Bästa Mercedes GLA-modellen

Bästa Mercedes GLA-modellen

I landet av subkompakta lyxiga crossover-SUV:er erbjuder Mercedes GLA en Mercedes-Benz-värdig upplevelse för cirka 34 000 dollar. Detta pris kan tyckas vara lite väl högt för en subkompakt crossover-SUV, men GLA lyckas slå över sin viktklass i flera viktiga kategorier.
Den bästa och högst trimmade Mercedes GLA är GLA 45 AMG, men denna prestandaversion kostar så mycket som 54 000 dollar. Detta pris är lite svårt att motivera om du inte är på marknaden för en prestationsinriktad subkompakt crossover SUV, men det finns andra mer prisvärda alternativ.

Vanliga Mercedes GLA-modeller

De två huvudsakliga trimnivåerna för GLA är den vanliga GLA 250 som börjar på cirka 34 000 dollar och GLA 250 4-Matic som börjar på cirka 36 000 dollar.
Den uppenbara skillnaden här är fyrhjulsdriften, och många kunder tenderar att välja 4-Matic eftersom fyrhjulsdriften ger ett bättre grepp. Detta system resulterar i ett allsidigt säkrare paket, särskilt i fuktiga och kalla förhållanden.
Om du bor i ett klimat som sällan upplever ogynnsamma väderförhållanden kan du dock spara en dollar eller två genom att välja den vanliga GLA 250 med framhjulsdrift. När det gäller återförsäljning är dock 4-Matic-versionen säkerligen ett mer populärt val.
GLA 250 erbjuder 208 hk och cirka 258 lb.-ft. i båda trims, en 7-växlad DCT-transmission och ger cirka 35MPG, vilket inte nödvändigtvis är ett klassledande bränsleeffektivitetsresultat. Men om du tycker att båda dessa trims är tråkigt snygga ser en AMG Exclusive-version verkligen mer tilltalande ut.
AMG-paketet innebär en lång lista med sportiga tillval, till exempel AMG-fälgar, AMG-sportstolar, uppvärmning av framsätena, fyrvägsstöd för ländryggen, en multifunktionell sportratt med tre ekrar, utökade designdetaljer i aluminium och läder och mycket mer. AMG-paketet är också mycket eftertraktat på begagnatmarknaden.

  Kan du byta olja i en Mercedes själv?

GLA 35 AMG och GLA 45 AMG

Om du tycker att även AMG-paketet på GLA 250 4-Matic fortfarande är tråkigt och att den saknar prestanda, är GLA 35 AMG och GLA 45 AMG de allra bästa GLA-modellerna som för närvarande finns till salu hos de flesta Mercedes-återförsäljare.
35 AMG kostar cirka 47 500 dollar, och för en sådan prislapp får du en välutrustad GLA 250 4-Matic med 300 hk. Även vid en sådan hög prislapp kommer Mercedes fortfarande att sälja ett gäng extra tilläggsalternativ som kommer att öka slutpriset för 35 AMG till ett område som oftast upptas av större SUV:er.
För att ge ett sammanhang börjar den stora SUV:en GLC på cirka 43 000 dollar, och en GLA 35 med väl tilltagna tillbehör kan ge dig en hyfsat specificerad GLC. Låt oss inse att subkompakta crossover-SUV:er inte är gjorda för prestationsinriktad körning, och av den anledningen, och många andra, är en GLC ett bättre köp i denna prisklass.
Men om du vill ha den sportigaste subkompakta crossover-SUV som Mercedes någonsin kan sälja till dig är det GLA 45 AMG. GLA 45 erbjuder 382 hästkrafter, ett styvare chassi och ett fjädringspaket som mest lämpar sig för måttlig körning med prestanda.
Som tidigare nämnts är bilar i det här segmentet begränsade av sin konstruktion och är inte gjorda med prestandakörning i åtanke. Dessutom är priset på dessa fordon otroligt svårt att motivera. Så om du vill ha en mindre sportig Mercedes, välj A eller CLA 45 AMG, eller glöm den helt och hållet och välj istället en hyfsat specificerad GLC.

  Håller Mercedes sitt värde?

Den ”perfekta” GLA

För att hitta den perfekta GLA:n bör du gå vidare och provköra alla de olika varianterna. När du har upplevt alla dessa olika versioner bör du ta en ordentlig titt på listan över tillval och bestämma vad som behövs och vad som önskas.
När du köper en ny Mercedes kan du mixa och matcha många olika Premium- och AMG-paket, specifika tillval och liknande som gör att bilen kan anpassas efter dina egna önskemål. Du kan välja färg, fälgar, ljudsystem, omgivande belysning och en hel del annat.
Så en perfekt GLA är förmodligen den som du anser vara perfekt, inte den som någon annan väljer åt dig. Naturligtvis är vissa versioner objektivt sett bättre än andra, men vi får inte glömma att bilar också är ett känslomässigt köp.

Mer om Mercedes GLA

Hur står sig konkurrenterna i förhållande till GLA?

De främsta konkurrenterna till GLA är Audi Q3 och BMW X1. Alla tre bilarna erbjuder en upplevelse som är värdig sådana premiumvarumärken, men vissa kostnadsbesparingar i dessa är uppenbara, och särskilt i AMG-, RS- eller M-modellerna.
Alla tre märkena är medvetna om dessa modellers enorma marknadsandelar, så när nyare modeller kommer ut erbjuder de flesta av dem betydligt mer än föregångarna. Den nya Q3 liknar till exempel mer en A3, men den tidigare Q3-modellen verkade bara lite för gammal, även när den precis hade släppts.

  Vilken är den bästa Mercedes Benz för en kvinna?

Vilken generation av GLA är bäst?

Nya GLA är bäst, det är en självklarhet. Den tidigare generationen av GLA och A-klassen fick ett ganska blandat mottagande av kunderna, eftersom många av dem ansåg att båda dessa inte är ”äkta Mercedes”.
Med den nya modellen har Mercedes dessutom faktiskt lagt lite tanke på GLA, och nu representerar GLA en fantastisk Mercedes subkompakt crossover på instegsnivå. Mercedes lyckades göra den nya GLA mer lik större modeller och mindre av en designmässig eftertanke. Och försäljningen skördar säkert fördelarna.

Är GLA ett bättre köp än instegsbilen i A-klassens hatchback eller den snygga CLA?

Nuförtiden älskar folk SUV:er. Även om GLA är en subkompakt crossover-SUV är det fortfarande en SUV.
Så det är mer en fråga om design än något annat, eftersom dessa två delar många komponenter. A-klassens hatchback och GLA har jämförbara priser och erbjuder i stort sett samma funktioner. GLA erbjuder FWD i icke-AMG-modeller, vilket A-klassen inte gör.
Men om du vill ha en AMG-version verkar A-klassen vara en sportigare bil. Om du föredrar stil och substans erbjuder Mercedes CLA för 38 000 dollar en sedanliknande design till ett mer lättillgängligt pris. CLA är verkligen ett populärt val, men den saknar praktiska egenskaper jämfört med GLA och A-klassen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts