Vanliga problem med Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz är en 7-sitsig stor SUV/crossover som är utformad för att ta Hyundai till nästa nivå. Veracruz avslöjades för första gången 2006 och var i kontinuerlig produktion fram till 2016 då den ersattes av Hyundais nya flaggskeppssupv, Palisade.

När det gäller tillförlitlighet tenderar stora SUV:er att klara sig betydligt sämre än mindre motsvarigheter eftersom de är mer komplexa och har fler funktioner genomgående. Veracruz lyckas dock vara en riktigt pålitlig SUV eftersom de flesta tillförlitlighetstabeller och undersökningar ger den ett nästan perfekt betyg på minst 4 stjärnor av 5.

Detta betyder inte att Veracruz är utan fel, för det är ganska omöjligt nuförtiden. De vanligaste problemen med Hyundai Veracruz är problem med utrustningen, elen, motorn, växellådan och syregivaren.

Den goda nyheten är att Hyundai Veracruz inte lider av alltför allvarliga problem, men dessa problem kan förekomma relativt ofta. På det hela taget är Veracruz en hyfsad begagnad SUV som kan ta med sig mycket saker och människor och är därför fortfarande en ganska populär SUV på andrahandsmarknaden.

Hyundai Veracruz – Utrustningsfrågor

Förmodligen är de vanligaste problemen med Hyundai Veracruz relaterade till olika delar av utrustningen och interiör/exteriör trim. För det första är handtaget känt för att falla av vid många tillfällen vilket är ganska nervöst. Andra problem inkluderar problem med nyckelkniven eftersom den ofta kan misslyckas med att låsa upp/låsa dörrarna.

Vi måste också nämna att vindrutetorkarmotorerna kan gå sönder och därmed bli oförmögna att rengöra fönstren ordentligt. En del har klagat på att inredningsdetaljerna har spruckit men detta beror oftast på dåligt underhåll, särskilt om du lämnar bilen ute i solen under längre perioder.

  Är Hyundai Kona en bra bil?

Hyundai Veracruz – elektriska problem

Den näst vanligaste gruppen av problem som drabbar Veracruz är relaterade till olika elektriska strömbrytare och funktioner som kan sluta fungera utan någon uppenbar anledning. Till att börja med är många varningslampor kända för att tändas sporadiskt, särskilt de som är förknippade med ESC och ABS. Detta är en dålig sak eftersom du aldrig riktigt är säker på om din ESC och ABS ens är kopplade på rätt sätt.

Vissa har klagat på att generatorn har gått sönder och andra har klagat på luftkonditioneringen. Vi måste också nämna potentiella problem med den yttre belysningen, närmare bestämt de bakre blinkers och den bakre bromslampan som ofta kan gå sönder. De flesta av dessa problem beror på hårdvaruproblem, vilket innebär att de inte kan åtgärdas med enkla uppdateringar och återställningar.

Hyundai Veracruz – Motorproblem

Motorn i Hyundai Veracruz är relativt pålitlig vilket innebär att de flesta inte kommer att få många problem med motorn. Det finns dock en hel del klagomål på att motorn använder för mycket olja eller till och med läcker olja genom packningen. Katalysatorn är ett känt gnäll med många bilar som använder den här motorn så du bör fokusera din uppmärksamhet på katterna också.

Om du är intresserad av att köpa Veracruz begagnad bör du gå igenom tätningarna och dubbelkolla oljetätningen eftersom läckage potentiellt kan skada generatorn som i sin tur kan skada batteriet.

  Hyundai Accent Tillförlitlighet

Hyundai Veracruz – problem med växellådan

Den 6-växlade automatlåda som följer med Hyundai Veracruz passar bilens karaktär riktigt bra. Visst, en modern fullstor SUV kommer med fler växlar att leka med och kommer också att använda en smidigare växellåda som helhet. Den 6-växlade automatväxeln är dock känd för att växla på ett grovt sätt, så mycket att det kan rucka på hela bilen.

Dessa har orsakat många klagomål genom åren som Hyundai försökt lösa med många mjukvaruuppdateringar, men i slutändan var växellådan fortfarande oberäknelig. Allt som allt bör du gå igenom växlarna några gånger för att se om Veracruz du kör bara är oberäknelig eller om den till och med har upplevt allvarligare transmissionsproblem.

Hyundai Veracruz – problem med syregivare

O2-sensorn är en viktig del av bilens förbränningsprocess, vilket innebär att den måste fungera korrekt hela tiden, annars kommer den att orsaka många problem som bristande effekt eller minskad bränsleeffektivitet. Om du känner att din Veracruz saknar kraft vid acceleration, och om detta åtföljs av en kontrollampa för motorn, är det sannolikt din O2-sensor som är boven i dramat.
Se därför till att åka till en Hyundai-återförsäljare och byta ut sensorn helt och hållet, eftersom det är det enda sättet att åtgärda problemet.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Hyundai Veracruz?

Om du behöver plats för upp till sju personer men inte vill spendera tvivelaktiga summor på något helt nytt eller något med ett premiummärke kan Veracruz vara ett bra komplement till ditt garage. Det är en stor SUV med tillräckligt med utrymme för en hel familj, ditt bagage och till och med ett par hundar.

  Hyundai Elantra Sport Tillförlitlighet

Du kommer dock omedelbart att inse att Veracruz är en bil från det förflutna eftersom den inte på något sätt liknar nya Hyundai-modeller. Detta var den tid då Hyundai designade bilar som inte alls är minnesvärda vilket innebär att Veracruz gör allt du vill att den ska göra, men är ändå ganska tråkig som helhet.

Varför upphörde Hyundai med Veracruz?

Ända sedan den kom ut har Veracruz bara verkat lite vag. Det är en stor SUV med upp till sju platser, men den ser inte ut som det. Oavsett från vilken vinkel man tittar på Veracruz ser bilen inte alls intressant ut, den ser ut som om den var utformad för att vara tråkig.

Men när man tittar på konkurrenterna är alla andra SUV:er från detta segment stora, självsäkra och boxiga eftersom det är vad kunderna vill ha på de flesta marknader. Det är därför Hyundai kom ut med Palisade som faktiskt ser ut som en riktig fullstor SUV.

Är Hyundai Veracruz en terrängbil?

Till att börja med kommer Veracruz med FWD från fabriken, men AWD finns som tillval. Ingen Veracruz-modell finns tillgänglig med en lågtväxlad växellåda, vilket är något av en nödvändighet för en riktig terrängkörare. Veracruz är därför inte en riktig terrängkörare och Hyundai har aldrig haft för avsikt att göra det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts