Lexus RC Tillförlitlighet

Lexus är välkänt för sin manövrerbarhet och sin eleganta design över hela världen. Lexus RC är en kompakt, executive 2-dörrars coupé som tillverkas av Toyotas lyxdivision Lexus. Den började tillverkas redan 2014 och finns tillgänglig med bakhjuls- och fyrhjulsdrift.

Översikt

Lexus RC kommer i divisionen för kompakta executivebilar och är en perfekt åkattraktion när det gäller funktioner och komfortnivå. Den är utrustad med en 2,0-liters 8AR-FTS I4-T-motor och finns även tillgänglig i form av en V8-motor som är en 5,0-liters 2UR-GSE som producerar 220 hästkrafter. Den har en topphastighet på 118 mph och går upp till 60 mph på cirka 8,6 sekunder.

Tillförlitlighet

Fordon från Lexus brukar accepteras som mer tillförlitliga och hållbara eftersom de kommer från ett välkänt pålitligt märke Toyota. Lexus RC klarar sig bra mot konkurrenterna eftersom den också är bra när det gäller tillförlitlighetsbetyg och kundnöjdhet. Lexus RC har ett prognostiserat tillförlitlighetsbetyg på 88 av 100 enligt J.D. Powers tillförlitlighetsbetyg, vilket är utmärkt.

Säkerhet

Historiskt sett har Lexus varit känt för att bygga några av de mest tillförlitliga bilarna som finns. Lexus RC är inte annorlunda, den 2-dörrars coupé är välgjord och utrustad med nödvändiga säkerhetsfunktioner. När det gäller allmän säkerhet och krockförmåga fick Lexus RC ett bra betyg av IIHS.

Avskrivningsgrad

Lexus RC är den bästa lyxbilen du kan köpa för återförsäljningsvärdet om du är orolig för din investering. Den har en låg avskrivningsgrad jämfört med andra lyxbilar. Den är ganska berikad när det gäller att hålla sitt värde Lexus RC avskrivs med 44 % efter 5 år och har ett återförsäljningsvärde på 44 382 dollar i slutet av 5 år.

  Ford Escape tillförlitlighet

Underhåll och reparation

För att fastställa den totala ägandekostnaden för ett fordon är underhåll och reparation av fordonet viktiga faktorer att ta hänsyn till. I fallet Lexus RC kostar service och reparation 721 dollar per år. Kostnaderna för underhåll och reparation påverkas av faktorer som ålder, körsträcka, plats och verkstad.

FAQ

Är Lexus RC en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lexus RC är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Lexus RC?

Lexus RC är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en Lexus RC och har den en turbo?

Lexus RC har 260 hästkrafter och ett vridmoment på 236 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Lexus RC?

10,4 kubikfot ( 0,294 m3 )

Hur stor markfrigång har Lexus RC?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Lexus RC har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Är Lexus RC 350 en bra bil?

Bilen är extremt bekväm och kvaliteten på dess inredningsmaterial är utmärkt. På det hela taget är den här bilen en fantastisk lyx-, sport- och prestandabil för en 65-åring som aldrig blivit vuxen. Betygsfördelning (av 5): Komfort 5,0.

Hur länge håller Lexus RC?

En Lexus håller mellan 250 000 och 300 000 år. Detta om den får regelbundet och korrekt underhåll och följer konservativa körvanor. En Lexus kan hålla mellan 17 och 20 år om den körs i genomsnitt 15 000 mil per år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts