Hyundai Veloster Tillförlitlighet

Hyundai Veloster började tillverkas 2011 och är en kompakt sportbil. I kompaktbilsklassen har Veloster hård konkurrens, men det är fortfarande ett pålitligt fordon. Du kan hoppa över den föga imponerande basmotorn till förmån för ett mer spännande turbokraftverk, vilket gör Veloster smidigare och roligare att köra.

Översikt

Hyundai Veloster är en 3-dörrars coupé med hatchback. Asymmetriska dörrar skiljer den här bilen från många av sina konkurrenter. En dörr är stor på förarsidan och två mindre dörrar finns på passagerarsidan. När det gäller motor har Veloster 2 kraftverksmotorer. Basmotorn är en 2,0 l 4-cylindrig motor som genererar 147 hästkrafter. Medan trimmodellen har en turboladdad 1,6L 4-cylindrig motor som kan ge 201 hästkrafter. Veloster har en automatisk växellåda och accelererar från 0-100 km/h på endast 5,1 sekunder.

Tillförlitlighet

Veloster är inte på express när det gäller hastighet. Den är också rätt på rätt spår när det gäller tillförlitlighet. Bilen rankas på plats 19 av 36 för kompaktbilar och har ett betyg på 4 av 5 av RepairPal. Vilket gör den till ett av de pålitliga sportiga kompaktvalen.

Säkerhet

Sportbilen och deras säkerhetsåtgärder går hand i hand för att deras tillförlitlighetsbetyg ska ligga rätt i fokus. Veloster får också utmärkta resultat när det gäller säkerhetsfunktioner och övergripande säkerhetsbetyg. Enligt ANCAP har Veloster ett totalbetyg på 35,47/37 och anses vara en av de säkraste kompaktbilarna i sin klass.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är en annan viktig faktor för att förutsäga tillförlitligheten under kommande år. Hyundais Veloster har en avskrivningsgrad på cirka 56 % efter 5 år, vilket inte är så illa med tanke på alla andra sportkompaktbilar i konkurrensen.

  Hyundai Elantra Touring Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhålls- och reparationskostnaderna för oplanerade och planerade reparationer inom ett år uppskattas till cirka 493 dollar. Denna kostnad är ganska rimlig jämfört med andra kompaktbilar som kostar mer än 500 dollar per år.

FAQ

Är Hyundai Veloster en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Veloster är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Hyundai Veloster?

Hyundai Veloster är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Veloster och har den en turbo?

Hyundai Veloster har 147 hästkrafter och ett vridmoment på 132 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Hyundai Veloster?

5,6 tum ( 14,22 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Veloster har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Är Hyundai Veloster värd att köpa?

Hyundai Veloster 2020 är ett bra val om du letar efter en rolig bil till ett rimligt pris. Denna lilla hatchback är prisvärd och levereras med den bästa garantin i sin klass, vilket gör den till ett utmärkt val för fyndjägare. Den erbjuder dock mer kul att köra.

Hur länge håller Hyundai velosters?

En Hyundai Veloster kan köras i upp till 200 000 mil om den underhålls och tas om hand på rätt sätt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts