Vanliga problem med Porsche 718 Cayman

Porsche 718 Cayman problem & fel

Porsche 718 Cayman är en tvåsitsig Porsche-sportbil med hårt tak som delar många av sina delar med 718 Boxster. 718-familjen kommer med antingen relativt antiklimatiska 4-cylindriga Boxster-motorer eller äkta Porsche 911-klassiga platta 6-cylindriga motorer med precis den perfekta mängden kraft för 718:s storlek.

När det gäller tillförlitlighet är 718-serien relativt pålitlig, men det finns några problem som är värda att uppehålla sig vid. Till att börja med lider 718 Cayman av transmissionsrelaterade problem som är vanligare i tidigare 718-modeller. 718 Cayman lider också av problem med luftkonditioneringskompressorn.

Andra problem är relaterade till motorn, bränslesystemet och eventuellt krockkuddarna. Porsche har kontinuerligt uppdaterat 718-serien för att lösa många av de problem som tidigare modeller har haft. Därför är nyare 718-modeller mycket bättre när det gäller tillförlitlighet.

Det är vettigt att köpa en 718 Cayman eftersom det är en riktigt spännande bil att köra. Den kan kosta mer pengar att underhålla än vissa av sina konkurrenter, men de flesta är villiga att betala för det eftersom Caymanen kör fantastiskt bra och har det älskade Porsche-märket på fronten.

Porsche 718 Cayman – problem med växellådan

Porsche 718 Cayman brukade ha flera problem med PDK-automatisk växellåda. Den dubbelkopplade PDK-växellådan anses allmänt vara en av de allra bästa dubbelkopplade växellådorna i branschen, men saker och ting var inte så ljusa när PDK först hittade sin väg in i 718 Cayman- och Boxster-modellerna.

Många källor uppger att växellådan i dessa två brukade vara ryckig, ojämn och ibland till och med slirig. Den begränsat glidande differensen var känd för att glida då och då och bilens manövrerbarhet vid lägre hastigheter var lite för hård och hoppig.

  2022 Porsche Macan vs Mercedes GLC

Porsche 718 Cayman – problem med luftkonditionering

Det kommer inte som någon överraskning att 718 Cayman får ett A/C-system från fabriken, men vad som är överraskande är att A/C-systemet ibland tenderar att orsaka problem. Ägare har rapporterat att A/C-kompressorn är lite för högljudd och skramlande medan kondensledningarna är kända för att slitas ut i förtid på äldre 718-modeller.

Ibland kan bilen inte värma eller kyla ner kupén tillräckligt snabbt, vilket vanligtvis kräver en spolning och påfyllning av systemet. Allt som allt, om du letar efter en begagnad 718 Cayman, se till att testa luftkonditioneringssystemet för att vara 100 % säker på att allt är som det ska vara.

Porsche 718 Cayman – Motorproblem

718 Cayman får en uppsjö av motorval men de flesta föredrar de 6-cylindriga enheterna framför mindre 4-cylindriga enheter. Många 6-cylindriga motorer i 718 hade dock allvarliga problem med kopplingsstången som till och med fick Porsche att stoppa produktionen av 718-modellen innan detta problem är helt löst.

Dessa problem kan potentiellt leda till avstängning, motorskador eller till och med motorbränder i värsta fall. Bilar som levererades före detta stopp har fått sina motorer utbytta. Se därför till att kontrollera om bilen du tittar på har en nyare motor.

Porsche 718 Cayman – problem med krockkuddar

Problem med krockkuddar är vanligt förekommande i dagens bilindustri eftersom många bilar har dussintals krockkuddar och alla dessa måste vara i perfekt skick, annars kan de orsaka mer skada än nytta. Porsche utfärdade två separata återkallelser för många 718-modeller för att byta ut defekta krockkuddemoduler.

  Porsche vs Corvette tillförlitlighet - vilken är bäst?

Den första återkallelsen skedde tidigt i 718-produktionen 2016 medan den senare återkallelsen utfärdades för bilar tillverkade fram till 2018. Dessa kan vara ett allvarligt hot mot ditt liv och därför måste de bytas ut om de inte redan är det.

Porsche 718 Cayman – Bränslesystemproblem

Vissa Porsche 718 Cayman-modeller lider av dåliga bränsleledningar som måste bytas ut eftersom de kan bilda läckor och därmed leda till en motorbrand. Porsche utfärdade en återkallelse på grund av detta och det verkar som om bilar som tillverkats mellan juli 2019 och januari 2020 är de som lider av dessa problem.

Vi har redan nämnt att problem med krockkuddar är ett stort problem, men problem med bränslesystemet är potentiellt ännu allvarligare eftersom de kan leda till brand. Som sådan bör du göra din omsorgsfullhet och kontrollera om modellen du tittar på har fått dessa ledningar utbytta av Porsche.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Porsche 718 Cayman?

Om du är ute efter en tvåsitsig kompakt sportbil med premiummärke finns det inga bilar som kan konkurrera med Porsche Cayman. Den enda bil som potentiellt kan konkurrera med Cayman är Boxster som i princip är samma bil, men utan tak.

Porsche Cayman har funnits i ganska länge och alla vet hur bra Cayman är när det gäller körning. Den erbjuder en mittmonterad motor som garanterar perfekt viktbalans och därmed känns Cayman otroligt engagerande att köra.

  Gör Porsche en minibuss?

Vilken 718 Porsche Cayman är bäst?

Den bästa 718 Porsche Cayman är den nyligen släppta 718 GT4 RS. Den här tvåsitsiga racingbilen för gatan på över 140 000 dollar är den mest seriösa Cayman-modellen genom tiderna, inte bara i 718-utbudet. Det här var första gången som Porsche bestämde sig för att ge Cayman en RS-behandling som förvandlade bilen till en go-kart.

Fram till GT4 RS var toppmodellen Cayman GT4 som är en högt dekorerad bil då många biljournalister utnämnde den till årets bästa bil eller den bästa bilen som Porsche tillverkar. Detta är en enorm framgång för Cayman eftersom 911 alltid var den som alla ville ha.

Är Porsche Cayman en fattigmans 911?

Nej, Porsche Cayman och Porsche 911 är enormt olika bilar och det är vettigare att säga att VW Beetle är en fattigmans 911 än att säga att Cayman är det. Cayman är en bil med mittmotor medan 911 är en bil med bakre motor.
Cayman är mindre, smidigare och bättre balanserad medan 911 körs som en 911 alltid har gjort, annorlunda än alla andra bilar där ute.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts