Vanliga problem med Hyundai i30N

Hyundai i30N

Hyundai i30N är den mest populära Hyundai hot hatchback, vilket innebär att den kombinerar alla fördelar som du förväntar dig av en hatchback med en raspig motor och en väl avstämd sportfjädring och ett vältrimmat sportchassi. i30 N introducerades första gången 2016 som en del av den tredje generationen i30. Ända sedan dess har i30 N varit riktigt populär.

När det gäller tillförlitlighet lyckas Hyundai i30 N vara lika pålitlig som sin basmodell i30. Detta är ett otroligt bra resultat eftersom i30 generellt sett är riktigt pålitlig. Hur som helst är ingen bil perfekt och vi kommer nu att lista alla vanliga problem med Hyundai 30N. Vi kommer att berätta vad du måste fokusera på om du är intresserad av att köpa i30N via begagnatmarknaden.

Först och främst lider i30N av olika elektriska problem som är ganska vanliga med många Hyundai-modeller. Andra problem är problem med olika aktiva säkerhetssystem, problem med bränslepumpen och potentiella problem med byggkvaliteten och interiörens skrammel och gnissel.

På det hela taget är i30N en oerhört pålitlig bil om den tas om hand på rätt sätt. Även om i30N är en het hatchback lyckas den fortfarande vara ganska prisvärd att köra. Att köpa begagnade i30 N-modeller borde därför inte vara något större problem om du vet vad du letar efter.

Hyundai i30N – Elektriska problem

För att inleda den här listan måste vi först nämna olika elektriska problem som tenderar att plåga i30N. Infotainmentsystemet är känt för att stöka till eller gå helt tomt. Detta kan lösas genom att starta om bilen, men ibland måste du antingen uppdatera systemet eller återställa det helt. A/C kan också gå sönder, närmare bestämt A/C-kondensatorn.

  Hyundai Elantra Tillförlitlighet

Se också till att vara uppmärksam på alla inredningstillbehör, knappar och strömbrytare eftersom dessa kan gå sönder på äldre i30 N-modeller. Batteriet och generatorn får inte ofta problem, men när de gör det är sådana problem oftast allvarliga. Se därför till att inspektera även dessa.

Hyundai i30N – Problem med aktiva säkerhetssystem

Dagens Hyundai-modeller har alla toppmoderna aktiva säkerhetssystem som är utformade för att hålla dig säker hela tiden. Vissa av dessa system är bättre än andra. Det aktiva systemet för assistans vid körfältskörning kan inte stängas av helt och hållet på vissa marknader, vilket är tråkigt, särskilt om systemet börjar ställa till problem.

Några ägare klagade på att i30N drar åt ena eller andra hållet, vilket kan vara stressande på långa motorvägskörningar. Andra problem med säkerhetssystemet är förknippade med alltför känsliga parkeringssensorer som kan aktiveras även när det inte finns några fysiska föremål i närheten.

Hyundai i30N – Problem med bränslepumpen

Det verkar som om många ägare har rapporterat att i30N ibland lider av problem med bränslepumpen. Om du märker några gnällande ljud, sprutade ljud vid acceleration, problem med att starta motorn eller om bilen stannar vid start är chansen stor att det är bränslepumpen som bär skulden. Dessa bränslepumpar är förbrukningsbara, vilket innebär att du sannolikt kommer att behöva byta ut dem någon gång.

Dessutom är bränslefiltret också känt för att bli igensatt. Det bästa du kan göra i det här läget är att testa bränslepumpens tryck från båda sidor av pumpen. Du kan också höra bränslepumpen när du slår på tändningen. Om du hör pumpen fungera är chansen stor att bränslepumpen fungerar som den ska och att problemet beror på något annat.

  Hyundai Accent Tillförlitlighet

Hyundai i30N – Byggkvalitetsproblem och inredningsdetaljer som skramlar och gnisslar

Vi har redan sagt att i30N är en riktigt pålitlig bil, men det betyder inte att den utstrålar kvalitet i interiören. I30 N kostar runt 43 000 dollar vilket är mycket pengar för en i30, men inte för mycket pengar för en varm hatchback. Hur som helst, för 43 000 dollar förväntar man sig att bilen ska ha material av högre kvalitet på insidan.

Äldre i30 N-modeller är ännu värre eftersom dessa tenderar att drabbas av olika skrammel och gnissel bara några år efter köpet. Problemet förvärras till och med av att dessa inte kan åtgärdas enkelt eftersom du aldrig är 100 % säker på vad som orsakar problemet.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Hyundai i30N?

Om du är någon som gillar att köra en hatchback, men du anser att de är extremt tråkiga, kan i30 N vara den perfekta bilen för dig. Med en raspig 4-cylindrig motor, ett spännande motorljud och bra köregenskaper är i30N mycket vassare än en vanlig hatchback, vilket är anledningen till att så många älskar i30N.

Om du däremot är van vid att köra större bilar kommer i30N att kännas lite för trång för dig. Det är inte heller den mest lyxiga bilen, särskilt inte för priset. För att kunna fatta ett bra köpbeslut måste du bestämma dig för vad du värdesätter mest, ett premiummärke, komfort och lyx, eller hastighet, spänning och hantering.

  Är Hyundai i40 en bra bil?

Hur länge kan en Hyundai i30N hålla?

Det är extremt svårt att korrekt bedöma hur länge en bil kan hålla eftersom det finns många faktorer som spelar in. Med tanke på att i30N är en riktigt pålitlig bil finns det ingen anledning att tro att en sådan inte skulle kunna hålla minst 200 000 mil. Men vi måste också ta hänsyn till att i30N är en prestandabil.

Det innebär att dessa bilar tenderar att köras mycket mer aggressivt till skillnad från vanliga i30-modeller. Aggressivare körning kräver mer frekvent service, vilket innebär att det allvarligt kan påverka livslängden för alla bilar, särskilt en prestandabil.

Är Hyundai i30N en familjebil?

Hyundai i30N kan användas som familjebil, men det är definitivt inte den primära rollen för den här bilen. Sittutrymmet är relativt begränsat, särskilt för en bil som kostar så här mycket pengar. Om du har en yngre familj och gillar prestandabilar kan i30N räcka till.

Om du däremot har en större familj bör du hoppa över i30N eftersom den inte är lika bekväm som många andra bilar i den här prisklassen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts