Allt om ”Jaguar Trucks”: Vilken är den bästa Jaguar F-Pace?

Jaguar tillverkar inga traditionella lastbilar, men den eleganta och atletiska Jaguar F-Pace kan konkurrera med många traditionella ”lastbilar”. Den bästa Jaguar F-Pace är 2021 års F-Pace S. En av F-Paces enastående styrkor är dess atletiska kördynamik, vilket F-Pace S har. Den skickar en rimlig mängd kraft till hjulen för att hålla alla temperamentsfulla förare nöjda. Den är underbar och råkar vara den mest populära F-Pace.

Den bästa Jaguar F-Pace

F-Pace är en av Jaguars största tillgångar eftersom den aldrig sviker i sitt körsätt. Kraft är en sak som märket är allmänt känt för. Den första versionen av F-Pace släpptes 2017, och folk älskade den, särskilt för dess styling och prestanda. Detta höjde ribban för Jaguar och placerade det framför de flesta av sina konkurrenter.

Men den fick också kritik på grund av dess undermåliga kabinmaterial och det klumpiga/osvarliga infotainmentsystemet. Detta banade väg för de flesta av konkurrenterna att överträffa den.

Men sedan gjorde Jaguar en comeback. F-Pace 2021 fick en rejäl uppfräschning. Kabinmaterialen förbättrades och utrustades med ett bättre infotainmentsystem.

Även om den fortfarande inte matchar konkurrenterna har Jaguar förbättrat 2021 års modell. 2021 F-Pace S sticker ut bland andra trims och har visat sig vara en bra bil. Det är inte konstigt att det är den mest eftertraktade ”lastbilen” från Jaguar.

2021 F-Pace S

2021 F-Pace S rankas direkt efter basutrustningen. Den är snabb, vacker och har ett förbättrat infotainmentsystem. För att hålla förarna nöjda kommer F-Pace S som standard med en P250-motor, och förare kan välja P340-motorn för optimal hastighet. Den erbjuder bra kraft och hyfsad bränsleekonomi.

  Jaguar F-Pace Tillförlitlighet

F-Pace finns i mer än tio exteriörfärger, bland annat vit, svart, röd och blå. Köparna har också upp till fem interiörfärger att välja mellan, inklusive gult och grått.

Motorn

P250 är en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor med turboladdning som ger 246 hästkrafter och ett vridmoment på 269 lb-ft. Å andra sidan är P340 en 3,0-liters turboladdad 6-cylindrig motor som ger 335 hästkrafter med ett vridmoment på 354 lb-ft. P340 är bränslesnål och skickar kraften till sin AWD via en 8-växlad automatisk växellåda.

Interiören

F-Pace har gott om lastutrymme, med en kabin på två rader för fem passagerare. Kabinen är utrustad med kvalitetsläderklädsel för maximal komfort när du är på väg.

Det finns också ett uppgraderat infotainmentsystem med internetåtkomst för passagerarna. Infotainmentsystemet har satellitradio, AM/FM-radio, 11 högtalare, en woofer, en USB-port med mera.

Det finns mugghållare och dörrfickor för både främre och bakre passagerare att förvara sina saker i. Överkonsolen ger också ytterligare förvaringsutrymmen för bilens passagerare. För att hålla luften i kupén ren har Jaguars utrustat F-Pace S med en inomhusluftfiltrering.

Det finns också ett bullerdämpande system som hjälper till att minska buller i kupén för maximal körkomfort.

Med den dubbla klimatkontrollen får passagerarna välja en biltemperatur de gillar på sin sida av bilen. Tillval för interiören inkluderar en head-up-display, interaktiv förardisplay och wifi-aktiverad dataplan.

Körning av F-Pace S

Den nyckellösa tändningen gör det enkelt att starta F-Pace S. Och den elektriska servostyrningen gör det enkelt för föraren att köra med självförtroende.

  Jaguar XF Sportbrake Tillförlitlighet

Dessutom har F-Pace S valbara körlägen och adaptiva dämpare för att ge förarna mer dragkraft i alla terränger. Körlägena är dock endast tillgängliga i P340-motorerna. Ratten med läderimiterad legeringsratt hjälper till att upprätthålla vägbalansen för komfort. Allsäsongsdäcken som är utrustade i F-Pace S ger ytterligare dragkraft i alla väderförhållanden.

Säkerhetsfunktioner

För optimal säkerhet har F-Pace S som standard parkeringssensorer fram och bak för att undvika en kollision. För att ytterligare förbättra säkerheten finns det kameror fram, bak och i sidled för att ge föraren sikt överallt. Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar två främre och tre nackstöd, LED-strålkastare för extra synlighet, blindvinkelavkänning, krockkuddar med varning för avvikelse från körfältet, traktions- och stabilitetskontroll samt nödbromsassistans.

Garanti

Den vackra F-Pace S levereras med en garanti på fem år eller 60 000 mil för att minska underhållsavgifterna för ägarna. Medan F-Pace med P340-motor säljs för 67 275 dollar, säljs F-Pace S med P250-motor för 59 575 dollar.

FAQs

Vilken Jaguar-motor är bäst?

För absolut prestanda är F-Pace SVR det bästa alternativet. Faceliftningen i början av 2021 ledde till att en 5,0-liters V8-kompressormotor med kompressor introducerades som ger totalt 542 hk. Den har en topphastighet på 178 mph och klarar 0-62 mph på 4 sekunder.

Hur många trims har Jaguar F-Pace?

Jaguar F-Pace finns i sex olika trims: F-Pace base, premium, prestige, R-sport, S och portfolio. Även om alla använder fyrhjulsdrift är deras funktioner olika. Den högsta trimmen är oftast den bästa och säljs för 80 000 dollar och mer, beroende på tillvalsfunktioner.

  Är Jaguar F-Types dyra att underhålla?

Är Jaguar F-Pace värd att köpa?

Om du bara tittar på interiörkvaliteten och infotainmentsystemet i F-Pace kanske du börjar tänka om. Men med förbättringen till 2021 års modeller har den blivit ett imponerande fordon.

Bara den nya interiören har förvandlat F-Pace från att bara vara en bra sportig SUV till en lyxbil som den borde vara. Priset motsvarar nu hur en mellanstor SUV från Jaguar ska se ut. Så den är värd att köpa.

Är Jaguar F-Pace en pålitlig bil?

Den senaste Jaguar F-Pace har förbättrat sin inredningsdesign och har nu ett bättre infotainmentsystem. Dess nya motorer ger sportdynamik och bidrar till att förbättra bränsleeffektiviteten. Fordonet har dock ingen rang eller poäng, eftersom det inte finns några uppgifter vad gäller dess tillförlitlighetsbetyg för tillfället.

Håller Jaguar F-Pace sitt värde?

Jaguar F-Pace har ett genomsnittligt avskrivningsvärde. En typisk F-Pace kommer att skrivas ned med 54 % på fem år och skulle säljas för cirka 31 000 dollar. Detta förutsätter att SUV:n inte har gått för många mil och att bilen är i gott skick.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts