Bästa cykelstället för Porsche 911

Bästa cykelstället för Porsche 911

Porsche 911 är den mest kända Porsche-modellen genom tiderna. 911 har inte förändrats dramatiskt genom åren, och den väsentliga plattformen som den är baserad på är mer eller mindre densamma.

Eftersom Porsche fortsatte att förbättra 911-linjen har alla de olika aspekterna av 911, såsom placering av takräcken, också förblivit oförändrade i åratal. På grund av detta finns det massor av genuina Porsche-cykelhållare och lika många eftermarknadsalternativ.

Att välja det bästa cykelstället för din 911 beror på många olika faktorer, t.ex. pris, allmän säkerhet, hinder för sikten, eventuella lackskador och repor, registreringsskylt och hinder för parkeringssensorer. Av dessa och många andra skäl är det bästa cykelstället för en 911 ett äkta Porsche-cykelställ.

Förutom äkta Porsche-cykelställ kan du också välja mellan massor av eftermarknadstillverkare som Saris Bones, Thule, Rino, Curt, Yakima och många andra. Äkta Porsche-cykelställ är oftast de mer pålitliga och de är byggda specifikt för Porsche-modeller.

Porsche Tequipment rack

Ingångsmodellen för äkta Porsche-cykelställ är 95B 044 800 06 Bicycle rack som säljs för ganska hyggliga 210 dollar exklusive moms. Detta cykelställ kan passa upp till 3 olika cyklar, vilket är ganska ovanligt för ett så lågt pris, vilket ytterligare bekräftar den konkurrenskraftiga produktplaceringen av detta äkta Porsche-ställ.

Det här cykelstället kan rymma alla cyklar med en ramdiameter på upp till 100 mm, och det levereras också med tippskydd för en säker och trygg montering. Detta rack finns tillgängligt för i stort sett alla 911-modeller förutom 911 GT-linjen.

Men om du vill ha ett rack som är särskilt utformat för en racercykel erbjuder Porsche också cykelhållaren 95B 044 800 08 Racing för 286 dollar exklusive skatt som också levereras med en framhjulspåse, eller 328 dollar om du vill ha en utsedd framhjulshållare också.

  Porsche 911 kopphållarlösning

Detta rack är speciellt tillverkat för racercyklar och den maximala lastkapaciteten för detta rack är 10 kg (22 lbs). Men om du vill utnyttja dessa cykelställ fullt ut måste du också köpa huvudstödet för taketransportsystemet för 638 dollar med en maximal lastkapacitet på 75 kg (165 lbs).

Eftermarknad 911 cykelställ

Om du vill ha en komplett original Porsche-installation måste du betala en betydande premie jämfört med de flesta eftermarknadsalternativ. Om du föredrar att transportera dina cyklar med ett bakre monterat cykelställ är du dessutom tvungen att ta eftermarknadsvägen eftersom Porsche inte erbjuder något särskilt bakre monterat cykelställ för de flesta 911-modeller.

Thule är ett svenskt företag som specialiserat sig på smarta biltransportlösningar. De erbjuder ett gäng olika cykelställ som passar 911. Men en av de högst rankade Thule-produkterna är Thule Raceway Trunk Bike Rack. Det högsta försäljningspriset för detta rack ligger någonstans i 700 dollar, men du kan ofta hitta dessa på rea för 450-500 dollar.

Värdemässigt är en av de bästa Porsche 911 MTB-racklösningarna Rhino-Rack MountainTrail Bike Carrier med ett MSRP på 265 dollar, men konstant försäljning lättar priset ner till 180-200 dollar. Det är värt att nämna att detta rack kan rymma inte bara mountainbikes, även om avsikten var att erbjuda ett utpekat MTB-ställ.

Men om du vill ta med dig hela familjen kan ett Curt Premium Bike Rack bära upp till 4 eller till och med 5 cyklar för ett rabatterat pris på 207-234 dollar. Det kan tyckas för bra för att vara sant för ett ställ som bär upp till 5 cyklar, men du får också en 1-års garanti inkluderad för säkerhets skull.

  Porsche vs Ferrari tillförlitlighet - vilken är bäst?

Bra att veta om cykelhållare på en 911

När du har bestämt dig för vilket cykelställ som passar alla dina krav på cykellivsstilen bör det vara din högsta prioritet att se till att du får en korrekt passform utan eventuella skador på din älskade 911. 911:or är inte billiga, särskilt inte de nyare 992-modellerna, och det är av största vikt att skydda din 911:a från eventuella skråmor och repor.

Först och främst bör du använda lackskydd för alla utsatta områden på din 911. Om du använder ett bakre monterat rack ska du se till att alla ytor runt baksidan skyddas av ett ganska tjockt lager lackskyddsfilm.

Det är värt att nämna att de flesta moderna cykelställ är säkra, men man kan aldrig vara för säker, och de flesta skador uppstår vanligtvis på grund av felaktig användning av cykelställ. Förutom färgskyddsfilm bör du också skaffa en extra registreringsskylt om cykelstället skymmer din bakre skylt.

Du bör också vara extra försiktig om du har ett panoramatak, eftersom vissa eftermarknadstillverkade 911-cykelställ inte är gjorda för 911:or med panoramatak. Det är därför du i första hand bör fokusera på utsedda äkta Porsche-utrustningsställ eftersom Porsche testar dessa ställen kraftfullt och de är gjorda med 911:or i åtanke.

FAQ-avdelning

Är cykelställ säkert vid höghastighetskörning?

Detta är också ett område där äkta Porsche-cykelställ vanligtvis utmärker sig eftersom Porsche testar alla sina cykelhållare vid testanläggningen i Weissach. Även om du tekniskt sett inte bör köra fortkörning med ett cykelställ på taket, men om du ändå gör det, är ett äkta Porsche-cykelställ ditt säkraste kort.

  Bästa cykelstället för en Porsche Boxster

De flesta cykelhållare är klassade för hastigheter upp till 60mph, vilket innebär att om du kör över denna hastighet och något händer, kommer tillverkaren inte att få skulden. Dina försäkringskostnader kan också ge dig huvudvärk, så se till att du är välinformerad om gränserna för varje cykelhållare du använder.

Skadar ett cykelställ min bil?

Om du följer alla instruktioner och använder lackskyddsfilm på din bil kommer du troligen inte att uppleva några skador alls. Men med tanke på att de flesta människor tenderar att använda cykelhållare ganska ofta måste du alltid se till att du har monterat cykeln säkert på hållaren.

Om du misslyckas med att montera den ordentligt kan skador uppstå, och vissa skador kan till och med kräva en lackering. Se alltid till att du följer alla tillverkarens riktlinjer, särskilt de som rör cykelns rörliga delar.

Är 911 bättre lämpad för takmonterade eller bakluckemonterade cykelställ?

911 är förmodligen bättre lämpad för takmonterade ställningar på grund av 911:s specifika motorlayout. Men detta kan variera beroende på vilket cykelställ det handlar om. En 911 är en bil med bakre motor och alla små kylkanaler kan inte blockeras eftersom de kan orsaka överhettningsproblem.

Om du använder ett takmonterat cykelställ är viktfördelningen mycket bättre, och din sikt bakåt, registreringsskylt, parkeringssensorer och kameror hindras inte heller av ett cykelställ.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts