Är 2022 Mercedes AMG EQS en bil för långa personer?

Mercedes Benz AMG EQS är en av de mest bekväma sedans som finns tack vare en härlig interiör med stödjande men ändå mjuka säten. Utrymmet som erbjuds är stort för alla passagerare vilket innebär att alla lätt ska kunna känna sig bekväma oavsett hur långa eller korta de är.

Det finns dock några nämnvärda skillnader beroende på vilket säte du sitter på. De två främre sätena är lätt mer bekväma för längre förare eftersom den sluttande taklinjen äter in i huvudutrymmet för bakre passagerare, men inte särskilt mycket.

Om du är långt över 1,80 meter kan du kanske uppleva en något trång upplevelse, men bara om du sitter rakt med huvudet mot kudden. Med det sagt är EQS rymlig nog för 99 % av förarna där ute, vilket innebär att EQS sannolikt är den mest rymliga elbils-sedanen på marknaden just nu.

Förutom att vara praktisk och lyxig är EQS också fullmatad med toppmodern teknik som MBUX Hyperscreen eller alla de andra 350 sensorerna och systemen som är utformade för att anpassa förarupplevelsen till dina önskemål och önskemål.

Mercedes Benz EQS – modellutbud och priser

Mercedes Benz EQS erbjuds för närvarande som instegsmodellen EQS 450+, den högspecifika EQS 560 eller den prestandainriktade AMG-tunade EQS 53 AMG+. Instegsmodellen EQS 450+ kostar cirka 103 000 dollar, EQS 580 kostar cirka 120 000 dollar och toppmodellen AMG kommer troligen att kosta mellan 180 000 och 220 000 dollar.

Tillvalen är dock många, vilket alltid är fallet med Mercedes-modeller, vilket innebär att du lätt kan höja priset till 10 000, 20 000 eller till och med 30 000 dollar om du vill ha allt du kan få. Alla tre EQS-modellerna förlitar sig på ett 108 kWh-batteri medan 450+ kommer som bakhjulsdriven bil och 580 är AWD från fabrik.

  Vad står SLK för i Mercedes?

AMG-modellen kommer också med ett AWD-chassi, men 4MATIC-systemet som erbjuds med AMG-versionen är mer bakhjulsinriktat för att göra bilen mycket mer dynamisk samtidigt som man behåller alla prestanda- och säkerhetsfördelar med ett AWD-system.

450+ har 329 hästkrafter och 406lb-ft vridmoment medan 580-modellen ökar det till 516 hästkrafter och 611lb-ft. Toppmodellen EQS 53 AMG + erbjuder upp till 750 hk och 700 lb-pft vridmoment.

Mercedes Benz EQS AMG – Varför AMG EQS är bättre än EQS450+ och EQS580

AMG-versionen av EQS är ett bättre köp eftersom den kombinerar prestanda, styling och lyx bättre än de två standard EQS-modellerna. AMG-modellen kommer med en uppsjö av stylinguppgraderingar som inkluderar en mer aggressiv karossstyling och en uppsättning AMG-fälgar monterade på ett styvare chassi och bättre bromsar.

AMG-versionen kommer också med ett särskilt AMG 4MATIC AWD-system som är utformat för att göra EQS AMG snabbare samtidigt som den behåller alla säkerhetsegenskaper som vanliga 4MATIC-system har. Tiden 0-60 mph sänks till 3,4 sekunder och toppfarten höjs till 155 mph.

EQS AMG har också en snyggare interiör, inklusive AMG-specifika säten, AMG-specifika dörrtrösklar, AMG-specifik sportratt och AMG-specifika detaljer som kolfiber och Alcantara. Du får också en uppsjö av AMG-programvara, inklusive startkontroll och prestandaanalys i den vackra MBUX Hyperscreen.

Mercedes Benz EQS AMG – Varför du bör välja de vanliga EQS 450+ och EQS 580-modellerna.

EQS AMG kommer troligen att kosta mellan 180k-220k dollar vilket innebär att den kommer med en rejäl prishöjning för en liknande upplevelse. De vanliga EQS-versionerna är både bekvämare och lättare att leva med eftersom de är billigare och dessutom erbjuder mer räckvidd.

  Bästa Mercedes V8-motor

Alla EQS-modeller är tillräckligt rymliga för längre förare så skillnaderna här borde vara minimala. De vanliga EQS-modellerna ser förvisso inte lika spännande ut som AMG-versionen, men de kan se ännu bättre ut om du investerar prisskillnaden i att göra din EQS bättre.

Om du inte är intresserad av prestanda och vill ha den lyxigaste elbilsupplevelsen du kan köpa bör EQS 580 göra susen. Om du däremot vill ha den där extra prestandan och inte har något emot att spendera extra pengar ska du satsa på AMG-versionen.

FAQ-avsnitt

Vad är den bästa elbilen för prestanda i en sedan?

Den snabbaste elbilssedanen med prestanda är utan tvekan Tesla Model S Plaid även om den inte är den bästa elbilssedanen med prestanda eftersom den äran går till Porsche Taycan Turbo S. Porsche är känt för att göra de bästa sportbilarna på marknaden och inflytandet är verkligen uppenbart med Turbo S Taycan.

Taycan är inte lika snabb som Tesla när det gäller 0-60mph men Taycan erbjuder en mer spännande körning samtidigt som den kan köra fort längre. Audi e-Tron RS GT är mer eller mindre likadan som Taycan Turbo S, men den hamnar lite på efterkälken eftersom Taycan erbjuder lite mer hästkrafter och vridmoment.

Är prestandasedaner för elbilar överhuvudtaget nödvändiga?

Långa, breda och tunga sedans är inte de bästa sportbilarna på marknaden, särskilt inte om de väger mer än 6000 pund. Därför anser många att bilar som Tesla Model S, Taycan, e-Tron GT eller EQS inte behöver någon extra kraft utöver instegsmodellerna.

  Vilken är den snabbaste Mercedes Benz?

0-60mph-tiderna är bara intressanta i början och de blir senare irrelevanta när man vant sig vid bilen och man hellre vill bevara räckvidden än att gå alldeles för långt hela tiden. Därför finns det inget behov av att köpa en elbil med prestanda i en sedan, vilket innebär att vanliga elbilsmodeller borde räcka till för de flesta.

Vilken är den mest bekväma elbilen på marknaden?

Mercedes Benz EQS är den mest bekväma elbilen på marknaden med ganska stor marginal. Mercedes är känd för att göra de mest bekväma bilarna på planeten och EQS är så bekväm och rymlig att den lätt kan konkurrera med den mäktiga S-klassen.

Ingen elbil där ute kan ens komma i närheten av EQS när det gäller lyx, komfort och teknik. Om du väljer AMG-versionen får du dock en ganska snabb bil med den mest fridfulla körupplevelsen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts