Vanliga problem med BMW 225xe

BMW 225xe Problem

BMW 225xe är en perfekt familjebil eftersom den rymmer upp till fem personer. Trots sin kompakta design känns 225xe som en BMW bakom ratten. Men vilka är några av de vanligaste problemen som BMW 225xe har?

BMW 225xe Active Tourer PHEV kommer med flera problem som enkelt kan hanteras av BMW servicecenter eller en certifierad tekniker. Några av problemen är elektriska problem, problem med bränsleklappen, svagt batteri, kortslutning av hög batterispänning och problem med EVAP-systemet.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 225xe?

Problem med bränsleklappen

Det första och vanligaste problemet som BMW 225xe-ägare drabbas av är problemet med bränsleklappslocket. Även om BMW 225xe levereras med ett handtag som du ska dra i för att automatiskt öppna bränsleklappen, är det inte alltid fallet. Flera 225xe har fastnat och tvingat föraren att ta saken i egna händer.

Bränsleklaffens lock kommer med en grön tråd på sidan som kan hjälpa dig att dra ut locket och tanka din bil. Den främsta orsaken till att locket fastnar beror på skador eller dålig utformning. Om det finns en mekanisk skada måste du använda extra kraft för att dra upp locket.

Problem med drivlinan

Även om drivlinsproblemet är vanligt på BMW 330e kan det även förekomma på BMW 225xe. Drivlinan består av flera delar, till exempel växellåda, axel, hjul och drivaxlar som kan gå fel när som helst. Så när du hör något konstigt ljud från din bil eller när växellådan läcker behöver drivlinan uppmärksammas av en tekniker.

  Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

Fel i drivlinan inträffar normalt vid kraftig acceleration, branta lutningar eller snabb acceleration. Det bästa sättet att diagnostisera en drivlina är att få den skannad och problemet åtgärdat.

Elektriska problem

BMW är synonymt med elektriska problem. BMW 225xe PHEV har också sina egna elektriska problem. Ett av de vanligaste elektriska problemen som ägare av denna PHEV sannolikt kommer att stöta på är att när de kör och flyttar växelspaken till R eller D, kan de märka ett felmeddelande ”P har inte valts” och vägrar att växla.

Förutom detta felmeddelande har vissa användare också sagt att röststyrningssystemet utlöser sig självt upprepade gånger. Detta kan dock enkelt åtgärdas korrekt genom att stänga av allting och starta bilen på nytt. Se till att ha uppdaterad programvara för att undvika sådana mindre problem.

Svagt batteri

En av de största utmaningarna med att äga en plug-in hybridbil är att de har svaga batterier. BMW 225xe är inget undantag eftersom dess batteri också är svagt. Flera användare har klagat på att batteriet tappar laddning efter att ha kört flera kilometer. En användare citerade att hans räckvidd hade minskat från 30 miles till 24 miles på några år.

Plug-in hybridbilar som BMW 225xe hjälper förarna att spendera mindre på bensin. När batteriets räckvidd börjar minska är det dock viktigt att byta batteri för att fortsätta att njuta av mindre utgifter för bränsle. Det enda problemet är att kostnaden för att byta ut ett plug-in hybridbatteri är dyrare än för ett standardbatteri.

  Hur många platser har BMW iX3?

Högspänningsbatteri kortslutning

Ett annat vanligt problem som BMW 225xe-användare möter är högspänningsbatterikortslutningar. Detta orsakas normalt av orenheter som är baserade inuti högspänningsbatteripaketet. Observera att högspänning i BMW 225xe behövs för att driva motorn. Dessutom ökar högspänningen också effektiviteten.

Om din BMW 225xe har en högspänningsbatterikortslutning bör du ta bilen till närmaste BMW-servicecenter för en kontroll. Även om problemet går att reparera är det ganska kostsamt.

Problem med systemet för avdunstningsutsläpp

Liksom de flesta plug-in hybridbilar kan BMW 225xe också ha problem med systemet för förångningsutsläpp. Arbetet med systemet för evaporativa utsläpp (EVAP) är att lagra och göra sig av med bränsleångor innan de släpps ut i atmosfären. Detta hjälper inte bara miljön utan även bränsleeffektiviteten.

Efter att ha kört din BMW 225xe i flera mil kan du dock börja få problem med EVAP. Detta beror normalt på en skadad slang eller ventil, eller en dålig läckagesökningslampa. Men med rätt underhåll och reparation bör det här problemet inte besvära dig ens efter att ha kört flera mil.

FAQ

Är BMW 225xe tillförlitlig?

Nej, BMW 225xe är inte en pålitlig bil. BMW:s må vara högt rankade när det gäller bränsleeffektivitet, men de har många problem och deras reservdelar är dyra. Enligt många tillförlitlighetsbyråer rankas BMW längst ner sist. BMW 225xe är inget undantag och kan vara ganska kostsam att underhålla.

Är BMW:s plug-hybridbatterier hållbara?

Ja, BMW:s plug-in-hybridbatterier är hållbara. De är kanske inte på samma nivå som Tesla, men de kan klara över 60 000 mil. Dessutom hävdar BMW att deras batteripaket kan hålla i över 10 år, vilket är en stor bedrift. Trots detta kan batteriet efter 10 år minska sin räckvidd.

  Vilken BMW har en V12-motor?

Hur många mil kan BMW 225xe köra på el?

Även om 2021 BMW 225xe inte har ett särskilt kraftfullt batteripaket kan den klara upp till 34 miles, vilket är exceptionellt. Detta är samma räckvidd som BMW i8, som är dyrare och kraftfullare. Observera att denna räckvidd kan vara lägre på tidigare årsmodeller.

Bottom line

BMW 225xe må vara en exceptionell aktiv tourer med en plug-in hybriddrift, men den har också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Den här bilen har ett svagt batteri, problem med EVAP-systemet, problem med bränsleklaffen, problem med drivlinan, högspänningsbatterikortslutning och elektriska problem.

Generellt sett är BMW 225xe en praktisk bil eftersom den har ännu mer lastutrymme än BMW i3. Dessutom är den tillräckligt rymlig för sin storlek och presterar enastående. Bilen är också pålitlig och mycket effektiv. Med rätt skötsel och underhåll kan de flesta av ovanstående problem undvikas.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts