Hyundai Elantra Tillförlitlighet

Hyundai har under de senaste decennierna varit en av de bästa tillverkarna av prisvärda bilar. Hyundai Elantra är ännu ett exempel på deras tillförlitliga och hållbara fordonssortiment. Fordonet är en kompakt bil med en rymlig design; erbjuder mer utrymme.

Översikt

Med en överkomlig prislapp, effektiv motor och finaste utseende är Hyundai Elantra en 4-dörrars sedan med framhjulsdrift. Elantra är för närvarande i sin sjunde modellgeneration. Den senaste modellen är också en hybrid-sedan med den 1,6-liters turboladdade fyrcylindriga motorn med 147 hästkrafter som ger den mest bränsleeffektiva prestandan.

Tillförlitlighet

Hyundai anses vara ett av de mest tillförlitliga märkena när det gäller fordon på grund av sina prisvärda bilmodeller. Elantra rankas bland de tio bästa kompaktbilarna när det gäller tillförlitlighet. Den rankas på plats 8 av 36 kompaktbilar med ett tillförlitlighetsbetyg på 4,5/5 av RepairPal.

Säkerhet

Hyundai erbjuder många pluspoäng till sina konsumenter, ordentliga säkerhetsåtgärder och funktioner är en av dessa punkter. De tillhandahåller alla nödvändiga funktioner i sin 4-dörrars sedan, Elantra. Hyundai Elantras modeller från 2017-2020 fick ett övergripande säkerhetsbetyg på 4 av 5 från NHTSA Crash Test Rating, vilket förklarar den som en av de säkra åkattraktionerna.

Återförsäljningsvärde

Alla fordon som tas om hand på rätt sätt behåller ett bra återförsäljningsvärde, detsamma gäller för Hyundai Elantra. Hyundai fordonets värdeminskning är ofta inte särskilt hög. Det är alltså ett smart val att köpa Hyundai Elantra eftersom den har allt som de flesta förare behöver för sin dagliga körning.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är också en viktig parameter att ta hänsyn till när man bedömer en bils tillförlitlighet, för efter att ha köpt en prisvärd bil vill du säkert inte spendera någon extra förmögenhet med några månaders mellanrum. Den årliga underhållskostnaden för Hyundai Elantra är 452 dollar, vilket också är överkomligt med en sådan bra körsträcka.

  Hyundai Elantra GT Tillförlitlighet

FAQ

Är Hyundai Elantra en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Elantra är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Hyundai Elantra?

Hyundai Elantra är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek: Denna bil är klassificerad i följande kategori: ”Bilar i mellanstorlek”.

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Elantra och har den en turbo?

Hyundai Elantra har 147 hästkrafter och ett vridmoment på 132 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Hyundai Elantra?

14,2 kubikfot ( 0,402 m3 )

Hur stor markfrigång har Hyundai Elantra?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Elantra har 15 X 6 tums aluminiumhjul fram och 15 X 6 tums aluminiumhjul bak.

Håller Hyundai Elantra länge?

Ja, Hyundai Elantra håller längre än genomsnittet. Dess beräknade livslängd är 12 år och 9 månader. Det är vanligt att köra mellan 100 000 och 150 000 mil. Detta förutsätter normala körvanor och regelbundet underhåll. Den kan sjunka till 50 000 om den utsätts för mycket missbruk.

Hur tillförlitliga är begagnade Hyundai Elantras?

Dess RepairPal Reliability Rating för Hyundai Elantra är 4,5 av 5 vilket är ganska imponerande. Den rankas på plats 8 bland 36 kompaktbilar. Detta innebär att reparationerna är mindre frekventa och mer allvarliga än andra bilar i samma kategori.

Vilket årsmodell av Hyundai Elantra är mest pålitligt?

2014 och 2015

Vilka problem har Hyundai Elantras?

Motorerna i dessa bilar är från modellåret 2019-2021 och kan ha kolvoljeringar som inte värmebehandlats. Detta kan orsaka ökad oljeförbrukning och så småningom ett knackande ljud och att motorn fryser eller stannar.

  BMW 8-serien Tillförlitlighet

Vilken är bättre Civic eller Elantra?

Motorn i Civic är mindre, men den är kraftfullare. Motorn i Elantra är kraftfullare och effektivare än sin föregångare. Den har en cylindervolym på 2,0 liter och ger 147 hästkrafter och 137 lbft till framhjulen via en CVT. Bränsleförbrukningen i staden är 31 mpg medan prestandan på motorvägen är imponerande med 41 mpg.

Vilket årsmodell av Hyundai Elantra bör jag undvika?

Undvik Hyundai Elantra GT årsmodellerna 2013 och 2016. Hyundai Elantra GT-modellerna från 2013 och 2016 har den lägsta tillförlitligheten. Hyundai Elantra GT-modellerna från 2013 och 2016 har ett dåligt rykte när det gäller problem med styrningen. Den här modellen kräver mer underhåll än de andra modellerna.

Vilken är bättre Corolla eller Elantra?

Hyundai Elantra är den mest prisvärda, men den rankas lägst när det gäller säkerhet. Toyota Corolla är säkrast och snabbast när det gäller prestanda. Detta är en fantastisk bil som får utmärkt bensinförbrukning.

Har Hyundai Elantra problem med växellådan?

2021 Hyundai Elantras transmissionsproblem kan vara växlingsfördröjningar, gnissel, hopp eller acceleration, skakningar på vägarna, brinnande lukter eller visslande ljud från under huven.

Är Hyundai lika bra som Honda?

Vår undersökning visar att Honda är bättre än Hyundai. Honda har fler önskvärda egenskaper, till exempel säkerhet, inredning, prestanda och bilalternativ. Honda-bilar är också mycket eftertraktade. Hyundaifordon erbjuder det bästa när det gäller överkomlighet, garanti, hybriddesign och kvalitet.

Är Kia bättre än Hyundai?

Båda märkena erbjuder prisvärda modeller i olika prisklasser, men de har utformat sina sortiment för att passa olika förare. Hyundai fokuserar på att erbjuda det bästa värdet till förare som söker en smidig körning och konservativ stil.

  Hyundai Azera Tillförlitlighet

Vilken är bättre Hyundai Sonata eller Elantra?

Det finns två huvudsakliga skillnader: pris och storlek. Sonata är ett bra val om du har råd med en rymlig sedan. Hyundai Elantra vinner den här jämförelsen eftersom den erbjuder liknande funktioner, är mer prisvärd och har effektivare motorer.

Är Hyundai Elantra en kompaktbil?

Kompakta sedans: Hyundai Elantra hatchback och sedan är bland de mest populära modellerna. Även om Elantra är prissatt och listad som en kompaktbil har den ett jämförbart inredningsutrymme som en mellanstor sedan.

Är Hyundai Elantra sedan en bra bil?

Hyundai Elantra kompaktbil 2022 är en bra bil. Elantra är bekväm och rolig att köra. Den har också en mängd olika motorer som kan sträcka sig från kraftfulla till mycket effektiva. Framstolarna är bekväma och infotainment är enkel att använda.

Är Hyundai Elantra hybrider pålitliga?

Ett förväntat tillförlitlighetsresultat för Hyundai Elantra hybrid 2022 är 80 av 100. JD Power förutspår att Hyundai Elantra Hybrid 2022 kommer att få ett tillförlitlighetsbetyg på 80 av 100. 91-100 anses vara bäst, 81-90 är utmärkt, 70-80 genomsnittligt och 0-69 är rättvist och under genomsnittet.

Vilken typ av växellåda har 2021 Elantra hybrid?

Automatisk växellåda med dubbelkoppling.

Vilken drivlina har Elantra 2022?

Hybriddrift: Den vanliga icke-hybriddrivlinan var ett arv från den föregående generationen. Dessa Elantras kommer att drivas av en fyrcylindrig motor med 147 hk. En kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT) är också ett alternativ. Framhjulsdrift är inget alternativ.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts