Vanliga problem med Hyundai Azera

Hyundai Azera problem & fel

Hyundai Azera är en av de mest intressanta bilarna i hela Hyundais sortiment. Det är en toppklassig sedan som inte kommer med ett toppklassigt märke, men det betyder också att den inte kommer med ett toppklassigt pris. Som sådan erbjuder Hyundai Azera mycket värde för pengarna eftersom inte många bilar i den här prisklassen ens kan komma i närheten.

När det gäller tillförlitlighet är Azera inte lika bra som de flesta Hyundai-erbjudanden, men det är väntat med tanke på att Azera är en mer komplicerad bil med mer av allt. Azera säljs även under namnet Grandeur och finns nu endast i Kina, Sydkorea, Mellanöstern och Amerika.

De vanligaste Hyundai Azera-problemen är förknippade med ABS-problem, gnagare som gnager på Hyundais konstiga sojakablar, problem med infotainmentsystemet, ett exploderande panoramasoltak samt olika trim- och utrustningsproblem. En del av dessa kan bli ganska allvarliga ganska snabbt medan andra mest är små gnistor.

På det hela taget är Azera/Grandeur en riktigt intressant bil eftersom den lovar att konkurrera med betydligt dyrare bilar. Det är en bil som ser bra ut både invändigt och utvändigt och som säkert kommer att tillfredsställa en genomsnittlig Hyundaiförare.

Hyundai Azera – ABS-problem

Hyundai Azera, och många andra Hyundai-modeller, lider av två allvarliga ABS-relaterade problem där lågkvalitativa tätningar kan orsaka alla möjliga typer av läckor och så småningom leda till en katastrofal brand. Dessa bränder orsakas av kortslutningar och vätskeföroreningar och korrosion. Det första problemet orsakas av att vätska läcker in i ABS-systemet och orsakar en brand.

  Hyundai Santa Fe Tillförlitlighet

Det andra problemet orsakas av att bromsvätska läcker från ABS-systemets insida. Båda dessa kan sluta katastrofalt, med en bil som går upp i rök. Se därför till att alltid kontrollera dessa system på alla nyare bilar från Hyundai, och särskilt Azera/Grandeur, eftersom det verkar vara dessa som har dessa problem mest.

Hyundai Azera – Gnagare tuggar sönder ledningar av soja

Ja, du läste rätt. Hyundai använde faktiskt sojamaterial för att isolera en massa ledningar på många Hyundaimodeller, inklusive Azera. Problemet här är att Hyundai använde detta material för att täcka en massa ledningar runt om i bilen vilket innebär att många potentiella problem kan komma från detta. Om gnagare börjar hugga på din bil kan du snart se fram emot några tusenlappar.

Ägare har rapporterat att gnagare särskilt gillar att tugga på motorhuvens isolering, batteriets ledningar, motorns filteraggregat, batteriets avstämningsbrickor och många andra omgivande ledningar. Detta orsakade till och med en stor grupptalan mot Hyundai, särskilt eftersom dessa ledningar senare ersätts med samma ledningar tillverkade av soja.

Hyundai Azera – problem med infotainmentsystemet

Hyundai Azera levereras med ett ”avancerat” Blue Link-infotainmentsystem från Hyundai som erbjuder en massa funktioner som en del av olika abonnemang. Ägare har rapporterat att hela infotainmentsystemet är känt för att stänga av om du inte betalar Hyundai en viss avgift. Detta är inte lika illa som det faktum att systemet är känt för att fortsätta göra detta även efter att du betalat avgiften.

  Hyundai Veracruz Tillförlitlighet

I huvudsak måste du betala 500 dollar om du vill prenumerera på Blue Link-systemet igen eftersom prenumeration kräver även vissa hårdvaruersättningsdelar. Detta orsakade också en ganska stor grupptalan mot Hyundai som fortfarande inte är avslutad.

Hyundai Azera – Exploderande panoramasoltak

Soltak är otroligt populärt nuförtiden på alla bilar, inte bara lyxbilar. Hyundai erbjuder ett stort panoramasoltak med Azera, men det verkar som om panelen ibland kan explodera utan föregående varningar. Detta är inte så ovanligt som man kan tro eftersom exploderande soltak kan ses inom hela bilindustrin.

Hyundai erkände förstås inte detta som ett problem till en början, men återigen, en stor grupptalan belönade kompensation för ägarna om detta verkligen någonsin skulle hända. På det hela taget kan detta vara både farligt och extremt obehagligt.

Hyundai Azera – Utrustningsfrågor

Hyundai Azera lider också av alla möjliga utrustningsrelaterade problem, särskilt på äldre modeller. Det är känt att instrumentbrädans klädsel spricker, högtalarna kan sluta fungera, sätet vägrar att sitta på plats och vissa interiörbrytare och knappar försämras riktigt snabbt. På det hela taget är de flesta av dessa saker småsaker, men detta är inte något som passar en ”lyxig” bil.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa Hyundai Azera?

Tja, om du bor i USA har du ingen tur eftersom Hyundai slutade sälja Azera i USA 2017. Detta innebär dock att du kan hitta begagnade exemplar till ett relativt överkomligt pris eftersom 2017 års Azera nu är en fem år gammal bil. Det innebär att avskrivningskurvan sannolikt mjuknar upp lite nu och att bilen kan fås till ett riktigt uppnåeligt pris.

  Hyundai Ioniq hybrid Tillförlitlighet

Men om du är van att köra riktiga lyxbilar kommer du förmodligen inte att gilla Azera eftersom den inte är en riktig lyxbil. Hur som helst är det ändå en bil som kan tillfredsställa de flesta kunder eftersom den erbjuder mycket utrymme, många funktioner och mycket av allt annat.

Varför slutade Hyundai sälja Azera i USA?

Konsumenterna är inte riktigt intresserade av att köpa fullstora sedans längre, vilket är anledningen till att ett märke som inte riktigt är känt för att tillverka dem (Hyundai) beslutade att upphöra med dem. Dessutom har Azera varit på en kontinuerlig nedåtgående spiral när det gäller försäljningen varje år i rad.

Slutligen överlappar Azera många andra Hyundai-modeller som Sonata eller G80 Genesis.

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai Azera?

De interna rivalerna till Azera är Hyundai Sonata och G80 Genesis som är något dyrare och lyxigare. Andra konkurrenter är Ford Taurus, Chrysler 300, Toyota Avalon och Buick LaCrosse. Alla dessa övertrumfas nu av SUV:er och crossovers vilket innebär att de flesta biltillverkare kommer att välja att göra SUV:er och crossovers framför dessa sedans.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts