Vilken inkomstklass köper pickup trucks

Pickup trucks är en synonym med äkta amerikansk kultur, eftersom ingen annan region i världen gillar pickuper lika mycket som USA. Med detta sagt ökar pickup trucks ständigt i både utbud och pris, vilket kan göra dem utom räckhåll för de flesta amerikanska hushåll inom en inte alltför avlägsen framtid.

Under det senaste decenniet har pickuperna fått en ny filosofi eftersom de erbjuder lyxiga bekvämligheter som var otänkbara för arbetarfordon för 15-20 år sedan. Detta tenderar att driva upp priserna ännu mer, vilket innebär att den genomsnittlige pickup-ägaren inte längre är exakt en byggnadsarbetare.

Medianhushållsinkomsten i USA är cirka 60-70 000 dollar per år medan den genomsnittliga hushållsinkomsten för en genomsnittlig ny Ford F-150-kund är cirka 80-90 000 dollar per år. Ford F-150-modellerna tenderar att öka i pris med varje nyare generation för cirka 1-4 000 dollar per genomsnitt vilket innebär att det nuvarande 2022 års Ford F-150 MSRP är strax under 40 000 dollar.

Chevy Silverado är den näst populäraste lastbilen som säljs i USA och det genomsnittliga hushållet som köper Silverado tenderar att ha en årsinkomst på cirka 70-80 000 dollar. Dodge RAM 1500 är den tredje mest populära lastbilen i USA och det genomsnittliga hushållet som köper RAM 1500 har en liknande årsinkomst som Silverado.

Demografi för lastbilsköp i USA

Lastbilar och SUV:er dominerar för närvarande den amerikanska marknaden när det gäller nybilsförsäljning, eftersom de tenderar att driva fram nästan dubbelt så många bilar som alla andra bilsegment gör tillsammans. Den genomsnittliga F-150-ägaren är 55 år gammal och män köper nästan 85 % fler nya F-150-modeller än kvinnor.

  Varför är bilar från 80-talet så fula?

Den stora majoriteten av F-150-lastbilar används i medelstora och stora städer, vilket inte är något man förväntar sig för ett sådant landsbygdsfordon. Detta tenderar bara att visa att den genomsnittliga F-150-kunden inte precis är en arbetande man längre, utan snarare en mer allmän kund som tenderar att korsa vägar med genomsnittliga SUV-köpare.

En genomsnittlig ny Chevy Silverado-kund tenderar att vara ett år yngre medan en genomsnittlig Dodge RAM 1500-kund tenderar att vara runt 50 år gammal. De flesta av dessa lastbilar köps av vita män i medelåldern med medelhög till hög hushållsinkomst. Kvinnor står bara för en liten del av försäljningen av nya lastbilar i USA.

GMC Sierra och Toyota Thundra finns också bland de fem mest populära lastbilarna i USA och siffrorna här är ganska lika som för F-150 och resten. Vita manliga kunder med en genomsnittlig hushållsinkomst på omkring 80-90 000 dollar tenderar att köpa dessa lastbilar.

Pickup truckens nya era – lyx, massanvändning och elektrifiering

Många tenderar att hålla med om att en pickup truck är en viktig del av den amerikanska kulturen på så sätt att den representerar själva essensen av det amerikanska samhället. Ett multifunktionellt fordon som främst är inriktat på landsvägskörning och arbetsmiljöer.

Det var innan pickupen blev ett mer vardagsorienterat fordon. Långt borta är dagarna med barbenta pickup trucks som enbart var inriktade på ranchkörning och transport. Dagens pickupbilar är oftast tillverkade för exakt samma syften utöver de inneboende möjligheter som en pickupbil erbjuder som plattform.

  Blir bilarna mer eller mindre tillförlitliga?

Numera kan man få pickupbilar klädda i läder med stora panoramasoltak, uppvärmda säten på andra raden och stora multimediaskärmar som inte precis är något som passar i en arbetsmiljö. De flesta av dessa funktioner ingår dock i dyra tillvalspaket som lätt kan fördubbla priset på det högsta rekommenderade priset.

Bästa pick-up trucks att köpa 2022

Om du har möjlighet att köpa en ny lastbil i USA ska du se till att kolla in Ford F-150, Dodge RAM 1500 och Chevy Silverado eftersom dessa tre är de mest populära lastbilarna i USA av en anledning. F-150 anses oftast vara själva riktmärket i sitt segment vilket innebär att de flesta lastbilar konkurrerar med F-150.

Detta kommer inte som någon överraskning eftersom F-150 är det mest populära fordonet i USA sedan länge. Den nya RAM 1500 verkar dock vara det överlägsna valet när det gäller 2022 lastbilar. Motorn som erbjuds i den nya 1500 är både den mest potenta och effektivaste av alla sina konkurrenter.

Den nya F-150 är också en fantastisk lastbil, men den hamnar på efterkälken i jämförelse med RAM 1500 eftersom den inte är lika raffinerad. Silverado är mer eller mindre likadan vilket innebär att din märkeslojalitet troligen kommer att spela en stor roll när du ska köpa din nästa pick-up truck.

FAQ-avdelning

Varför älskar människor pick-up trucks?

Människor älskar pick-up trucks eftersom de är överlägsna fordon med många olika användningsområden. De kan köras i nästan all terräng samtidigt som de erbjuder mycket komfort och användbarhet. De kan hjälpa dig att starta ett företag och att flytta din familj med en hel del saker packade i sängen.

  Hur lång livslängd har en hybridbil?

Otaliga småföretag förlitar sig på pick-up trucks för att tillgodose sina dagliga logistiska behov, vilket gör dem perfekta för en rad olika ändamål.

Är SUV:er bättre familjebilar än pick-up trucks?

Även om pick-up trucks erbjuder en hel del saker är de inte den perfekta familjebilen. SUV:er ökar snabbt i popularitet eftersom de är mycket bättre när det gäller vardagskörning. Om du inte förlitar dig på din pick-up trucks säng dagligen kan en SUV vara ett bättre val för de flesta.

SUV:er tenderar också att vara lite bättre när det gäller sofistikering eftersom de är byggda på mer sofistikerade underreden som är skräddarsydda specifikt för vardagskörning.

Varför är dieselbilar så populära i USA?

Amerikaner är inte särskilt förtjusta i dieselfordon i allmänhet. Det finns dock många pick-up trucks med dieselmotor eftersom de erbjuder bättre egenskaper när det gäller arbetsmiljön. De erbjuder mer vridmoment vilket gör dem överlägsna när det gäller bogsering och dragning.

Dessutom verkar dieseldrivna lastbilar vara bättre än gasdrivna lastbilar när det gäller bränsleekonomi.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts