Bästa takräcke för Porsche Cayenne

Bästa takräcke för Porsche Cayenne

Porsche Cayenne SUV är Porsches SUV-flaggskepp som erbjuds som standard i SUV- eller coupéform. Denna SUV har funnits till försäljning i 3 generationer nu och är en av de mest populära Porsche-modellerna genom tiderna.

Det finns många olika motor- och trimalternativ att välja mellan, och i stort sett alla Cayenne-modeller erbjuder en sportig upplevelse utan att ge avkall på komfort eller lyx. Cayenne SUV:erna är inte nödvändigtvis gjorda för terrängkörning, men de kan klara av lätt till medelstor terrängkörning utan problem.

Porsche Cayenne SUV:er är ganska rymliga både invändigt och utvändigt, vilket innebär att dessa lyxpråmar kan transportera upp till fem passagerare och en massa last. Men om du vill utöka lastkapaciteten på en Cayenne är det ett bra alternativ att välja ett takräcke.

Det bästa takräcket för Porsche Cayenne är OEM-takräcket från Porsche Tequipment, men du kan också välja mellan ett gäng eftermarknadstakräcken från Thule, Malone, Yakima och många andra.

Porsche OEM-takräcken

Roof transport system main support takräcket är förmodligen det bästa takräckealternativet för en Porsche Cayenne eftersom detta takräcke är gjort specifikt för Cayenne, och det säljs för en rimlig $479, vilket är mycket billigare jämfört med ett Roof transport system main support för en 911.

Fördelen med detta specifika system är att det erbjuder en perfekt passform och det fungerar som ett pålitligt lasttillägg också. Den maximala lastkapaciteten för detta system är 100 kg (220 lbs) vilket är mer än tillräckligt för de flesta.

Detta system är också gjort för att passa perfekt till alla andra OEM Porsche Tequipment transportmoduler som har ett mer konkurrenskraftigt pris jämfört med resten av konkurrensen. Det är värt att nämna att det här systemet endast fungerar tillsammans med takstolsalternativet, men detta gäller även för alla andra takstolsystem.

  Allt du behöver veta om kontroll av motornumret för Porsche 911

Du måste också komma ihåg att Cayenne Coupe inte drar nytta av detta taktransportsystems huvudstöd, utan snarare ett specifikt 596-dollarssystem som kan ta maximalt 75 kg (165 lbs). Cayenne Coupe erbjuder också mindre lastutrymme jämfört med SUV:n, så välj SUV:n om du vill ha en mer praktisk upplevelse.

Thule/Yakima/Malone takräcken

Thule är en mångårig svensk tillverkare av lösningar för lasttransport som erbjuder pålitliga och kostnadseffektiva takräcken. Thules bastransportsystem för takräcken passar faktiskt till Porsche Cayenne, och detta system är tillverkat av aluminium och erbjuder en maximal lastkapacitet på 75 kg (165 lbs) för 500-650 dollar.

Malone är också en välkänd takräcketillverkare och Malones standardtakräcke passar Cayenne, men denna uppsättning är tillverkad av stål, vilket innebär att den är betydligt tyngre jämfört med Porsche- och Thule-systemen, men den kostar betydligt mindre på cirka 130-220 dollar.

Yakima TimberLine Car Roof Rack-lösningen för 400-500 dollar är också ganska populär hos en massa Cayenne-ägare eftersom den erbjuder en maximal stångspridning på 40 tum, aluminiumkonstruktion och en maximal lastkapacitet på 75 kg (165 pund).

Att döma av priserna, byggkvaliteten, den maximala lastkapaciteten och vikten verkar Porsche Tequipment takräcke verkligen vara det bästa alternativet om du letar efter ett standardtakräcke. Men om du vill ha en specifik typ av takräcke bör du rådgöra med en Porsche-återförsäljare för ytterligare instruktioner.

Porsche Transporationsmoduler

OEM Porsches huvudsakliga takräcksystem är konkurrenskraftigt prissatt för SUV-versionen. Coupe-versionen kostar visserligen lite mer, men eftermarknadsalternativen är ganska begränsade eftersom Cayenne Coupe fortfarande är en ganska ny modell.

  Bästa året för en begagnad Porsche Boxster

Men den största fördelen med OEM Porsche takräcket är möjligheten att dra nytta av ett gäng Porsche OEM transportmoduler. Vissa av dessa moduler som cykelhållare/bärare är också ganska prisvärda, men andra som takboxalternativen kan kosta uppåt 1000 dollar.

Priserna och tillförlitligheten är liknande mellan Coupe- och SUV Cayenne-modellerna, men Coupe-modellerna är fortfarande alldeles för nya för att det ska uppstå några problem med hållbarhet och tillförlitlighet. Genom att välja ett Porsche OEM-system är du ganska säker på att veta att du verkligen använder en del av Porsches konstruerade utrustning.

Även om vissa tillverkare som Thule erbjuder konkurrenskraftigt prissatta och ganska tillförlitliga system, kan ingen av dessa erbjuda samma grad av trygghet som ett äkta Porsche-transporttillbehör gör.

FAQ-avsnitt

Behöver jag verkligen ett takräcke till en Porsche Cayenne?

Om du söker efter dessa artiklar behöver du förmodligen ett takräcke även om lastutrymmet i Cayenne är mer än tillräckligt för de flesta. Om du vill ha ett takräcke av estetiska skäl är en Porsche Cayenne inte den typ av bil som lämpar sig för en sådan look eftersom detta trots allt är en lyxig premium-SUV.

Om du bryr dig om utrymmet bör du också överväga SUV:n i stället för coupén, eftersom Cayenne coupé erbjuder ett begränsat last- och passagerarutrymme jämfört med den vanliga SUV-versionen.

Vad är saker att tänka på när du köper ett takräcke till din bil?

  Vad är det för fel på en Porsche Boxster?

Först och främst bör du korshandla så mycket som möjligt eftersom det finns många olika takräcken och vissa av dem är bättre prissatta än andra. Aluminiumkonstruktion kommer troligen att vara lite lättare jämfört med stålkonstruktion, men stålkonstruktion är vanligtvis den robustare.

Ett takräcke kommer verkligen att påverka din bränsleekonomi, och det vindbrus som ett takräcke genererar kan vara ganska tröttsamt, så försök alltid att välja ett takräcke med låg profil om möjligt. Du bör också undvika takräcken som har plastkonstruktion.

Är ett takräcke ett bättre alternativ för transport av cyklar än ett bakre monterat cykelställ?

Det beror på några olika aspekter. Ett takräcke påverkar din bränsleeffektivitet mer, och det är också mycket bullrigare jämfört med ett bakre monterat cykelställ. Ett takmonterat cykelställ kan vanligtvis transportera fler cyklar samtidigt, och det hindrar inte din sikt bakåt eller dina registreringsskylt- och parkeringssensorer/kameror.

Om du kan hitta ett bakmonterat rack med låg profil som inte hindrar din sikt, inte heller din registreringsskylt eller parkeringssensorer/kameror, är ett bakmonterat rack vanligtvis det du ska välja för cykeltransport.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts