Bästa pickup trucks för en första bil

Att köpa en pickup truck som första bil är något som man bara ser i USA, men det finns en logik i historien eftersom pickup trucks är praktiska, och om du gillar manuellt arbete av något slag är en pickup truck en perfekt bil för dig.

Och det är verkligen svårt att gå emot nummer ett, den mest populära pickup-bilen på planeten, Ford F150. Men om du inte gillar Ford pickup trucks är Dodge Ram 1500, Chevy Silverado, GMC Sierra och Toyota Tundra de enda riktiga konkurrenterna.

Men om du vill ha en tung pickup truck, eller om du bara vill ha en anständig transportbil för speciella tillfällen, är Ford F450, Dodge RAM 4500, Chevy Silverado 3500, GMC Sierra 3500 de som du bör överväga. De bästa mindre pickup-bilarna är Ford Ranger, Honda Ridgeline och Jeep Gladiator.

Om du älskar snabba bilar, men behöver en pickup truck, kan du köpa en Ford F150 Raptor eller en Dodge RAM TRX för att få den sportigaste pickup truck-upplevelsen som finns. Båda dessa erbjuder kraftfulla motorer, bredare spårdäck och tider på 0-60 km/h som inte är långt ifrån fullfjädrade sportbilar.

De bästa pickuparna i fullstorlek på instegsnivå

Ford F150, Chevy Silverado, GMC Sierra, Dodge RAM 1500 är mer än tillräckligt för de flesta. Med dessa modeller får du en fullskalig lastbilsupplevelse, hygglig dragförmåga, en praktisk säng av stor storlek och en lätt terrängkörningsförmåga.

Ford F150 är den överlägset mest populära pickupen i det här segmentet, och det är lätt att förstå varför. Ford lyckas erbjuda F150 för under 30 000 dollar som ny, och det finns massor av bra alternativ om du köper begagnat. Delar är lätt tillgängliga dygnet runt och du kan verkligen inte göra fel med en F150.

  Vad är tecken på en dålig motor?

Chevy Silverado och GMC Sierra har samma motor, växellåda och chassi, men de är verkligen mycket olika. För några år sedan erbjöd dessa två samma styling, men nu erbjuder GMC ett mer urbant utseende, medan en Silverado främst riktar sig till friluftsälskande personer.

Dodge RAM 1500 är förmodligen Ford F150:s största konkurrent, och att tala om för dig att köpa den ena framför den andra är extremt svårt eftersom båda dessa har en ganska lojal kundkrets. Toyota Tundra å andra sidan är helt annorlunda, inte lika utilitaristisk, men lika om inte till och med mer pålitlig.

Bästa tunga och små pickup-bilar

Om du är den typ av person som blandar arbete och nöje, erbjuder en modern tung pickup truck massor av lyx- och teknikfunktioner, men den erbjuder också massor av användbara praktiska egenskaper. Tunga pickup trucks kan transportera så mycket som tre gånger mer jämfört med pickup trucks på instegsnivå, de erbjuder större bäddar med högre nyttolast och är mycket bredare.

Ford F450 är den vanligaste tunga pickupen och F450:s popularitet är oöverträffad av sina rivaler. F450 erbjuder en dubbel bakre axel och är också cirka 16 tum bredare. Detta kan utgöra ett problem för en nyare förare, men dessa pickup trucks är ändå avsedda för arbetsändamål. Samma sak gäller för resten av konkurrenterna.

På andra sidan av spektrumet kan du hitta en mer rimlig mindre pickup truck som Ford Ranger, Chevy Colorado, Honda Ridgeline, Jeep Gladiator, GMC Canyon. Och i stort sett alla dessa är bra alternativ, men Honda Ridgeline verkar kryssa flest rutor för den bästa allround lilla pickupen.

  Bästa begagnade bilar för långa förare

Jeep Gladiator å andra sidan är en äventyrares dröm, GMC Canyon/Chevy Colorado är mer eller mindre samma sak, men båda är fantastiska. Chevy är lite billigare och inte lika välutrustad, och GMC är snabbare och snyggare.

Bästa pickup-bilar med prestanda

De förmodligen mest intressanta pickup truckarna av dem alla är Ford F150 Raptor och Dodge RAM TRX. Ända sedan den första Ford Raptor släpptes har marknaden för prestanda pickup trucks velat ha allt nyare modeller. Och Dodge höjde sig till det tillfället, och från och med nu är dessa två de enda två livskraftiga alternativen för prestanda pickup truckar.

Ford F150 Raptor är en fantastisk pickup. Raptorn ser hotfull ut och prestandakraven är lika fantastiska. Raptor har 450 hästkrafter från en Ford EcoBoost V6 Twin Turbo-motor, rejäla terränghjul och däck, bredare spår, sportstolar, kolfiber och en sofistikerad 10-växlad automatlåda.

Dodge RAM TRX är däremot ett helt annat slags monster. Även om de 450 hästkrafter som Ford Raptor erbjuder är mer än tillräckligt för absolut vem som helst, tyckte Dodge att det skulle vara en bra idé att klämma in en 700 hästkrafter stark 6,2L supercharged Hellcat V8 i en pickup truck.

Och naturligtvis är det en bra idé eftersom du kan nå 60mph från stillastående på cirka 4 sekunder. Detta är oväntat i pickup-bilsvärlden, och det gör TRX till ligor över Ford Raptor. Och du borde köpa den.

FAQ-avsnitt

Är en pickup truck en bra första bil?

De som köper pickup trucks är oftast de som använder de funktioner som en pickup erbjuder. Men om du är orolig för att en pickup inte kommer att erbjuda alla de funktioner som moderna SUV:er har, behöver du inte vara det, för alla nyare pickuper är lika utrustade som alla andra jämförbara SUV:er är.

  Bästa kupéer för långa personer

Pickups är en riktigt bra idé om du inte ofta kör i livliga stadsområden. En pickup erbjuder plats för upp till 6 passagerare, ett stort lastutrymme och en upphöjd position som gör att du känner dig överlägsen resten av trafiken. Dessutom är en pickup med en rejäl uppsättning däck också ganska kapabel att köra i terräng.

Finns det några lämpliga europeiska pickup-bilar?

Egentligen inte, européerna gillar inte pickup-lastbilar. Detta beror på att bilar som transporterar gods beskattas som kommersiella fordon i Europa, vilket innebär att de kostar mer än en amerikansk pickup truck.

Européerna använder också oftast skåpbilar för liknande ändamål eftersom de är mer ekonomiska och erbjuder större nyttolast. För det tredje är de helt enkelt inte populära i Europa. VW är den enda europeiska tillverkare som fortfarande tillverkar konkurrenskraftiga pickup trucks.

Är pickuper bättre terrängmaskiner än vanliga SUV:er?

Den största fördelen med pickupbilar är sängen, och utöver själva sängen försvinner fördelarna. SUV:er är vanligtvis lyxigare och bättre terrängfordon. SUV:er som Mercedes G-klass, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser och Jeep Wrangler är mycket bättre på terrängkörning än pickuper.
Markfrigången och inflygnings- och avgångsvinkeln är avgörande när det gäller terrängkörning, och pickupbilar är mest inriktade på asfalterade vägar, men de kan användas för mildare terrängkörning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts