Är Hyundai i40 en bra bil?

Hyundai i40

Hyundai i40 är en stor familjebil/bil som i första hand är avsedd för den europeiska marknaden. Den avslöjades första gången redan 2011 och var i kontinuerlig produktion fram till 2019. I40 är inte perfekt på något sätt, men den lyckas erbjuda en relativt sammanhängande upplevelse för de flesta. Så är Hyundai i40 en bra bil?

Hyundai i40 är säkert en bra bil om den här typen av bilar är vad du vill ha. Hyundai i40 har ett ganska stort antal motorer att erbjuda vilket gör att det inte är några problem att hitta en som passar dina behov. Designen är inte något särskilt speciellt som är fallet med Hyundai-modeller från den här tiden. Interiören ser bra ut och den kan vara riktigt välutrustad om du väljer en högt specificerad modell.

När det gäller körning känns i40 definitivt större än de flesta andra Hyundai-modeller, vilket gör att bilen känns lite bekvämare. Det är ingen sportsedan och det är ganska uppenbart så fort du kliver in i bilen. Tillförlitligheten är inte lika bra som de flesta Hyundai-modeller och vi kommer att nämna de vanligaste problemen med Hyundai i40.

Värdemässigt kan i40 nu fås till ett riktigt lågt pris vilket mer eller mindre motiverar att man köper en. Den kanske inte är den bästa av prisvärda familjebilar, men för priset är det verkligen svårt att slå den. Praktiken är också riktigt bra, särskilt med kombiversionen som kan packa in ganska många personer och saker i bagageluckan.

  Vanliga problem med Hyundai Nexo

Hyundai i40 – Drivlinan

När det gäller drivlinor är i40 riktigt bra eftersom den erbjuder ett överflöd av motoralternativ. Ingångsmotorn är den fyrcylindriga gasmotorn på 1,6 liter med 135 hästkrafter. Du kan också välja den kraftfullare 4-cylindriga 2,0L-motorn med 200 hk eller den något avstämda 4-cylindriga 2,0L-motorn med 177 hk. De här bensinmotorerna är bra, men i40 är i första hand utformad för dieselmotorer.

Dieselmotorpaletten består av 4-cylindriga 1,7L-motorer i olika tuningstadier. Du kan få 1,7L med antingen 116 hk, 136 hk eller 140 hk. Alla i40-modeller är framhjulsdrivna och du kan välja mellan en vanlig manuell växellåda eller en automat med enkelkoppling.

Effektivitetsmässigt kan i40 klara maximalt cirka 45-50MPG med dieselmodellerna medan bensinmodellerna ska kunna ge upp till 35MPG.

Hyundai i40 – Design och chassi

Hyundai i40 ser ganska anspråkslös ut vilket innebär att den inte kommer att vinna några priser, någonsin. Hyundai brukade göra riktigt tråkiga bilar fram till de allra senaste modellerna som faktiskt ser mycket bättre ut på många olika sätt. När det gäller interiören är i40 trevlig, men inget kommer att imponera på dig, särskilt om du är van vid premiumsegmentet.

Chassimässigt är i40 en genom och genom bekvämlighet och användarvänlighet typ av bil. Detta innebär att ingen i40 försöker vara överdrivet sportig av olika skäl. Det är verkligen en no-nonsense familjebil som gör vad den ska göra.

Hyundai i40 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet erbjuder i40 inte lika lovande resultat som i de flesta andra Hyundai-modeller. Både i30 och till och med i20 är mer tillförlitliga än i40, vilket är en överraskning eftersom i40 är toppmodellen från ”i”-modellserien.

  Är Hyundai Kona en bra bil?

De vanligaste Hyundai i40-problemen inkluderar olika problem med DPF-filtret, problem med elen, problem med trim och utrustning samt problem med styrsystemet. På det hela taget kan i40 hålla måttet när det gäller tillförlitlighet, men du måste underhålla den ofta och enligt alla Hyundais servicebulletiner.

Hyundai i40 – Värde och praktiska egenskaper

Värdemässigt har i40 skrivits ned en hel del vilket innebär att den kan fås till ett riktigt överkomligt pris. För priset är det svårt att slå i40, men om du planerar att köpa den ska du se till att göra en inspektion före köpet. Nya i40-modeller är inte tillgängliga på ganska många år vilket innebär att begagnatmarknaden är ditt enda alternativ.

Praktiken är riktigt bra med i40 eftersom den är ganska stor. Bakluckan är också stor, särskilt på kombiversionen som packar fyra vuxna utan problem. Sikten är lite begränsad på grund av bilens storlek, men inget är ovanligt för storleken.

FAQ avsnitt

Hur länge kan Hyundai i40 hålla?

Att korrekt förutsäga hur länge en bil kan hålla är en extremt svår uppgift eftersom det finns många variabler som i slutändan påverkar detta. I40 bör kunna hålla minst 200 000 mil om du tar hand om den på rätt sätt, vilket innebär att du servar den regelbundet. Den kanske inte är lika pålitlig som de flesta Hyundai-modeller är, men det är inte ett alltför stort problem jämfört med de flesta bilar där ute.

  Hyundai Nexo Tillförlitlighet

Den goda nyheten är att det är relativt lätt att få tag på reservdelar eftersom i40 använder mer eller mindre samma grundstomme som många andra modeller i serien.

Är Hyundai i40 en lyxbil?

Hyundai i40 är en stor familjesedan/statå vilket innebär att den delar vissa likheter med stora premiumbilar från olika lyxmärken. Hur som helst är den enda likheten mellan dessa bilar och i40 begränsad till storleken.

I40 är inte tillräckligt bekväm eller lyxig för att kallas en lyxbil och det är uppenbart så fort du kliver in i i40. Det betyder inte att i40 är obekväm, utan snarare att riktiga lyxbilar befinner sig på en helt annan nivå.

Varför slutade Hyundai att tillverka i40?

Hyundai i40 lades ned eftersom den aldrig riktigt blev framgångsrik. De flesta köpare av stora sedaner i Europa väljer antingen lyxmärken eller så väljer de inte stora sedaner alls. I40 kom aldrig till USA på grund av Sonata, som är den mest populära Hyundai-sedanen någonsin.

Nya Zeeland och Australien fick också i40, men Hyundai beslutade att erbjuda Sonata i stället för i40 ungefär ett år innan i40 helt lades ned. På det hela taget var i40 aldrig så populär eftersom försäljningssiffrorna var hyfsade i bästa fall.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts