Lexus SC Tillförlitlighet

Den japanska biltillverkaren Toyotas lyxbilsdivision Lexus är mycket uppskattad för sina senaste design och modeller. Lexus började dock inte med dessa unika lyxmodeller nyligen, de har en historia av att göra bra hjul. Lexus SC är en grand tourer lyxbil som tillverkades av Lexus från 1991 till 2010.

Översikt

Den 2-dörrars coupe cabriolet drivs av en 4,3-liters 3UZ-FE V8 med en 5-växlad automatlåda. Den accelererar från 0 till 60mph på 6,3 sekunder och har en topphastighet på 155mph. Den har bakhjulsdrift. Dessutom är SC430 en bil med utmärkt byggkvalitet, eftersom det inte råder några tvivel om passform och finish på insidan eller utsidan, och den bör visa sig vara ett pålitligt fordon.

Tillförlitlig

Det råder ingen tvekan om att Lexus är pålitlig. Under de senaste åren har AutoExpress och J.D Power konsekvent bedömt dem som de mest pålitliga. Enligt cars.com fick 2005 års Lexus SC 4,9 av 5 stjärnor och 100 % av användarna rekommenderade den.

Säkerhet

Med en enkel knapptryckning förvandlas Lexus SC från en hårdkupé till en cabriolet. Lexus SC har en silkeslen körning. Den är betecknad som ett 4-stjärnigt fordon i säkerhets- och krocktester.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden för lyxbilar är av större betydelse jämfört med vanliga bilar eftersom de kostar dig mycket mer i ägande och även i underhållskostnader. Det uppskattas att en Lexus SC 430 från 2010 kommer att skrivas av med 6 % på fem år. Cirka 916 dollar förväntas gå förlorade från dess nuvarande pris på cirka 15 275 dollar på fem år till dess framtida pris på 14 358 dollar.

  Kia Optima Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnaden för underhåll och reparation av Lexus SC är ganska genomsnittlig. Kostnaderna för reparation och underhåll påverkas av fordonets ålder, körsträcka, plats och mekanikerns skicklighet. En årlig underhållskostnad på 462 dollar är förknippad med en Lexus SC430.

FAQ

Är Lexus SC en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lexus SC är en bakhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i Lexus SC?

Lexus SC är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Sub-Compact

Vad är hästkrafterna i en Lexus SC och har den en turbo?

Lexus SC har 288 hästkrafter och ett vridmoment på 317 lb-ft. Motorn är en Gas V8 med en cylindervolym på 4,3 liter/ Bränslesystemet är: SFI.

Hur stort är bagageutrymmet i Lexus SC?

8.8 Cubic Feet ( 0,249 m3 )

Hur stor markfrigång har Lexus SC?

5,6 tum ( 14,22 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Lexus SC har 18 x 8,0 tums aluminiumhjul fram och 18 x 8,0 tums aluminiumhjul bak.

Är Lexus SC 430 pålitlig?

SC430:s kvalitet är obestridlig. Både på insidan och utsidan är bilens passform och finish exceptionella. Det borde vara ett pålitligt fordon. Även om Lexus-märket är relativt nytt är det väl respekterat för sitt kvalitetsrykte.

Vilket årsmodell av Lexus SC 430 är bäst?

Om du letar efter en äldre modell SC430 med uppgraderingar till ett rimligt pris är 2006 ditt bästa val. Det är dock inte mycket skillnad mellan de tidigare bilarna och de senare modellerna.

  Är Mercedes bättre än Lexus?

När slutade Lexus att tillverka SC 430?

Juli 2010. All marknadsföring för Soarer stoppades och modellen bytte namn till Lexus SC 430. Detta gjorde att Japan kom i linje med andra delar av världen. Den andra generationen LexusSC tillverkades också i nio år. Den upphörde i juli 2010.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts