Är Porsche 718 Cayman T en bra bil?

Är Porsche 718 Cayman T en bra bil?

Porsche 718 Cayman T är en något omarbetad version av den vanliga 718 Cayman, vilket innebär att den tar den vanliga 718 Cayman och lägger till ytterligare speciella detaljer för att göra den till ett mer förarvänligt paket. Detta innebär att den vanliga 718 och 718 T är nästan identiska. Så är Porsche 718 Cayman T en bra bil?

Vi har redan pratat om den vanliga 718 Cayman och sagt att det verkligen är en riktigt bra bil vilket innebär att 718 Cayman T också är en bra bil. Den kanske inte har den mest spännande Cayman-motorn där ute, men ingen kan förneka de prestanda den erbjuder. Cayman T ser också lite bättre ut än den vanliga instegs-Cayman.

Den största skillnaden mellan de två är på körningsavdelningen eftersom Cayman T verkligen känns mer speciell att köra. Den erbjuder en något reviderad fjädring och lägre körhöjd som gör det möjligt att utforska gränserna för dragkraft lite mer. Tillförlitligheten är hyfsad, men det finns några problem som är värda att tala om.

718 T-modellen är cirka 6 000 dollar dyrare än den vanliga 718 T eftersom den i princip lägger till några extra tillval till den vanliga 718. Detta innebär att värdena för dessa är lika starka som med den vanliga 718. Praktiken är så bra som den kan vara med en bil av den här storleken tack vare två lastutrymmen, men det inre utrymmet är minst sagt begränsat.

Porsche 718 Cayman T – Drivlinan

Porsche 718 Cayman T får instegsmotorn 2.0L boxer 4-cylindrig turbomotor med 4 cylindrar som ger 299 hk och 280 lb-ft vridmoment. Även om detta kan tyckas lite för svagt för en Porsche lyckas den ändå nå 60mph från stillastående på 4,8 sekunder, vilket är ungefär 0,2 sekunder snabbare än den vanliga 718 Cayman.

  Har Porsche en elektrisk SUV?

718 Cayman T finns med två växellådsalternativ, en 7-växlad dubbelkopplad PDK-växellåda eller en manuell 6-växlad låda beroende på vad du värdesätter mest, hastighet eller förarens engagemang. 718 Cayman T är också strikt en RWD-bil, vilket är fallet med alla andra 718-modeller.

Tack vare den mindre motorn kan 718 Cayman T ge en kombinerad körning på cirka 30 MPG, vilket är en ganska hygglig siffra för en tvåsitsig sportbil från Porsche. Topphastigheten är beräknad till 171mph vilket inte heller är något man nödvändigtvis förväntar sig av en 2,0L 4-cylindrig motor.

Porsche 718 Cayman T – Design och chassi

Endast en sann Porsche-entusiast kommer att kunna se skillnaden mellan den vanliga 718 och 718 T bara genom att titta på dem. Visserligen är de som köper de här bilarna väl insatta i de enskilda modellernas alla finesser. T:n får speciella märken, valfria klistermärken och valfria hjulval som verkligen gör att den sticker ut.

Den största skillnaden mellan den vanliga 718 Cayman och 718 Cayman T ligger i körupplevelsen eftersom 718 T är lägre till marken och eftersom den får Porsches PASM (Porsche Active Suspension Management) direkt från fabriken. Bakhjulen är också bredare vilket ger 718 T en bredare hållning och bättre kurvtagningsförmåga.

Porsche 718 Cayman T – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är 718 Cayman T praktiskt taget identisk med den vanliga 718 Cayman vilket innebär att den är hyfsat tillförlitlig om den hålls i optimalt skick. De här bilarna kostar visserligen mer pengar att underhålla än många andra bilar i det här segmentet, men det hör till området eftersom Porsche-märket väger extra tungt på andra ställen.

  Porsche Boxster - Allt du behöver veta

De vanligaste problemen med 718 Cayman T är relaterade till motorn, växellådan, luftkonditioneringssystemet, bränslesystemet och krockkuddarna.

Porsche 718 Cayman T – Värde och praktiska egenskaper

Porsche 718 Cayman T börjar på cirka 67 000 dollar, vilket är cirka 6 000 dollar mer jämfört med den vanliga 718 Cayman. Med tanke på att båda dessa behåller sitt värde riktigt bra är det vettigt att investera i en av dem jämfört med vissa andra konkurrenter som visserligen kostar mindre men som inte heller behåller nästan lika mycket värde med åren.

Praktiskt sett är 718 Cayman T så bra som den kan vara med tanke på bilens storlek. Den har både ett bagageutrymme fram och bak och lite utrymme bakom sätena. Inredningsutrymmet är lite begränsat för längre förare, men förare av genomsnittlig storlek bör inte ha några problem med att känna sig bekväm i 718 Cayman T:s interiör.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa Porsche 718 Cayman T?

Om du är intresserad av att köpa Cayman och du anser dig vara en riktig bensinfanatiker är det vettigt att uppgradera till 718 Cayman T eftersom den verkligen erbjuder en mer engagerande körupplevelse. Om du däremot bara vill ha en Cayman och inte bryr dig om de intrikata detaljerna kommer du att vara mer än nöjd med den vanliga Cayman.

Cayman T är mer eller mindre en vanlig Cayman med några utvalda tillvalsfunktioner som gör att bilen känns mer engagerande att köra. På det hela taget är 718 T rolig att köra, och det är vettigt att köpa en om det är din kopp te.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Är Porsche Cayman en fattigmans 911?

Nej, Porsche Cayman är en separat modell som har få eller inga likheter med 911 förutom att båda är Porches. Till att börja med är 911 strikt en bil med bakre motor medan Cayman strikt är en bil med mittmotor.

För det andra är Cayman mindre, har kortare hjulbas och väger betydligt mindre än 911. Den körs helt annorlunda och många anser till och med att Cayman körs mycket bättre än 911 på grund av den mittmotoriga konfigurationen som säkerställer balansen.

Är Porsche Cayman samma sak som Porsche Boxster?

Ja, Porsche Cayman är i stort sett en Porsche Boxster med ett fast tak. Det finns inga skillnader mellan de två när det gäller drivlinan, fjädringen och många andra viktiga komponenter.

Det måste sägas att Cayman erbjuds som GT4 RS som är den kraftfullaste och dyraste 718-modellen någonsin medan Boxster Spyder (den dyraste Boxster-modellen) inte alls är lika snabb eller dyr som Cayman GT4 RS.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts