Vanliga problem med Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 är en 2-sitsig kompakt Porsche-sportbil som är gjord för dem som vill njuta av ett kompakt Porsche-chassi, men med en 4,0 l platt 6-cylindrig motor. Enligt många Porsche-entusiaster har 911:an blivit alldeles för stor under de senaste åren medan Cayman nu har precis rätt storlek.

När det gäller tillförlitlighet är 718 Cayman GTD 4.0 inte nödvändigtvis så mycket annorlunda än andra 718-modeller, förutom motorn som är känd för att ha problem. De vanligaste problemen med 718 Cayman GTS är relaterade till motorns kopplingsstänger, högre oljekonsumtion och problem med växellådan.

718 har också problem med luftkonditioneringssystemet och utrustningen. De flesta av dessa problem kan lösas proaktivt vilket innebär att underhåll är viktigt. Det är sant att Porsche kostar betydligt mer pengar att underhålla än de flesta premiumbilar där ute, men man får vad man betalar för.

Å andra sidan gynnas Porsches vanligtvis av att de har reservdelar med cirka 50 % längre livslängd än de flesta andra märken. På det hela taget är GTS 4.0 en riktigt rolig bil att köra och en av de bästa 718-modellerna som finns.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Problem med motorns kugghjul

Förmodligen är det värsta problemet som någonsin kan hända med din 718 GTS det som är förknippat med defekta kopplingsstänger i motorn. Porsche stoppade till och med produktionen av många 718-modeller med den platta 6-cylindriga motorn eftersom de var tvungna att åtgärda det här problemet innan de gick vidare. Om de inte tas om hand tillräckligt tidigt kan dessa orsaka allvarliga skador på din motor.

  2022 Mercedes SL vs Porsche 911

De kan till och med leda till motorbränder om de inte hanteras på rätt sätt. Den goda nyheten är att Porsche har sett till att ersätta alla defekta motorer med nyare motorer. Man kan dock aldrig vara alltför säker på detta. Så se till att inspektera motorns kugghjul innan du bestämmer dig för att köpa en begagnad 718 Cayman GTS.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Hög oljeförbrukning

Den 4,0 l platta 6-cylindriga motorn kommer direkt från Porsche 911 GT3, vilket innebär att motorn klarar av att trycka ut mycket mer kraft än vad den gör i 718 Cayman. Många ägare klagar dock över att de måste fylla på olja med några hundra mils mellanrum eftersom bilen förbränner alldeles för mycket olja.

Huruvida det är nödvändigt att fylla på olja beror på varje enskild bil. Vissa Porsche-specialister hävdar att detta är normalt, men andra menar att det inte är det. Oavsett vilket, se till att hålla ett öga på dina oljenivåer eftersom brist på motorolja kan orsaka allvarliga motorskador, så mycket att det till och med kan förstöra en motor.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Problem med växellådan

718 Cayman GTS 4.0 kan fås med antingen en manuell Porsche-växellåda med kort utväxling eller en automatisk PDK-växellåda med dubbelkoppling. PDK:n brukade få problem tidigt i GTS:s livslängd, men de senare 4.0L-modellerna med PDK är mycket mer pålitliga. Du kan fortfarande ibland uppleva att växellådan är tveksam, men överlag är det ett riktigt bra system.

  Porsche Cayenne - Allt du behöver veta

Den manuella växellådan med kort utväxling är mycket annorlunda eftersom den måste skötas, annars kommer den att gå sönder. Vissa säger att dessa problem helt och hållet beror på bristande kunskaper medan andra menar att Porsches manuella växellådor inte är så bra som vissa tror att de är.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – problem med luftkonditioneringssystemet

Porsche 718 Cayman GTS lider av olika problem med luftkonditioneringen, men dessa problem är vanliga i hela 718-serien. Det handlar bland annat om problem med A/C-kondensatorn, problem med kondensatorledningarna och att bilen förlorar förmågan att kyla ner eller värma upp kupén vid behov. Dessa kan vanligtvis lösas med bara reparationer utan behov av allvarliga utbytesdelar.

Om du är intresserad av att köpa en 718 Cayman GTS bör du se till att inspektera luftkonditioneringssystemet noggrant.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Utrustningsproblem

718 Cayman GTS lider av vissa utrustningsproblem som är relativt vanliga på vissa Cayman-modeller. Ett av dessa problem är relaterat till den bakre spoilern som är känd för att inte kunna sitta plant när den är sänkt. Andra har rapporterat om problem med att stötfångarna och huven inte är rätt placerade.

FAQ-avsnittet

Är Porsche 718 Cayman GTS 4.0 värd det?

Ja, det är det. 718 Cayman GTS 4.0 är en av de bästa Cayman-modellerna som någonsin har kommit ut eftersom den kombinerar 718-chassit med en härlig 4,0 l platt 6-cylindrig sugmotor. Detta garanterar att 718 Cayman GTS låter bra, går bra och känns som en fröjd bakom ratten.

  Tesla VS Porsche - Vilken är bäst?

De enda Cayman-modellerna som är bättre än GTS 4.0 är GT4 och toppmodellen GT4 RS, som båda kostar mycket mer pengar än GTS. På det hela taget kan vi definitivt säga att GTS 4.0 är värd att köpa.

Vad är skillnaden mellan Porsche 718 Cayman GTS 4.0 och GT4?

Porsche 718 GT4 är en spårfokuserad version av den vanliga Cayman, vilket innebär att den körs och känns mycket mer fokuserad än alla andra 718-modeller, med undantag för toppmodellen GT4 RS. GT4 är också en bil i begränsad upplaga vilket innebär att det inte finns så många av dessa.

Även om GTS 4.0 och GT4 har samma motor är GT4 kraftfullare och slår GTS på alla sätt och vis. Dessutom får GT4 en speciell karossutrustning, en fast bakspoiler och mer fokuserade däck direkt från fabriken.

Finns det en version av Porsche 718 Cayman GTS med en 4-cylindrig motor?

Ja, den första 718 GTS använder en 4-cylindrig motor medan modellerna efter faceliftet i mitten av cykeln använder en platt 6-cylindrig motor. Mellan dessa två är 4,0 liter den överlägset bättre bilen eftersom motorn är det som gör hela skillnaden i världen. Den 4-cylindriga GTS är dock också en trevlig bil, men den kan helt enkelt inte matcha den upplevelse du får med en platt 6-cylindrig motor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts