Är en Polestar ett bra val för hundägare?

Polestar erbjuder för närvarande endast en enda modell i serieproduktion – Polestar 2 – som är en bra bil för hundägare om din hund inte är alltför stor. Eftersom bilen har en sluttande taklinje är det troligt att din hund inte kommer att ha det största utrymmet uppe på taket, men detta är bara ett problem för de största raserna där ute.

Polestar var angelägen om att ta itu med hundälskande kunder så de tog fram många specifika komponenter som t.ex. särskilda bagagerumsfoder, hängmattor och monteringspunkter i bagageutrymmet som ska göra det lättare att fästa din hund på plats.

Om du inte använder baksätena så ofta kan du sänka ner dem för att skapa mycket utrymme även för de största hundraserna. En annan fördel med Polestar 2 är att den också erbjuder lite bagageutrymme framtill, vilket innebär att du kanske kan packa en del av ditt bagage framtill och lämna bagageutrymmet till din hund.

Oavsett vad du gör måste du se till att vara extra försiktig när du reser med en hund i bilen. Använd alltid specifika, väl testade hundvänliga komponenter som ska göra dig, din bil och din hund säkra i vardagliga situationer.

Interiör och lastutrymme i Polestar 2

Den viktigaste egenskapen hos en hundvänlig bil är mycket utrymme. Därför måste du köpa en bil som lätt kan rymma dig, dina passagerare och hunden på ett bekvämt sätt. Polestar 2 har 14,3 kubikmeter bagageutrymme bakom baksätena, vilket inte precis är klassledande, men det borde räcka för mindre till medelstora raser.

Baksätena kan fällas 60/40 vilket kan öka utrymmet avsevärt. Med baksätena nedfällda kan du enkelt få plats med även flera hundar eller till och med stora hundar. Det största problemet med Polestar 2 är den lutande taklinjen som innebär att din hund kanske inte har tillräckligt med huvudutrymme.

  Är Polestar lika bra som Tesla?

Som tidigare nämnts har Polestar 2 också ett bagageutrymme framtill, men det rymmer bara 1,2 kubikmeter vilket innebär att det inte räcker för en weekendresa. Luckans öppning är fördelaktig för hundar eftersom lastläppen är ganska grund och därmed hanterbar även för äldre hundar.

På det hela taget kan Polestar 2 rymma mindre till medelstora hundar utan problem. Om du äger flera hundar eller en större hund bör du dock rikta din uppmärksamhet mot boxiga SUV:er, kombibilar och minibussar.

Polestar 2: förfining och komfort på vägen

Hundar kan ofta bli sjuka när de reser i en bil, vilket innebär att du också bör fokusera din uppmärksamhet på att skaffa en tyst och smidig bil. Den goda nyheten är att Polestar 2 är en av de mest bekväma icke lyxiga elbilarna på marknaden, men den dåliga nyheten är att det är en elbil.

Polestar har sett till att skräddarsy körupplevelsen av Polestar 2 med ett tydligt fokus på komfort, även med Performance Pack-modellen. Med det sagt, om du vill maximera din komfort bör du välja en modell utan Performance Pack med Polestar-märkta däck.

Det finns några fall där Polestar 2-ägare klagat på att deras hundar blir sjuka om du använder läget med en pedal. Detta innebär att man maximerar den regenerativa bromsningen för att vara så effektiv som möjligt, men det innebär också att körupplevelsen inte är lika smidig som den annars skulle vara med en ICE-bil.

  Polestar vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

Hur man transporterar hundar i en bil på ett säkert och bekvämt sätt

Det finns några olika sätt hur man kan transportera en hund inne i en bil på ett säkert och bekvämt sätt beroende på hur långt du ska åka, vilken typ av bil du har och vilken typ av hund du har. Om du äger en mindre hund bör du placera den i en låda och spänna fast lådan enligt tillverkarens anvisningar.

Reseselen är också ett användbart verktyg om din hund inte är alltför nervös eller om ni inte reser långa sträckor. En transportör eller en bagagelucka är också användbara alternativ om du äger större hundar eftersom de inte får plats på baksätet eller i en mindre låda.

Se till att du tar med många stopp om du reser långa sträckor så att din hund kan vila och sträcka på benen högst varannan timme. Hundar kan bli sjuka eller nervösa när de sitter i en bil för länge, så se till att ha med massor av leksaker och godis för att göra upplevelsen mycket roligare.

Om din hund är för nervös för att resa i en bil, försök att lugna ner dig. Börja med kortare, långsammare körningar och bygg upp det därifrån.

FAQ-avsnittet

Vilka bilar är bäst för hundar?

Om du är någon som älskar att resa med din fyrbenta bästa vän bör du definitivt rikta din uppmärksamhet mot SUV:er, hatchbacks, kombibilar och minibussar eftersom dessa tre är bäst när det gäller hundtransporter.

  Polestar vs Mercedes tillförlitlighet - vilken är bäst?

Alla dessa tre drar nytta av mycket bagageutrymme, men det finns några nämnvärda skillnader. SUV:er har vanligtvis en högre körhöjd, men de erbjuder inte en hög lastläpp. Estater är lägre men lastläppen kan vara ett problem. Slutligen är minibussar den bästa blandningen av båda eftersom de är stora och för höga av marken.

Vilka bilar är sämst för hundar?

Hundar hatar små och klaustrofobiska utrymmen, vilket innebär att du aldrig bör placera en hund i bagaget på en vanlig sedan. Därför är sedans och kupéer vanligtvis de sämsta när det gäller att resa med en hund eftersom de erbjuder låga taklinjer och trånga utrymmen.

Superbilar är ett uppenbart no-go eftersom de vanligtvis erbjuder minst utrymme samtidigt som de är obekväma och på gränsen till oanvändbara för längre sträckor.

Är det olagligt för en hund att vara obelastad i en bil?

Det finns lagar som reglerar hur man får resa med en hund i en viss stat, och ja, det är olagligt i de flesta stater att resa med en obelagd hund eftersom det kan vara en stor säkerhetsrisk. Om du bromsar hårt kan hunden bli en projektil som lätt kan döda dig eller hunden.

Se därför alltid till att hålla fast dina hundar när du reser med testad och beprövad hundvänlig utrustning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts