Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

BMW och Mercedes är båda lyxmärken med en lång historia av att tillverka lyxbilar i toppklass. Bilar som produceras av dessa märken erbjuder vanligtvis ett överflöd av innovationer och är otroligt komplexa.
Egenskaper som dessa har dock ett pris, och det är tillförlitligheten. Inget av de båda märkena erbjuder tillförlitliga resultat som motsvarar deras prislappar. Men om de här två märkena ställs mot varandra i tillförlitlighetsmatchningen kommer Mercedes ut som något bättre eftersom det kostar mindre att reparera.

Vilket märke orsakar flest problem?

När det gäller tillförlitlighet rankas Mercedes lite högre än BMW. Vissa oberoende källor för biltillförlitlighet som J.D. Power and Associates. På deras tillförlitlighetstabell lyckades Mercedes slå BMW med två platser, eftersom Mercedes bilar tenderar att gå sönder mindre.
I den tillförlitlighetstabell som släpptes av WhatCar lyckades dock BMW visa sig vara den mer pålitliga tillverkaren. Men i andra diagram, som UK Reliability index, ligger båda märkena på samma nivå när det gäller tillförlitlighet. Det är ganska lätt att dra slutsatsen att båda märkena erbjuder jämförbar tillförlitlighet i de flesta fall.
För ett par decennier sedan var både BMW och Mercedes bilindustrins standard när det gäller tillförlitlighet, men konsumenternas ständigt ökande efterfrågan på teknik och lyx har gjort det alltmer krävande att erbjuda tillförlitliga produkter. BMW och Mercedes är därför i viss mån jämförbara med varandra, men generellt sett rankas inget av märkena positivt jämfört med andra biltillverkare.

Tillförlitlighet för sedanbilar: BMW vinner

Att jämföra två specifika modeller är säkert ett mer korrekt sätt att avgöra vilket märke som erbjuder en mer tillförlitlig produkt än att jämföra märkena som helhet. Både BMW och Mercedes erbjuder många bilar för många olika segment, och de uppvisar små skillnader på tillförlitlighetsavdelningen.
På avdelningen för mellanstora sedaner erbjuder BMW 5-serien och Mercedes erbjuder E-Klass. Båda dessa bilar anses vara säkra och lyxiga, men när det gäller tillförlitlighet kommer BMW:n på topp som en mer tillförlitlig bil.
BMW 7-serien och Mercedes-Benz S-klass är respektive tillverkares flaggskeppssedaner. Båda dessa erbjuder exceptionell lyx, komfort och stil till ett jämförbart pris. Mercedes har precis släppt den helt nya S-klassen och en helt ny modell brukar vanligtvis få sämre resultat än en redan etablerad konkurrent i tillförlitlighetssegmentet, och så är fallet med den nya S-klassen.
De förmodligen mest populära sedans av dessa märken är BMW 3-serien och Mercedes-Benz C-klass. Och i den här kategorin har BMW visat konstant överlägsenhet i tillförlitlighetssektorn trots att 3-serien släpptes för inte så länge sedan.

  Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

SUV-pålitlighet: Mercedes vinner

På SUV-avdelningen lyckas Mercedes erbjuda mer tillförlitliga SUV:er jämfört med BMW. I det mellanstora SUV-segmentet erbjuder Mercedes GLE och BMW erbjuder X5. GLE lyckades slå X5 med en liten marginal på säkerhets- och tillförlitlighetsavdelningen, medan X5 trumfar Merc på hanteringsavdelningen.
När det gäller stora 7-sitsiga SUV:er erbjuder BMW X7 och Mercedes-Benz GLS. Mercedes lyckas också slå X7 som ett mer tillförlitligt fordon. Detta beror främst på att GLS är en väletablerad modell och att BMW började tillverka X7 för inte så länge sedan.
I segmentet för små SUV:er erbjuder båda dessa märken beundransvärt pålitliga SUV:er. Men i det här segmentet verkar det som om Mercedes tar hem segern med GLC, även om det är ganska oklart vilken av de två modellerna som verkligen är mer tillförlitlig eftersom de är så nära jämförda.
Detta visar bara att när det gäller tillförlitlighet är båda dessa märken ganska lika, och som sådan beror tillförlitligheten mest på hur en ägare behandlar bilen från en situation till en annan, och inte nödvändigtvis på dessa diagram och tävlingar.

FAQ-avsnittet

Hur står sig dessa märken i förhållande till Toyota och andra japanska biltillverkare?

Japanska biltillverkare som Toyota och Lexus har ständigt erbjudit exceptionell tillförlitlighet, och de har konsekvent placerat sig högre än alla tyska märken. Det beror främst på att Toyotas sätt att bygga bilar är mer tillförlitlighetsorienterat än teknikorienterat.
Samma sak kan sägas om Lexus, även om Lexus är ett lyxbilsmärke. De fördelar som Mercedes eller BMW åtnjuter på teknik- och lyxavdelningen är i viss mån jämförbara med den fördel som Lexus åtnjuter på tillförlitlighetsavdelningen.

  Bästa Mercedes Youngtimer

Hur står Audi eller Porsche sig i förhållande till BMW och Mercedes när det gäller tillförlitlighet?

Det är mer eller mindre samma sak med Audi. Det finns många skillnader och skillnader inom segmentet, men allt som allt erbjuder alla tre jämförbara tillförlitlighetsresultat. Men Porsche är en annan historia, åtminstone i vissa avseenden.
Bilar som Cayenne är ganska jämförbara med X5 eller GLE. Det beror på att den plattform som Cayenne byggs på delas av många biltillverkare inom VAG-gruppen. Men vissa modeller som 911 erbjuder mycket mer inom i stort sett alla segment, inklusive tillförlitlighet.

Vilket märke kostar mer att reparera, BMW eller Mercedes?

Alla bilar går sönder och det är obestridligt. Men det som kan ifrågasättas är det pris du betalar för att hålla bilen igång, och i den situationen är det ännu rörigare. Men i genomsnitt kostar BMW 5 000 dollar mer att laga än Mercedes efter att alla garantier har löpt ut.
Och i det här segmentet är det också viktigare hur en specifik modell behandlas. Hur en specifik modell behandlas är i stort sett hela moralen i historien. Alla dessa siffror ligger så nära varandra att de är mer eller mindre irrelevanta.
Det viktigaste kommer alltid att vara hur bilen har behandlats. Särskilt om du planerar att köpa begagnat. Då är all denna information verkligen irrelevant eftersom den inte säger något om tillståndet på den bil du tittar på. Om du köper begagnat bör du alltid göra en inspektion före köpet och rådgöra med en professionell person.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts