Bästa BMW hybridbilar

Det finns många bra BMW-hybrider som BMW 330e eller BMW i8.

BMW har tillverkat hybridbilar sedan 2014. De har varit framgångsrika i sin elektrifieringsprocess och gjort flera hybrider för olika marknader. Dessa hybridbilar släpper ut mycket lite koldioxid, vilket är ett stort bidrag till att rädda miljön.

BMW Hybridbilar

BMW har tillverkat plug-in hybrider sedan lanseringen av BMW i8. Vanligtvis fokuserar BMW på högpresterande snabba bilar, men här har de gjort en supersnabb motor med en elmotor bredvid sig. Denna elmotor ger bilen ännu bättre acceleration. BMW har också lanserat sin helt eldrivna bil.

Bästa BMW-hybrider

BMW presenterade först konceptbilen i8 år 2011. I8 har varit en mycket framgångsrik bil från BMW och den lades ner 2020. De har fokuserat på andra hybrider också. Det här är de bästa BMW-hybriderna som finns på marknaden:

BMW i8

Konceptet för i8 lanserades 2011. Produktionen av bilen började dock 2014. I8 är en plug-in hybridsportbil som har en 1,5 liter turboladdad BMW B38-motor. Denna kraftfulla motor är parat med en 98 kW elmotor som har ett 7,1 kWh litiumjonbatteri.

Den hade två karossformer, en är en tvådörrars coupé och en annan är en tvådörrars roadster. Du kan enkelt köpa den här bilen som begagnad idag. Bilen hade en riktigt bra helelektrisk beräknad räckvidd på 23 miles, enligt NEDC. Bilen har olika lägen som kan ge dig en hygglig bränsleekonomi på 76 MPGe. Bilen är också älskad av människor och den har inte drabbats av några större problem.

  Hur lång livslängd har en hybridbil?

BMW 330e

Detta är en 3-serie BMW plug-in hybrid som introducerades 2015. 3-serien inkluderar en kompakt verkställande serie bilar. 330e har en fyrcylindrig BMW B48-motor med fyra cylindrar som ger 248 hästkrafter. Plug-hybridsystemet omfattar en 66 kW elmotor med ett 7,6 kWh-batteri.

Bilen har en helt elektrisk räckvidd på cirka 23 miles, med en underbar bränsleekonomi på 75 MPGe. Bilen erbjuds även i ett fyrhjulsdrivet alternativ som kallas 330e xDrive sedan. Den kan köra så snabbt som 0 till 60 mph på bara 5,6 sekunder. Den här bilen kan spara dina pengar på bränsle samt skatter.

BMW 530e

BMW 530e är en del av BMW 5-serien. Det finns två modeller av denna bil tillgängliga i USA, den ena är 530e sedan och den andra är den fyrhjulsdrivna modellen som kallas 530e xDrive sedan. Bilen har många fördelar från sin stabila och snabba körning till att spara pengar till många andra federala och delstatliga incitament.

Du kan enkelt byta lägen och kan köra i ett helt elektriskt läge. Bilen har ett litiumjonbatteri på 9,2 kWh, vilket ger en räckvidd på cirka 21 mil helt elektrisk. Bilen har en kraftfull 2,0 L twin-turbo 4-cylindrig motor, som ger en maximal effekt på 288 hästkrafter.

BMW 745e

Hybridmodellen i 7-serien är känd som BMW 745e. Den lanserades under 2019. 745e har en 3,0 L BMW B58-motor med 6 cylindrar. Den här kraftfulla motorn producerar en maximal hästkraft på 389 hästkrafter. Hybridsystemet innehåller en elmotor med ett batteripaket på 12 kWh. 745e kan ge en elektrisk räckvidd på cirka 16 miles.

  Vilken är den bästa BMW-serien?

745e är en av de snabbaste BMW-hybriderna med sin 3,0 L motor. 7-serien är känd för sina höga prestanda och sin mjuka körning. Hybridmodellen ger dessutom bättre bränsleekonomi och minskar koldioxidutsläppen. Den ger en bränsleekonomi på 22 MPGe.

BMW X5 xDrive45e

X-serien är BMW:s sortiment av SUV:er. X5 är en mellanstor crossover-SUV som introducerades 1999, men hybridmodellen, X5 xDrive45e, introducerades 2020. Detta är en plug-in hybrid-SUV med en BMW B58-motor. Motorn är en 3,0 L twin-turbo, precis som 745e hybrid.

Den har ett litiumjonbatteripaket på 24 kWh med en elmotor på 82 kW. Elsystemet ger ett högt vridmoment till bilen och den kan accelerera från 0 till 60 på bara 5,3 sekunder. Batteripaketet ger en räckvidd på 30 miles helt elektrisk räckvidd.

Sammanfattning

BMW tillverkar extremt kraftfulla plug-in hybrider med bra batteriutbud. De är en del av BMW:s elektrifieringsvision. De försöker sälja fler elbilar, och därför har de också lanserat sina helt eldrivna bilar. Hybridteknik är något av det bästa när det gäller att minska bilarnas utsläpp, så att köpa dem är alltid en underbar idé.

FAQ

Är elbilar bra för miljön?

Koldioxidutsläpp från fordon bidrar till en tredjedel av de totala koldioxidutsläppen i världen. Om vi vill ha en bra framtid och en hälsosam miljö är det absolut nödvändigt att minska koldioxidutsläppen från fordon. För att göra detta är hybridbilar och elbilar mycket viktiga.

  Vilken hybridbil har längst räckvidd?

Elbilar drivs av batterier och släpper inte ut några koldioxidutsläpp. Hybridbilar släpper ut koldioxid, men de är fortfarande mindre än konventionella bilar. Hybridbilar minskar koldioxidutsläppen med 50 procent, vilket är tillräckligt betydande för miljön.

Hur fungerar hybridbilar?

Hybridbilar är bilar som har en motor med förbränningsmotor i kombination med en elmotor. Elmotorn drivs av ett batteripaket som är installerat i bilen. Så småningom körs bilen på både en förbränningsmotor och en elmotor. Batteriet är uppladdningsbart och laddas genom ett regenerativt bromssystem.

Det finns olika typer av hybridbilar som plug-in hybrider, fullhybrider och mildhybrider. Plug-in-hybrider har ett stort batteripaket, som kan laddas från en extern källa också, och bilen kan köras enbart på batteriet eller på båda.

I fullhybrider kan bilen köras helt och hållet på en förbränningsmotor eller en elmotor för långsam hastighet, eller båda, men batteriet kan inte laddas utifrån. I mildhybrider arbetar både förbränningsmotor och elmotor sida vid sida alltid och kan aldrig köras fullt ut på batteriet.

Varför är hybridbilar dyra?

De är dyrare än konventionella bilar med förbränningsmotor men billigare än helt eldrivna bilar. Det är därför de har komplexa system som regenerativa bromsar och elmotorer med batteripaket, vilket är dyrt. Allt detta är bara dyrare att tillverka än vanliga bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts