Polestar vs Mercedes tillförlitlighet – vilken är bäst?

Mercedes anses vara ett riktmärke för det tyska premiummärket för företagsledare när det gäller allmänheten, vilket innebär att Mercedes-modellerna tenderar att sätta standarder för sina respektive segment. Även om både Audi och BMW konkurrerar med Mercedes anser de flesta människor där ute fortfarande att Mercedes är det översta skiktet.

Mercedes måste därför upprätthålla detta rykte genom att investera stora summor i forskning och utveckling i lyx, innovation och teknik. Allt detta innebär att Mercedes inte prioriterar tillförlitlighet eftersom majoriteten av företagets pengar går till dessa tre företagsavdelningar.

Mercedes hamnar därför i den genomsnittliga tillförlitlighetskategorin både med Audi och BMW medan Volvo, Polestars systerföretag, tenderar att hamna i kategorin genomsnittlig till över genomsnittlig tillförlitlighet. Eftersom de flesta Polestar-modellerna är starkt baserade på moderna Volvo-bilar är det rimligt att anta att Polestar borde vara lika pålitlig som Volvo.

Det finns helt enkelt inte tillräckligt många Polestar-bilar ute i dagsläget för att man korrekt ska kunna bedöma hur pålitligt märket är som helhet. Men eftersom delutbytet mellan Volvo och Polestar är omfattande bör Polestar och Volvo vara lika tillförlitliga, vilket innebär att de båda är bättre än Mercedes.

Mercedes tillförlitlighet – Genomsnittlig

Enligt RepairPal är Mercedes Benz tillförlitlighet 3 av 5 vilket gör den genomsnittlig – inte bra, inte hemskt. Detta är ett återkommande tema med det tyska ledarsegmentet eftersom både Audi och BMW också tenderar att befinna sig i segmentet genomsnittlig tillförlitlighet. Med detta sagt tenderar Porsche att vara bäst på alla tre när det gäller tillförlitlighet.

Som tidigare nämnts är Mercedes inriktad på att göra de mest lyxiga och mest sofistikerade och åtråvärda bilarna på marknaden, vilket består av att inte göra kompromisser när det gäller tillförlitlighet. Vissa modeller som Mercedes Benz G-klass, som utan tvekan är en av de mest eftertraktade SUV:erna på planeten, är ett perfekt exempel på detta.

  Vilka är de bästa elbilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Den är stor, boxig och på gränsen till orimlig vilket gör den både robust och arkaisk på samma gång. Den kostar mycket pengar att underhålla och om du inte gör det tenderar dessa kompromisser att visa sig i form av dyra reparationer. För några decennier sedan byggde Mercedes dock otroligt pålitliga bilar, men de slutade med det eftersom det stred mot modern företagspolicy.

Nya Mercedes-modeller levereras med en 4-årig garanti på 50 000 mil, men denna garanti kan förlängas upp till 7 år/100 000 mil.

Polestars tillförlitlighet – troligen bättre än Mercedes

Som sagt i början är Polestar fortfarande ett nykomlingsföretag vilket innebär att de inte har tillräckligt många bilar på marknaden för att kunna vara både opålitliga eller pålitliga. Men det faktum att Polestar har händerna djupt nere i Volvos reservdelsbunker innebär att Polestar borde klara sig på liknande sätt som Volvo.

Volvo brukar vanligtvis bedömas som genomsnittlig till över genomsnittlig när det gäller tillförlitlighet, vilket innebär att Polestar i teorin borde vara mer eller mindre likvärdig och därmed bättre än Mercedes. Dessutom är Polestar inriktad på att tillverka elbilar som också i teorin borde vara mer tillförlitliga eftersom de använder färre rörliga delar.

Hur som helst är det säkert att Polestar borde vara mer tillförlitlig än Mercedes men bara tiden får utvisa om detta verkligen är fallet. Polestar verkar visserligen vara ett nytt företag, men de är starkt uppbackade av företaget Volvo som har 50 procent av alla äganderätter till Polestar.

  Hur länge räcker Aiways-batteriet?

Polestar-modellerna har också en fyraårig fabriksgaranti på 50 000 mil som också kan förlängas till 100 000 mil.

Underhåll – en avgörande aspekt av tillförlitlighet

Utan korrekt underhåll kan du inte förvänta dig att en bil är så tillförlitlig som de flesta diagram/resultat tenderar att antyda. Vissa människor underhåller inte sina bilar alls medan andra tenderar att göra det antingen själva, genom en bilhandlare eller genom oberoende verkstäder, vilket kan vara både bra och dåligt.

Detta innebär att även de mest tillförlitliga Mercedes-modellerna inte alls är lika tillförlitliga som de borde vara om de inte underhålls på rätt sätt. Dåligt underhåll gör mer eller mindre din bil så opålitlig som bilar kan bli.

När du börjar uppleva problem som orsakats av bristande underhåll kan du till och med bevittna att din bil dör i förtid. På det hela taget ska du alltid se till att underhålla din bil enligt tillverkarens rekommendationer om du vill att den ska vara så tillförlitlig som möjligt.

Mercedesmodeller är kostsamma att underhålla och det är ingen hemlighet eftersom alla europeiska premiumbilar är det. Men om du underhåller dem på rätt sätt bör de tjäna dig i många år framöver. Å andra sidan är Volvomodeller lika dyra, men med tanke på att Polestar tillverkar elbilar och elbilar tenderar att vara billigare att underhålla bör Polestar vara bättre än Mercedes även i detta avseende.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes lyxigare än Polestar och Volvo?

Mercedes är verkligen lyxigare än Polestar och Volvo, men bara om du väljer rätt utrustning. Tyska lyxbilar är ökända för sin brist på standardutrustning i de mest grundläggande modellerna, vilket innebär att en måttligt utrustad Volvo- eller Polestar-modell lätt bör kunna slå en Mercedes med grundutförande.

  Vilka är de dåliga sakerna med Tesla?

Om du däremot väljer en Mercedes i den högre prisklassen med en mer adekvat utrustningsnivå kan ingen Volvo eller Polestar där ute ens komma i närheten av Mercedes när det gäller lyx.

Varför ska jag köpa en Polestar framför en Mercedes?

Polestar är ett exklusivt elbilsmärke, vilket innebär att de tillverkar elbilar med hjälp av sina fristående elbilsbaserade chassin. Detta innebär att dessa elbilar är utformade för att vara elbilar redan från början, medan Mercedes tenderar att använda befintliga ICE-plattformar och omvandla dem till elbilar.

Detta innebär att om du är intresserad av elbilar bör du köpa en Polestar förutom Mercedes EQS som utan tvekan är en av de bästa elbilarna på marknaden. Om du däremot vill ha en ICE/hybrid är Mercedes det självklara valet.

Kan Polestar matcha Mercedes varumärkesattraktion?

Mercedes Benz varumärkesattraktion bygger på en långvarig tradition av att tillverka de allra bästa lyxbilarna på marknaden. Om du kombinerar det med slående design, massor av innovation och hundra års erfarenhet av att tillverka bilar i den övre prisklassen finns det knappast någon chans att Polestar någonsin skulle kunna matcha det.
Hur det än må vara så håller världen långsamt på att gå över till elbilar, och bara tiden får utvisa vem som kommer att stå på topp. Tesla var ett nobody-varumärke för två decennier sedan, nu är de det mest värdefulla bilföretaget på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts