Bästa BMW-motorolja

Bästa BMW-motorolja

BMW brukar dela med sig av rekommendationer om alla delar och vätskor för sina älskade fordon. Under de senaste åren har deras rekommenderade oljor ändrats och framför allt varierar de beroende på vilken modell din bil har. BMW rekommenderar användning av Pennzoil Synthetic Motor Oil samt BMW Twinpower 5W30 Synthetic.

Pennzoil Ultra Platinum – Den mest lämpliga oljan för BMW.

Sedan 2015 har BMW rekommenderat Pennzoil som den bästa oljan för BMW-motorer. Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 Motor Oil är en helsyntetisk 5W-30 motorolja som framställs enbart av naturgas med hjälp av Pennzoils speciella patenterade gas-till-vätsketeknik.
BMW uppger att det inte finns någon annan motoroljetillverkare som tillför ett sådant skydd för din bils motor.
Pennzoil Ultra Platinum håller effektförlust borta från din BMW:s motor och ger extra bränsleekonomi som beräknas stapla upp till 550 mil per år. Jämförelsen gjordes med en smutsig motor.
Den ger också ett oöverträffat slamskydd och gör att din lyxbils kraftfulla motor kan förbli en högpresterande maskin genom att hålla den så nära som möjligt att den förblir ren på fabriksnivå under hela användningen.
Inte bara det, utan den förstklassiga motorolja som BMW har valt håller också bilens kolvar mycket renare än vad konkurrenterna gör. Om man jämför kolvarnas renhet med de tuffaste industristandarderna i kolvtestet ILSAC GF-6 sekvens IIIH får Pennzoil-oljan betyget A++.

Fullständiga uppgifter om den motorolja som rekommenderas av BMW

Denna mycket välfungerande Pennzoil Ultra Platinum-motorolja finns även i alternativ för både diesel- och bensinmotorer.
● Oljans viskositet: 5W30
● ACEA A5 / B5 – 10; A5 / B5 – 12 (SAE 5W – 30, SAE 10W – 30).
● ILSAC GF-5 Överträffar ILSAC GF-5 krav på rengöring och skydd av motorer.
● Typ: Fullsyntetisk
● API SN, SM, SL och SJ
● ACEA A1 / B1 – 10, A1 /B1 – 12 (SAE 0W – 20, SAE 5W – 20, SAE 5W – 30, SAE 10W-30)
● Förpackningsmått: Det kommer i 9 x 4 x 2,5 tum.
● Paketets vikt: 12,6 pund

  Bästa begagnade BMW hatchback

Vad gör Pennzoil Ultra Platinum till en bra motorolja för BMW?

5W Viskositet
Viskositeten 5W i Pennzoil Platinum-oljan passar utmärkt för BMW-motorer eftersom den ger rätt mängd smörjning genom att bilda ett tjockt skyddslager mellan alla delar av din bils motor.
Fungerar utmärkt i kallt väder och varmt klimat.
Den här oljeprodukten är motståndskraftig mot frysning och gör att du kan starta din älskade BMW snabbare under kallare dagar, även om temperaturen är iskall. Dessutom är den också immun mot avdunstning och är ett bra val även för varmare klimat.
Den fungerar som ett läckagesäkert motorrengöringsmedel
Pennzoil Ultra Platinum-olja absorberar den överdrivna värme som kommer från din motor och skyddar den från överhettning. Den är ett läckagesäkert ämne på grund av en avancerad kombination av tillbehörsingredienser.

För- och nackdelar med Pennzoil Ultra Platinum Motor Oil

Det är säkert att säga att BMW:s rekommenderade motorolja är mycket säker att använda. Den enda nackdelen som några recensenter har nämnt är att vissa fordon enligt uppgift har börjat förbruka mer olja än vanligt.
Fördelar
● Trots att den är syntetisk är det en återvinningsbar produkt.
● Resistent mot både frysning och avdunstning.
● Bra 5W-viskositet
● Smörjer motorn och förhindrar att den slits ner.
● Fungerar som ett rengöringsmedel för din maskin
● Förbättrar körsträckan
Nackdelar
● Du måste köpa olika motoroljor för bensin- och dieselmotorer. Du kan inte använda samma till båda.
● Vissa recensenter har rapporterat ökad oljeförbrukning i sina fordon med den här produkten.

  Hur vet jag om min BMW fortfarande är under garanti?

Ett hyggligt alternativ: Mobil 1 – 0W-40, 153669 Synthetisk motorolja

En annan bra motorolja som kan användas till BMW är Mobil 1:s syntetiska motorolja 0W-40. Den förhindrar att motorerna går sönder i förtid och hjälper dem att hålla mycket längre genom att undvika skadade avlagringar och slamuppbyggnad. Den har också bra parametrar för skydd mot motorns slitage och en bra prestanda tack vare enhetliga syntetiska oljemolekyler som minskar friktionen.
Den är särskilt utformad för att lösa behoven hos både bensin- och dieselmotorer och ger ett stort värde för båda typerna av motorer.

För- och nackdelar med Mobil 1:s motorolja

Den största fördelen med Mobil 1:s motorolja jämfört med Pennzoils är att den lätt kan användas i både bensin- och dieselmotorer.
Fördelar
● Är säker att använda i både bensin- och dieselmotorer.
● Förbättrar bränsleekonomin avsevärt
● Skyddar bilens motor från slitage, även vid extrem körning.
● Håller motorn ren
● Bra viskositetskontroll
Nackdelar
● Kunder har kritiserat produkten eftersom de bara har fått 4,3 liter olja, trots den 5-kilosbehållare som den levereras i.
● Vissa produkter kan ha en felaktig behållare eller ett skadat förpackningslock.

De flesta negativa omdömen om Mobil 1:s produkt gäller förpackningen och inte själva produkten. När allt kommer omkring kan ditt beslut påverkas av prisalternativ och tillgänglighet. Dessa två produkter är inte de enda lämpliga, men oavsett vad du väljer, se till att köpa en produkt som antingen är godkänd eller rekommenderad av BMW.

  Varför inte köpa en BMW

Saker att tänka på när du väljer motorolja

Kan du använda vilken typ av syntetisk olja som helst i din BMW?

Generellt sett kan du använda vilken typ av syntetisk olja som helst i din BMW, men tänk på att alla motorer är konstruerade för att fungera med en viss typ av olja. Om du använder en annan typ kan du förkorta livslängden på din bilmotor. Försök att köpa den syntetiska olja som rekommenderas i din bils bruksanvisning. Från och med 2015 har BMW rekommenderat användning av Pennzoil Platinum.

Vad är viktigt när du köper rätt olja till din BMW?

Typiskt sett har varje bil ett rekommenderat oljemärke och en rekommenderad oljetyp. Men viktigare än märket bakom din motorolja är viskositetsklassen. Om du strular till viskositeten på din olja kommer din motor att få en kortare motorlivslängd och en minskad smörjningsnivå. Om du läser i din bils manual att den behöver en viskositetsgrad på 10W-30 och den använder syntetisk olja, köp denna typ och experimentera inte.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts