Bästa transportsystemet för Porsche 911 takräcke

Bästa transportsystemet för Porsche 911 takräcke

Porsche 911 är ganska generösa när det gäller lastutrymme med tanke på konkurrenter som Audi R8. En 911 erbjuder användbara baksäten som också kan fungera som extra lastutrymme. Men om du vill ha en 911 som också kan transportera din cykel eller ännu mer last är ett takräcke nödvändigt.

Och att välja det perfekta takräcket för en 911 är viktigt eftersom du vill hålla din 911 fri från repor. Du vill också ha ett takräcke som inte är för tungt eller krångligt att använda och som inte hindrar din sikt eller din aerodynamiska profil för mycket.

Det första alternativet skulle förmodligen vara att överväga ett Porsche Tequipment huvudtakstransportsystem eftersom dessa rack är gjorda specifikt av Porsche för Porsche. Du kan också kolla in några olika eftermarknadsalternativ som Thule, Yakima eller Pilot, men dessa är inte gjorda specifikt för 911-modeller.

Och du bör absolut välja ett system som är specifikt utformat för en 911, eftersom många av dessa system kommer i direkt kontakt med lacken, och lackskador bör vara ditt främsta bekymmer när du köper ett taketransportsystem.

Porsche OEM-taktransportsystem

Om du gillar din 911 Porsche OEM, bör du definitivt kolla in Porsche Roof transportsystems standard huvudstöd. Det här systemet säljs för 638 dollar, och det passar alla moderna 911-modeller. Om du är orolig för att din 911 kanske inte kan använda det här systemet bör du kontrollera om det verkligen är möjligt på Porsche Tequipment webbplats.

Detta system är gjort för att fästas på specifika bultpunkter som inte är i direkt kontakt med lacken vilket alltid är en lugnande metod. Detta system erbjuder 2 låsbara aluminiumstänger med en maximal lastkapacitet på 75 kg (165 lbs) vilket är mer än tillräckligt för de flesta situationer.

  Är Porsche värd pengarna

Det här systemet är också gjort för att passa en mängd olika transportmoduler för Porsche Tequipment, till exempel Porsche cykelställ eller takboxar. Om du har valt en mekanism med skjutbart tak på din 911 är det värt att nämna att detta system endast finns som ett fabriksalternativ och att du inte kan eftermontera det senare.

Informationsstycken som dessa finns vanligtvis i djupet av Porsche Driver manualer, men om du har problem med att läsa flera hundra sidor bör du kontakta din återförsäljare för ytterligare instruktioner.

Thule transportsystem för tak

Som tidigare nämnts är en 911 alltid en värdefull ägodel, som bör hållas och underhållas på rätt sätt för att se till att alla de fantastiska aspekter som en 911 erbjuder inte blir skamfilade av undermålig eftermarknadsutrustning och tillbehör.

Men i ett land med tvivelaktiga tillverkare av eftermarknadslösningar för tak-transportlösningar är Thule något av en legend. Detta beror på att den här svenska tillverkaren har funnits i ganska länge nu, och de har alltid levererat en adekvat lösning för en massa transportproblem.

Så det är ganska säkert att säga att Thule är en tillverkare som man kan lita på i det här fallet. Vissa Thule-lösningar som Thule Steel SquareBars-paketet för 256 dollar passar ett gäng 911-modeller, men inte alla. Så se definitivt till att du väljer rätt när du surfar runt i butikerna.

Det här Thule-systemet är ganska populärt med ett gäng olika modeller, det är tillverkat av stål, vilket innebär att det här systemet är betydligt tyngre än Porsche OEM-systemet, men det erbjuder en högre maximal lastkapacitet på 220lbs (100kg) för de flesta modeller. Så se till att informera dig om den maximala lastkapaciteten för din specifika 911.

  Är en Boxster en fattigmans Porsche?

Fördelar med Porsche OEM-system

Utan att gå längre in i de stora områdena för tillverkare av takskenor för eftermarknaden bör Porsche eller ibland Thule vara dina primära alternativ. Men ett OEM-system från Porsche är alltid mycket bättre, även jämfört med Thule.

Detta beror på att dessa system bokstavligen är specialbyggda för en 911, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för problem med maximal lastkapacitet eller för att uppnå en perfekt passform eller eventuella lackskador, repor och repor.

Porsches taktransportsystem är lite dyrare jämfört med de flesta andra alternativ som finns där ute. Men detta är inte en aspekt som man bör försöka spara ett par dollar på grund av många potentiella problem som kan uppstå när man transporterar 200lbs last över huvudet.

Porsche-system är som gen-z skulle kalla dem – byggda på ett annorlunda sätt. Detta innebär att dessa system erbjuder samma hållbarhet och tillförlitlighetsegenskaper som bilarna själva. Även om de kostar mer jämfört med eftermarknadssystem är prisskillnaden motiverad av tryggheten att du använder en pålitlig Porsche-produkt.

FAQ-avsnitt

Kan jag montera en lastbox på taket på min 911 utan ett huvudtransportsystem?

Vissa 911-ägare använder särskilda sugkoppar som monteras direkt på lacken/glasytan på taket på sina 911-modeller för att montera en takbox. Denna metod kan visa sig vara billigare och mer praktisk än att köpa en särskild monteringsskena bara för att montera takboxen på den.

  Är Porsche 944 tillförlitlig?

Men den här metoden har också många nackdelar eftersom det är högst osannolikt att den här installationen kan hålla länge och att den någonsin skulle kunna uppnå lastkapaciteten hos ett avsett transportsystem. Färgskador och repor är också något att oroa sig för.

Hur mycket kostar Porsches transportmoduler?

Om du bestämmer dig för att köpa Porsche Roof transportsystemets huvudstöd bör du också kolla in alla olika Porsche transportmoduler som monteras på transportsystemet. Beroende på storleken kan en avsedd Porsche takbox kosta dig uppåt 1000 dollar.

Ett takräcke för cyklar/racingcyklar kostar cirka 250-300 dollar och en uppsättning för skidor/snöbrädor kostar cirka 311 dollar. Priserna på takboxar är ganska uppblåsta, och du kanske kan spara några dollar genom att välja en Thule-takbox om den verkligen passar till Porsches transportsystem.

Kan jag eftermontera Porsche Roof transportsystemets huvudstöd?

Om du äger en äldre 911-modell kan du också försöka eftermontera Porsche Roof transportsystems huvudstöd på din 911. Detta är möjligt för de flesta 911-modeller, men du bör alltid rådgöra med ett proffs för att vara säker på att du inte spenderar dina pengar på något som inte passar just din 911-modell.

Du kan också kolla upp ett begagnat Porsche Roof transport system huvudstöd på nätet, eftersom det ibland gör det möjligt för dig att spara några dollar. Men du bör också se till att systemet kontrolleras noggrant av en Porsche-mekaniker innan det installeras.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts