Är 2022 Mercedes AMG EQS en bil för korta förare?

Mercedes EQS 53 AMG + 2022 är den allra första helt elektriska AMG, vilket innebär att den här versionen av EQS kommer att bli en av de mest imponerande elbilarna med prestanda utan att offra det som den vanliga EQS är bäst på, nämligen lyx och komfort.

EQS är en fullstor lyxsedan vilket innebär att den lätt kan rymma både längre och kortare passagerare. Även om AMG-versionen av EQS är inställd på att fylla de luckor som de två vanliga EQS-modellerna lämnar när det gäller prestanda och direkt hastighet, är den fortfarande inte lika snabb som de flesta av sina konkurrenter.

EQS är inte på något sätt en liten bil, men tack vare ett smart fyrhjulsstyrningssystem kan EQS lätt manövreras även i trånga utrymmen. Den levereras med en solidt byggd och funktionsfylld kupé som är klädd i högkvalitativa material som läder, kolfiber eller svart pianobeklädnad.

EQS klarar sig dock inte så bra när det gäller design och prestanda. Det främre facket går inte att öppna upp, vilket innebär att du inte får någon bagageutrymme framtill. De bakre sätena är inte lika rymliga som de som finns i S-klass eftersom golvet är upphöjt för att rymma batterierna mer prydligt.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + – Kort översikt

2022 EQS 53 AMG+ är den allra första helt elektriska AMG-modellen i serieproduktion, vilket innebär att den här elektriska sedanen på 160k-$180k är en mycket viktig bil både för Mercedes och AMG. Även om Mercedes var en aning sent ute med att komma ut med en helt elektrisk bil byggd på ett dedikerat elbilschassi har de verkligen lyckats göra det värt väntan.

  Vilken är den bästa Mercedes för unga förare?

EQS AMG kommer också med ett 108 kWh litiumjonbatteri kopplat till två elmotorer med en sammanlagd effekt på 650 hästkrafter och 700 lb-ft vridmoment. EQS AMG kommer också med en speciell over-boost-funktion som endast finns tillgänglig vid lanseringen och som tillfälligt kan erbjuda dig maximalt 750 hk och 752 lb-ft vridmoment.

Detta räcker för att driva EQS AMG till 60mph från stillastående på cirka 3,8 sekunder och nå en topphastighet på 155mph. AMG-versionen av EQS kommer också med en uppsjö av AMG-specifika funktioner som t.ex. förstärkt exteriördesign, AMG-fälgar, en AMG-specifik grill, AMG-sportsäten, AMG-sportstolar och AMG-sportsratt.
Bilen levereras också med mängder av AMG-specifik programvara som Race Start, AMG-specifika prestandamätare och mycket mer.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + – Varför du ska köpa en?

AMG-versionen av EQS är utformad för dem som vill njuta av en bekväm och lyxig cruiser med extra möjlighet att njuta av den på ett slingrande stycke väg. Med 650 hästkrafter på kranen känns EQS inte understyrd, den känns faktiskt bättre än några av sina 1000-hästars rivaler eftersom du kan driva den mer självsäkert.

Ingen elbil på den nuvarande marknaden kan ens komma i närheten av de lyxnivåer som EQS erbjuder både inuti och utanför. Det finns mer än 350 olika sensorer utspridda över hela bilens interiör och exteriör för att övervaka varje aspekt av körningen.

Bilen levereras till och med med ett högklassigt luftreningssystem som ständigt övervakar luftkvaliteten i interiören. En av de mest omtalade funktionerna i EQS är den gigantiska hyperskärmen som rymmer tre olika beröringskänsliga skärmar bakom en vacker glasskiva.

  Passar Mercedes hjul till Jaguar

EQS är den lyxigaste och mest bekväma elbilen som finns, och om det är något du vill ha ska du se till att kortlista EQS.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + Varför du inte bör köpa en sådan.

Även om EQS verkar vara en fantastisk bil från nästan alla perspektiv är det helt enkelt inte så. För det första erbjuder varje lyxig lyxig elbilssedan på marknaden mer prestanda än toppmodellen EQS AMG.

Även om 650 hk knappast kan anses vara undermåliga går det inte att komma runt det faktum att några av de billigare konkurrenterna kan förödmjuka AMG EQS i en raksträcka. Det andra uppenbara problemet med EQS är designen eftersom den ser malplacerad och rent ut sagt konstig ut.

AMG-utrustningen livar upp det hela lite men det är bara så mycket man kan göra. Den största anledningen till att man bör hoppa över att köpa AMG-versionen av EQS är dock att de vanliga EQS-versionerna helt enkelt är bättre värderade för pengarna.

Med tanke på att du inte får överlägsna prestanda samtidigt som du förlorar räckvidd är det bättre att satsa på EQS 450+ eller till och med 580 eftersom du får mer räckvidd till en mycket lägre prislapp.

FAQ-avsnitt

Vilken är den mest rymliga elbilen på marknaden?

Tesla Model X är den mest rymliga elbilen på marknaden, både när det gäller passagerarutrymme och lastutrymme. Model X kan också ta emot passagerare av alla former och storlekar, vilket innebär att det är ganska lätt att vara bekväm i Model X.

  Bästa Mercedes GLA-modellen

Den tidigare nämnda Mercedes Benz EQS är den mest rymliga elbilssedanen medan Lexus UX 300e är en av de mest rymliga elbilscrossoversna som finns.

Vilken räckvidd har Mercedes Bent EQS 53 AMG + i verkligheten?

Mercedes har ännu inte släppt några definitiva uppgifter om hur långt EQS AMG kan köra på en enda laddning, men det är säkert att säga att den verkliga räckvidden för EQS AMG bör ligga någonstans mellan 277-330 miles. EQS 450+ lyckades till och med klara rekordhöga 422 miles på en enda laddning medan EQS 580 räcker ungefär 365 miles.

Dessa räckviddsberäkningar varierar kraftigt beroende på körmiljön och hur man brukar köra bilen.

Är Mercedes Benz EQS bättre än S-klass?

Både EQS och S-klass är utformade för att konkurrera på en liknande marknad av fullstora lyxsedaner. S-klassen är verkligen en bekvämare bil, särskilt om du föredrar att bli körd med chaufför i stället för att köra bilen själv.

EQS är ganska lik S-klassen i en rad olika faktorer som komfort, storlek och teknik. EQS är dock en mer avancerad bil och den representerar nästa steg för Mercedes Benz. Så om du kan utnyttja elbilsplattformen till fullo är EQS verkligen en bättre bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts