BMW 225xe – Allt du behöver veta

BMW 225xe

Det är inte alla som älskar en stor bil. Vissa föredrar små men effektiva och högpresterande bilar, som BMW 225xe active tourer plug-in hybridfordonet.

Till skillnad från de flesta MPV:er levererar BMW 225xe exceptionella prestanda, hantering och är en av de snabbaste. Den har också gott om utrymme i kupén och lastutrymmet, trots att den lämnar lite utrymme för plug-in hybridmotorn. Som ett resultat av detta parar den den vanliga 1,5-liters trecylindriga turboladdade bensinmotorn med tre cylindrar med en liten elmotor.

Kombinationen av elmotor och bensinmotor gör inte bara bilen kraftfullare, utan ger den också bättre räckvidd, högre effektivitet och gör den ekonomisk. Eftersom mindre bränsle används släpper den dessutom ut färre gaser i atmosfären, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ.

BMW 225xes historia

BMW:s aktiva tourer är en plug-in hybridbil med en 1,5-liters turbo trecylindrig bensinmotor som härstammar från de sexcylindriga motorerna och en synkron elmotor. Den är också utrustad med ett litiumjonbatteripaket och är mekaniskt besläktad med MINI Countryman.

BMW 225xe active tourer PHEV har varit i produktion sedan 2015 till dags dato. Den tillverkas också i Leipzig Tyskland och den är också släkt med BMW X1, BMW X2 och Mini Clubman. Med kombinationen av elmotor och motor levererar den här bilen enastående kraft och den kan täcka en längre sträcka än BMW 225i.

Funktioner hos BMW 225xe

Utseende

BMW 225xe PHEV är en vacker aktiv tourer med en kort och lång form. Det är en av de minsta MPV:erna på marknaden, men den är elegant utformad. Dessutom har den en vacker och lyxig interiör som ger dig BMW-känslan. Den har också fem dörrar och många fantastiska funktioner.

  Polestar vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

Prestanda

Häpnadsväckande nog kommer BMW 225xe med samma elmotor och batteripaket som BMW i8. Motorn ger totalt 134 hk och 164 lb-ft vridmoment. Motsatsvis ger elmotorn totalt 87 hk och 122 lb-ft vridmoment.

En kombination av de två ger dock exceptionella 221 hk och 284 lb-ft vridmoment. Som ett resultat av detta kan den accelerera från 0 till 60 på bara 6,7 sekunder med en topphastighet på 126 mph. Det är snabbare än de flesta av dess konkurrenter som Skoda Yeti eller Toyota Prius+.

Komfort och lastutrymme

Som tidigare nämnts kan BMW 225xe rymma upp till fem personer. Även om plug-in-hybridmotorn har tagit upp en del utrymme är bilen fortfarande mycket bekväm. Tack vare det 56,7 tum stora höftutrymmet fram och bak i bilen.

Förutom att ha en rymlig kupé har bilen också ett gott lastutrymme som till och med är större än BMW i3. Den har totalt 400 liter bakom baksätet och 1350 liter med baksätet uppfällt. Du kan alltså förvara ditt bagage i bagageutrymmet.

Bränsleeffektivitet

BMW 225xe är en mycket ekonomisk och bränslesnål bil. Tack vare kombinationen av den 3-cylindriga bensinmotorn och elmotorn. Den har en bränsleekonomi på 142. Mpg, vilket är utmärkt. Det innebär att du sparar mycket bränsle och förorenar miljön mindre.

Pris

Om du jämför BMW 225xe med konkurrenter som Skoda Yeti och Seat Alhambra kommer du att upptäcka att den är ganska dyr. Den har dock mer avancerade funktioner än sina konkurrenter. Basbilen av BMW 225xe går för cirka 45 000 dollar. Om du väljer M Sport-versionen måste du därför betala mer.

  Har BMW:s blinkers?

FAQ

Är BMW 225xe värd att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en plug-in hybrid MPV med stor effektivitet, färre utsläpp, exceptionella prestanda och en utmärkt räckvidd är BMW 225xe ett utmärkt val. Men om du vill ha en större tourer som också är mer tillförlitlig och lättare att underhålla är 225xe inte bilen för dig.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 225xe?

Innan du investerar i en begagnad BMW 225xe är det viktigt att notera några av de problem som du sannolikt kommer att stöta på längs vägen. Några av de problem som du kan förvänta dig att stöta på är problem med bränsleklappen, kortslutningar med hög batterispänning, elektriska problem, svagt batteri och problem med EVAP-systemet.

Är det billigt att underhålla BMW 225xe?

Nej, det är ganska dyrt att underhålla BMW 225xe. Detta beror på att den utvecklar fler problem än andra bilar i sin klass. Dessutom är BMW:s reservdelar några av de dyraste, vilket driver upp underhållskostnaden. Dessutom tar BMW:s servicecenter och tekniker mycket betalt, vilket också kan driva upp underhållskostnaden.

Hur fungerar BMW 225xe?

BMW 225xe fungerar antingen med hjälp av batteridrift, bensindrift eller en kombination av dessa. Eftersom den här bilen är en plug-in hybridbil har den BMW eDrive och en 1,5-liters trecylindrig TwinPower Turbo-motor med tre cylindrar som ger effektivitet och ökad räckvidd. Det är bara att växla till den kraft du föredrar beroende på bilens behov.

  Bästa BMW hybridbilar

Hur lång tid tar det för BMW 225xe att ladda?

I genomsnitt tar det 2,5 timmar att ladda. Men om du har en snabbare laddare laddas batteriet på 7,7 kWh på mindre än 2 timmar. Om du har en typ 2-kontakt kan du ladda bilen hemma eller på jobbet. Detta är enastående eftersom vissa plug-in hybridbilar tar över 4 timmar att ladda fullt ut.

Slutsats

På det hela taget är BMW 225xe en trevlig plug-in hybrid aktiv tourer MPV eftersom den är rymlig, effektiv, kraftfull och mycket ekonomisk. Trots detta har den också några problem som man bör vara beredd att hantera, såsom ett svagt batteri, elektriska problem, problem med drivlinan och problem med bränsleklappen.

Om du vill minska föroreningarna och spara lite pengar på bränsle kan BMW 225xe PHEV hjälpa dig att göra det. Dessutom är den också kompakt och lätt att köra i stan. Och om du är en familjeperson är den här bilen också praktisk och perfekt för picknickar eftersom den har gott om lastutrymme.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts