Är Hyundai Elantra en bra bil?

Är Hyundai Elantra en bra bil?

Hyundai Elantra är en av Hyundais äldsta sedans, vilket innebär att den också är en av de mest populära sedans med Hyundai-märke. Elantra introducerades först i början av 1990-talet och är nu inne på sin sjunde generation. Den nyaste Elantra avslöjades för mindre än två år sedan och den visade att Hyundai inte struntar i designen. Så är Hyundai Elantra en bra bil?

Ja, Hyundai Elantra är faktiskt en riktigt bra bil eftersom den kombinerar många fördelar i ett enda paket. Till att börja med får bilen sofistikerade, effektiva och ganska raffinerade motorer som inte är alltför kraftfulla, men ändå tillräckliga. Designen har sett stora förbättringar med den nyaste Elantra som ser ut som om den var designad för år 2050.

Tillförlitligheten är också ganska bra, vilket är fallet med de flesta Hyundai-modeller. De vanligaste problemen är förknippade med bilens motor, styrsystemet, krockkuddarna, bromsarna och diverse elektronik i bilen. Värdena på dessa är också riktigt bra, särskilt när det gäller begagnade modeller av den senaste generationen som säljer som en galning.

Praktiken ligger på samma nivå som de flesta andra bilar från detta segment, vilket innebär att Elantra erbjuder mycket sittplatser och mycket bagageutrymme. Sikten är riktigt bra och bilen är utrustad med en hel del familjevänliga funktioner genomgående.

Hyundai Elantra – Drivkraften

Nya Hyundai Elantra finns med tre olika motorer, som alla är antingen bensindrivna eller hybriddrivna. Ingångsmodellen Hyundai Elantra får en 4-cylindrig motor med 1,6 liter i rad med 204 hk och 194 lb-ft vridmoment. Den levereras med antingen en 6-växlad manuell eller en 7-växlad automatisk växellåda beroende på marknad och optionslista.

  Vanliga problem med Hyundai Azera

Den minst kraftfulla bensindrivna motorn är den 4-cylindriga turbomotorn 2.0L med 150 hk och 132 lb-ft vridmoment. Den får en 7-växlad CVT-automatik från fabriken. Det förmodligen mest intressanta motoralternativet är Elantra Hybrid som tar en annan 1,6L 4-cylindrig motor och parar den med en elmotor för en kombinerad effekt på cirka 180-190 hk.

Alla Elantra-modeller kommer med en permanent framhjulsdrift. Den mest effektiva motorn är hybridmotorn med en maximal kombinerad MPG på 54MPG. Modellen med 2,0 liter kan ge upp till 37 MPG medan den fyrcylindriga 1,6 liter kan ge upp till 30 MPG.

Hyundai Elantra – Design och chassi

Den allra senaste Elantra-modellen 2020/21 ser mycket bättre ut än alla andra modeller som föregått den. Tack vare en rejäl restyling ser den nya Elantra riktigt futuristisk ut, vilket innebär att den kommer att väcka uppmärksamhet. Interiören i nya Elantra är också riktigt intressant, välutrustad med coola designdetaljer och dekorpaneler.

Fjädringen och chassiinställningen i Elantra är enbart inriktad på att ge dig en bekväm körning. Detta innebär att bilen hanterar ojämnheter i vägen riktigt bra. Det är ingen sportbil och den försöker inte heller vara det, även om vissa kanske tror det när de tänker på att den också har en motor på över 200 hk.

Hyundai Elantra – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är Elantra en riktigt bra bil. Visst lider den av vissa problem, men det är att vänta med i stort sett alla bilar där ute. Den goda nyheten är att de flesta problem med Elantra kommer från att du inte är tillräckligt noggrann med underhåll i rätt tid. Om du underhåller den tillräckligt bra är det därför troligt att du inte kommer att bli överrumplad.

  Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

De vanligaste problemen är relaterade till motorn och motorkylsystemet. Bilen lider också av problem med krockkuddar, ett felaktigt servostyrningsassistanssystem, problem med bromsarna och olika elektriska problem med infotainmentsystemet och den anslutningsbara telefonens svit i bilen.

Hyundai Elantra – Värde och praktiska egenskaper

Värdemässigt är det svårt att klaga på Elantra eftersom bilen ligger i en överkomlig prisgrupp. Dessa är populära över hela USA tack vare att de är prisvärda, men ändå intressanta och välutrustade. Detta innebär också att begagnade exemplar av Hyundai Elantra säljer riktigt bra också. På det hela taget är värdet för pengarna med Elantra utmärkt.

Praktiken är i paritet med de flesta andra bilar från detta segment, vilket innebär att Elantra erbjuder ett rejält sittutrymme och ett ganska generöst bagageutrymme också. Oavsett hur du ser på det är Elantra en riktigt bra bil med många fördelar. Det är därför den är en av de mest framgångsrika Hyundai-sedanerna genom tiderna.

FAQ-avsnittet

Hur länge kan en Hyundai Elantra hålla?

Det är verkligen svårt att förutsäga hur länge en bil kan hålla eftersom alltför många variabler kan påverka verkligheten åt det ena eller andra hållet. Det som är säkert är att Elantra lätt kan hålla några hundra tusen mil om du tar hand om den på rätt sätt. Dessutom är bilen egentligen inte så dyr att underhålla vilket ytterligare borde göra det lättare för dig att använda den länge.

  Hyundai Veloster Tillförlitlighet

Om du däremot inte är försiktig med ditt körsätt och inte underhåller bilen i tid kommer du inte att få lika stor nytta av Elantra. Allt som allt handlar det om hur väl du tar hand om den.

Är Hyundai Elantra en lyxbil?

Även om Elantra får massor av kit från fabriken och för att den ser riktigt cool ut är den helt enkelt inte en lyxbil. Lyxbilar ägnar mer uppmärksamhet åt detaljer och den övergripande byggkvaliteten och slutfinishen är mycket mer avancerad än i bilar med Hyundai-märke.

Om du är intresserad av lyx från Hyundai bör du rikta din uppmärksamhet mot varumärket Genesis som tillverkar några riktigt snygga lyxbilar med Hyundais välsignelse.

Är Hyundai Elantra en säker bil?

Det är den verkligen. Anledningen till att Elantra vann priset North American Car Of The Year är att det är en väl avvägd bil som inte kompromissar. Den får ett 5-stjärnigt säkerhetsbetyg, den ser cool ut, den körs bra, den är pålitlig, den har ett bra pris … Oavsett hur man ser på det går det inte att bortse från att Elantra är en riktigt bra bil överlag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts