Bästa begagnade bilar för en första bil

Att köpa en första bil är en oerhört spännande upplevelse om du tar dig tid, väljer klokt och spenderar försiktigt. En första bil är en bil som kommer att introducera dig till bilismens underbara värld, och det bör vara en bil som verkligen är begagnad, billig i drift och lätt att köra.

Om du letar efter en begagnad hatchback för 10-20 000 dollar verkar en VW Polo vara en bra bil med mycket värde för pengarna. Om du vill ha en begagnad SUV för 10-20 000 dollar är en begagnad Hyundai Tucson också ett populärt val. En bra begagnad sedan för 10-20 000 dollar som din första bil kan vara Mercedes C-klass.

Om du är villig att spendera 20-30 000 dollar för en begagnad kompaktbil är Honda Civic ett bra alternativ tack vare sin gedigna tillförlitlighet och ganska moderna teknik. Audi A6 verkar också vara ett bra alternativ i den här prisklassen, och det gör även Lexus RX 450H.

Första begagnade bilöverväganden

Innan du spenderar dina surt förvärvade pengar på din första bil finns det ett par saker du bör tänka på. Först och främst kommer en liten ökning av din budget alltid att ge dig lite mer, och det är samma sak för under eller över 50 000 dollar, så var säker på din budget och håll dig till den.

Gör dessutom alltid en inspektion före köpet, om säljaren är ovillig att inspektera bilen bör du bara gå därifrån eftersom det förmodligen betyder att bilen inte är som den är listad. För det andra, se till att du tar ut bilen på en provkörning, och kör den så länge som det behövs för att du ska vara säker på att du fattar rätt beslut.

För det tredje, be alltid om så mycket dokumentation som möjligt och kontrollera den också innan du fattar något beslut. Servicehistorik bör också finnas tillgänglig, och ta bara god tid på dig när du köper en bil. Att vara tålmodig kan spara mycket besvär, gå igenom en massa olika listor, prata med någon med mer erfarenhet, samla in så mycket information som möjligt.

  Hur mycket markfrigång behöver du för att klara av farthinder?

Var ärlig mot dig själv om vad du behöver bilen till. Om det är din första bil och du inte har så mycket erfarenhet kan du försöka överväga något mer förnuftigt på grund av lägre tilläggskostnader som försäkringar och andra löpande kostnader.

Bästa begagnade första bilen för 10-20 000 dollar

En första begagnad bil för 10-20 000 dollar är mer än tillräckligt, och denna prisregion är den du ska hålla utkik efter när du köper din första bil. Se din första bil som en testbädd för framtida bilköp eftersom du kan lära dig vad som krävs för att äga och underhålla en bil, och alla små kompromisser du måste göra längre fram.

Och just därför är en VW Polo ett utmärkt val. En VW Polo 2016 för 15 000 dollar är en bra första bil eftersom Polo alltid har varit en småbil i övre prisklass, inte långt från den större VW Golf. VW Polo är utmärkt för stadskörning och erbjuder dessutom en bekväm och teknikfylld interiör.

Om du vill ha en SUV är Hyundai Tucson ett av de mest populära valen i den här prisklassen. Och det är lätt att se varför eftersom du kan hitta en hyfsat utrustad 2016 Hyundai Tucson för 15-20 000 dollar. Tucson erbjuder utmärkt tillförlitlighet, och de allmänna ägandekostnaderna är också klassledande.

Men om du vill ha ett mer lyxigt första bilalternativ verkar 2015/2016 Mercedes C-klass vara ett bra alternativ. C-Klassen erbjuder lyxfunktioner i mini S-klass, slagkraftiga och pålitliga motorer, hyfsat interiör- och lastutrymme och utmärkt bränsleeffektivitet vilket gör den till ett ganska lovvärt första bilalternativ.

  Hur man täcker bilfönster för att sova

Bästa begagnade första bilen för 20-30 000 dollar

Om du är villig att spendera lite mer pengar kommer en begagnad bil för 20-30 000 dollar att erbjuda dig allt du behöver för en lyxig första bilupplevelse. Att gå över 30 000 dollar för sin första bil är ganska sällsynt, och vissa skulle också anse att det är ohållbart.

Ändå är en 2020 Honda Civic en perfekt första bil eftersom den erbjuder modern teknik, effektiva och nästan skottsäkra motorer och ett fint balanserat chassi. Honda Civic har alltid varit ett av de bästa första bilalternativen som finns, och 2020 års modell är inte annorlunda.

Om du vill ha en riktig executive sedan kan en Audi A6 från 2018 köpas för under 30 000 dollar i bra skick. 2018 års A6 erbjuder en styling som ser fräsch ut även efter att den nyare modellen släpptes, och det antal motorer som erbjuds är också bränslesnåla och ganska pålitliga om de underhålls på rätt sätt.

Lexus RX 450H från 2016/2017/2018 är också ett bra alternativ för vem som helst. Den här SUV:n erbjuder klassledande tillförlitlighet och ganska låga driftskostnader tack vare sin hybriddrivlina. 450H erbjuder plats för 5 personer, en robust konstruktion och massor av plyschläder och andra lyx- och teknikprylar för under 30 000 dollar.

FAQ-avsnitt

Vad ska jag göra efter att ha köpt min första bil?

När du har slutfört affären bör du försäkra och registrera bilen och överföra äganderätten. Du bör hålla koll på ditt regelbundna underhåll och alltid göra nödvändiga reparationer omedelbart om det är möjligt. Ta dig tid att bekanta dig med bilens funktioner och försök förstå alla nödvändiga funktioner som din bil erbjuder.

  Bästa hybridbilen för bilresor

Testa den i högre och långsammare hastigheter, försök känna av bromsarna och kopplingen om du har valt en manuell bil. Lyssna på din bil när du startar den och kör den, och leta efter konstiga ljud. Du bör köpa en ordentlig uppsättning däck när det är dags att byta ut dem.

Ska jag välja en ny eller begagnad bil som min första bil?

Det är förmodligen bäst att du köper en första bil begagnad eftersom det är mycket vettigare ekonomiskt sett. Dessutom börjar du bara komma in i bilkörningens värld, och du måste uppleva en massa olika scenarier för att verkligen vara säker på vilken bil som är perfekt för dig.

Begagnade bilar är inte vad de brukade vara eftersom det numera finns ett gäng certifierade program för begagnade bilar som är angelägna om att se till att alla begagnade bilar de erbjuder är så pålitliga som möjligt. Överväg alltid att köpa begagnat, oavsett ålder eller erfarenhet.

Vilken biltyp är bäst som första bil?

Du bör köpa något mindre till att börja med, en bil som erbjuder bra sikt och manövrerbarhet bör stå högst upp på din lista. Men om du redan har viss erfarenhet kan du välja den biltyp du vill ha.

Men se till att tänka efter i förväg, för att köpa en fullstor ballerina-sedan/SUV i trånga stadskärnor kan sluta med att bli extremt stressigt. Balansera dina behov och önskemål och rådgör alltid med någon du litar på.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts