Bästa elbilen för korta förare

Elbilar har blivit alltmer populära de senaste åren och det verkar som om vi alla långsamt bör börja överväga elbilar som potentiella nya bilköp. Det är värt att nämna att 56 % av de nuvarande bilägarna i USA uppger att antingen en hybrid eller en EV har potential att bli deras nya bil under de kommande åren.

Därför måste vi vara medvetna om alla de fördelar och nackdelar som elbilar medför för förare med en mer blygsam andel. Audi e-Tron är en utmärkt kompakt SUV för både kortare och längre förare eftersom den erbjuder en medelväg mellan kompakta och stora elektriska SUV:er.

Tesla Model 3 är en av de bästa elbilarna du kan få till vilket pris som helst, vilket gör den till en av de bästa elbilarna på marknaden just nu, både för kortare och längre förare. Om du vill ha en mer kompakt elbil ska du se till att kolla in Chevy Bolt eftersom den erbjuder mycket utrustning för ett ganska lättillgängligt instegspris.

När det gäller det subkompakta EV-segmentet verkar Hyundai Kona vara det bästa alternativet att satsa på. Slutligen, om du vill ha en high-end EV packad med alla sorters trolleri och prylar, se till att kolla in Porsche Taycan.

Audi e-Tron – Fantastisk ergonomi i en mellanstor SUV-plattform.

Audi e-Tron mid-size SUV är den allra första Audi EV som släpps, vilket innebär att Audi har spelat på säkra kort genom att erbjuda en EV i ett ganska populärt bilsegment. e-Tron levereras med ett 95 kWh-batteri som ska räcka till 222 mil samtidigt som du kan ladda ytterligare 54 mil på mindre än 10 minuter om du lyckas hitta en snabb offentlig likströmsladdare.

  Vilken bil har det bästa soltaket?

e-Tron ser ut och känns som en mer futuristisk Audi Q5, vilket är en bra sak att säga med tanke på att Q5 utan tvekan är den bästa allround SUV från Audi som man kan köpa för pengar. e-Tron är lättillgänglig för kortare förare och erbjuder massor av justeringsmöjligheter i både körställning och körupplevelse.

Tesla Model 3 – Den tveklöst bästa elbilen på marknaden

Tesla Model 3 är definitivt den bästa allround Tesla du kan köpa just nu med tanke på vad du får för priset. Det främsta försäljningsargumentet för de flesta Tesla EV:er är möjligheten att dra nytta av Teslas superladdningsnätverk som är bättre än 99 % av de offentliga laddare som finns där ute eftersom det är så pålitligt och enkelt att använda.

Instegsmodellen Model 3 har en räckvidd på 263 mil medan den högre modellen Long Range Model har en räckvidd på 350 mil. Utrymmet som erbjuds är utmärkt för både längre och kortare förare eftersom justeringsnivåerna i Model 3 är överlägsna de flesta elbilar som finns.

Chevrolet Bolt – Bäst räckvidd för pengarna

Den nuvarande EV-marknaden bombarderas ständigt med avancerade EV:er som tenderar att få mest uppmärksamhet, men Bolt EV erbjuder 80 % av vad de flesta EV:er erbjuder till en mycket rimligare prislapp. Den börjar under 38 000 dollar och erbjuder 260 miles vilket gör Bolt till det bästa USA-tillverkade prisvärda EV-alternativet där ute.

Bolt är ganska hyggligt utrustad som standard och det finns många användbara funktioner som du kan få som en del av extra utrustningspaket. En ganska rymlig interiör säkerställer att alla kan sitta bekvämt i Bolt oavsett hur kort eller lång de är.

  Är snabbladdning dåligt för elbilar?

Hyundai Kona – En liten elbil som är stor

Hyundai Kona kommer välutrustad från fabriken och är Chevy Bolts hårdaste konkurrent med tanke på att båda erbjuder i stort sett samma räckvidd för samma summa pengar. Kona kommer dock med en 10-årig garanti vilket gör den överlägsen de flesta elbilar på marknaden.

När det gäller korta förarvänliga funktioner är Kona lätt att kliva in och ut ur samtidigt som den erbjuder massor av justeringsmöjligheter i processen. Även om den andra sätesraden är ganska begränsad i utrymme kan en kortare förare lätt förneka detta genom att helt enkelt skjuta sitt säte framåt.

Porsche Taycan – marknadens bästa avancerade elfordon

Porsche Taycan är en äkta Porsche och en äkta EV vilket omedelbart gör den till marknadens bästa sport-EV. Taycan finns i några olika effektkonfigurationer från 552 hk hela vägen upp till 750 hästkrafter för toppmodellen Turbo S.

Förutom att vara snabb är Taycan också en av de mest avancerade EV:erna som finns eftersom den innehåller massor av nya funktioner för EV-segmentet, såsom en 2-växlad växellåda och en 800-voltsarkitektur. Den kommer med mycket utrymme och är säkert den mest bekväma EV för både kortare och längre förare.

FAQ-avsnitt

Är det vettigt att köpa en EV år 2021?

Det beror på hur du brukar använda en bil och var du bor. Om du är en person som redan har hyfsad erfarenhet av en plug-in hybrid eller en EV är du väl medveten om hur logiskt det är eller inte är för dig att köpa en EV. Den viktigaste punkten att ta hänsyn till är dock hur tillgängliga och tillförlitliga dina laddningsmöjligheter är.

  Vilken bil håller i 20 år?

Om du kan ladda din bil hemma över natten är det vettigt att köpa en elbil om du kan göra detta bekvämt varje natt. Men om du främst parkerar bilen på gatan och om laddningsinfrastrukturen på den plats där du bor inte är så avancerad är det bättre att hoppa över den för tillfället.

Vilka är fördelarna med att köpa en elbil?

Den mest uppenbara fördelen med att köpa en EV är möjligheten att spara pengar på bränsle och alla typer av regelbundna underhållsnödvändigheter som t.ex. oljebyten. En elbil erbjuder dock en helt annan uppsättning fördelar som sträcker sig från bättre miljömedvetenhet till alla typer av statliga bidrag och skattesänkningar.

EV:s erbjuder också mer lastutrymme jämfört med de flesta ICE-bilar som finns eftersom de inte har traditionella gasmotorer i fronten.

Vilka är nackdelarna med att köpa en elbil?

Elbilar är fortfarande för dyra för massanvändning, vilket gör dem oåtkomliga för de flesta människor. Dessutom är de inte lika lätta att leva med som bilar med elmotorer eftersom det tar lång tid att ladda dem. Det innebär att det är betydligt svårare att resa långa sträckor med en elbil om man inte planerar i förväg.

Detta är en röd flagga för dem som tenderar att köra långa sträckor ofta. Slutligen är vi ännu inte redo för en fullständig övergång till elbilar eftersom laddningsinfrastrukturen inte alls är i närheten av att vara tillräcklig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts