BMW F11 – Allt du behöver veta

BMW F11

BMW F11 5-serie touring är en elegant och praktisk bil som många familjer skulle vilja ha. Tack vare den rymliga interiören och lastutrymmet som den erbjuder. Dessutom är den mycket ekonomisk och effektiv med många säkerhetsfunktioner.

Med en topphastighet på cirka 140 mph är den här bilen ganska snabb jämfört med de flesta av sina rivaler. Bortsett från det är den lättare att hantera med en smidig körning och lyxiga funktioner. Bilen är dock inte så pålitlig eftersom den är ganska kostsam att underhålla. Dessutom har användare rapporterat om flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera.

BMW F11:s historia

Den första BMW 5-serien lanserades 1972. För närvarande är BMW 5-serien i sin sjunde generation, vilket är en stor bedrift. Å andra sidan lanserades BMW F11, som är en del av 5-serien, 2010, efter att F10 lanserades 2009. Båda bilarna faller i BMW:s sjätte generation.

BMW:s sjätte generation består av F10 (sedan), F11 (vagn som marknadsförs som touring) och F07 (fastback men marknadsförs som Gran Turismo). Dessutom såldes en sedanversion med lång hjulbas (F18) i Kina, Mellanöstern och Mexiko. Dessutom tillverkades BMW F11 touring endast mellan 2010 och 2017.

Funktioner hos BMW F11

Utseende

BMW F11:s yttre attraktionskraft är enastående eftersom den ser elegant och majestätisk ut. Tack vare den genomtänkta designen är den agila njurgrillen med sitt smidiga utseende innesluten mellan två LED-strålkastare. Dessutom får sidofalslinjerna den att se ännu mer elegant ut och de 18-tums legeringsfälgarna ger den ett sportigt utseende.

Interiören är också hisnande med dyra material, utmärkta trimfinesser, en läderratt och läderstolar. Sätena är också bekväma och det stora lastutrymmet är idealiskt för att förvara dina saker när du är på väg ut. Den här bilen är en sann definition av lyx i kombination med praktiska egenskaper.

  Bästa BMW-motorolja

BMW F11 5-Series Wagon har en hjulbas på 116,9 tum, en längd på 193,2 tum, en bredd på 73,2 tum och en höjd på 57,6 tum.

Prestanda

En sak som gör att BMW sticker ut från de flesta av sina konkurrenter är deras högpresterande fordon. Basmodellen av BMW F11 touring levereras med en 2,0-liters inline-4-motor som levererar upp till 184 hk och 199 lb-ft vridmoment. Detta är enastående eftersom den också klockar 0 till 60 mph på 8,3 sekunder och har en topphastighet på 140 mph.

Komfort och lastutrymme

När det gäller utrymme och kabinvolym är F11 en av de bästa. Den har fem dörrar och fem säten. Dessutom finns det tillräckligt med ben- och huvudutrymme även för långa personer. För dem som har mycket bagage är baksätena fällbara för att öka lastutrymmet. Det finns alltså minst 19,77 kubikfot utrymme innan baksätena fälls ner.

Bränsleeffektivitet

Att ha en lyxbil kan vara en huvudvärk, ännu mer om den är en slösare. Så är dock inte fallet eftersom BMW F11 är mycket bränsleeffektiv. Den har ett EPA-värde på 26,4 mpg i staden, 42,8 mpg på motorvägen och 34,6 mpg kombinerat.

Priser

Om du tar hänsyn till de funktioner, den lyx, den säkerhet och det praktiska som den här bilen erbjuder kommer du att se att du får valuta för pengarna. Men om du tar hänsyn till kostnaden för reparation och underhåll kan det ändå vara ett svårt piller att svälja eftersom det är långt dyrt. Grundpriset för BMW F11 5-serie touring är 50 000 dollar.

  Det bästa kylmedlet för BMW

FAQ

Är BMW F11 värd att spendera pengar på?

Ja, BMW F11 är värd varje dollar som spenderas på den. Den är inte bara lyxig och avancerad, utan den är också rymlig med mycket lastutrymme. Bilen är också säker och har massor av tekniska funktioner som gör att resan inte bara är en fläkt utan också minnesvärd.

Du bör dock vara beredd att spendera pengar för att underhålla den så att den kan fortsätta att fungera på en hög nivå. Om du inte gör det kommer du att ångra att du skaffade den här bilen eftersom problemen kommer att fortsätta att hopas och leda till kostsamma reparationer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW F11?

BMW F1 har flera problem som intresserade köpare eller ägare bör känna till. Dessa inkluderar fel på vakuumpumpen, felaktiga krockkuddar, överhettning av motorn, effektförlust och skramlande ljud från motorn. Andra problem är VANOS-oljeläckage, ljud från ratten, felindikatorlampan som tänds och fel på bakrutetorkaren.

Hur snabb är BMW F11?

BMW F11 var inte konstruerad för att vara den snabbaste bilen i sin klass. Trots det är den ändå ganska snabb eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på bara 8,3 sekunder. Dessutom har den en imponerande hastighet på 140 mph, vilket är en av de bästa i sin klass. BMW F11:s prestandavariant är BMW F11 5-Series Touring LCI 520i performance.

Vad är skillnaden mellan BMW F11 och F10?

Den största skillnaden mellan BMW F11 och F10 är att BMW F10 är en sedan, medan BMW F11 är en kombi eller touring. Dessutom är F11 något bullrigare än F10 eftersom bagageutrymmet inte är förseglat som i F10. Dessutom har F11 ett större bagageutrymme än F10 eftersom dess baksäten kan fällas ner för att öka förvaringsutrymmet.

  BMW 328i vs. 320i - vilken är bäst?

Har BMW F11 många problem?

De tidigare BMW F11-modellerna hade många problem. BMW F11 5-serie Touring-modeller som tillverkades mellan 2010 och 2013 hade många problem. BMW förbättrade sig dock och kom med nya modeller från 2014 som hade färre problem. Sammantaget har BMW F11 många problem att hantera, även om det är en pålitlig serie.

Slutsats

Om du har letat efter en lyxig och praktisk bil för din familj är BMW F11 ett perfekt val för dig. Den här bilen är rymlig, bekväm, säker, effektiv, responsiv och med utmärkt hantering. Trots detta har den också flera problem som användarna bör ta itu med, såsom defekta krockkuddar, fel på vakuumpumpen och överhettning av motorn.

Dessutom kan de flesta av de problem som BMW F11 kommer med hanteras av en certifierad BMW-tekniker eller från BMW-servicecentret. Om du bestämmer dig för att investera i BMW F11 5-serie touring ska du vara beredd att betala ett högt pris när det gäller reparation och underhåll. På det hela taget är bilen tillförlitlig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts