Den bästa Audi-modellen för en familj

Audi har under många år etablerat sig som en av de ledande tyska biltillverkarna. Oavsett om du är ett fan av märket eller helt enkelt letar efter en bra familjebil bör du överväga Audi A4 Allroad som ditt förstahandsval. En rymlig, lyxig interiör, bra acceleration och ett av de högsta säkerhetsbetygen, vad mer behöver en familj?

Audi A4 Allroad den bästa Audi för en familj på 4+

När du är på jakt efter en familjebil letar du förmodligen efter en stor sedan eller en SUV. Varför inte ha båda? Audi A4 Allroad ser mer ut som en SUV, men den är baserad på den lyxiga A4-sedanen och kör smidigt som en sådan. Den har inte bara tillräckligt med utrymme för att fem passagerare ska kunna åka fritt i den i timmar, utan den har också ett stort bagageutrymme och vackra takstänger som du kan bära eller fästa vad som helst på, från skidor till en liten båt.
Dessutom är elektroniken i interiören extremt användarvänlig, vilket är bra eftersom du inte behöver fler distraktioner när du reser med dina barn.

Motor och prestanda

Du kanske vill köpa en familjebil, men varför inte skämma bort dig själv med lite hästkrafter? Den här bebisen kommer med en turboladdad fyrcylindrig 2-litersmotor med 248 hästkrafter. Även om den kan gå ganska snabbt kommer den med en sjuväxlad dubbelkopplad automatlåda, vilket är trevligt om du kör med barn.

På tal om kombinerad bränsleförbrukning brinner den mellan 5 och 6,8 liter per 100 kilometer och accelererar från 0 – 100 km/h på 7,3 sekunder. Topphastigheten du kan förvänta dig är maximerad till 232 km/h.

  Audi A8 tillförlitlighet

Säkerhet är den viktigaste faktorn för familjebilar

När det gäller fordonssäkerheten är den här åkturen utmärkt för en familj. Den levereras med ett automatiskt körläge som balanserar din körning och underlättar hanteringen. Den hanterar också kurvor mycket bättre än andra sedans och de flesta SUV:er.

Det här fantastiska fordonet fick 9,8 av 10 på den amerikanska poängsättningen. Den rankas av en anledning som nummer 1 i begagnade vagnar och i 2019 års vagnar i USA för 2019.

Den fick det högsta betyget i alla sex krocktester som vanligtvis utförs i The Insurance Institute for Highway Safety. Dessutom, när det gäller krocktesterna fordon mot fordon och fordon mot fotgängare, klarade Audi A4 Allroad alla tester och fick Superior tack vare sina krockförebyggande system.

De avancerade säkerhetsfunktioner som ingår som standard i basmodellen är följande:

● Bakåtkamera.
● Regnsensoriska torkar.
● Fotgängardetektering för förebyggande av olyckor och incidenter.
● Automatiserad nödbromsning.
● Varningssignaler för kollisioner framåt.

Andra tillgängliga säkerhetsfunktioner som du kan betala för och få som tillägg är:

● Parkeringssensorer bakåt och framåt.
● Fartkontroll som anpassar sig till situationen.
● Lane keep assist och varningssignaler för avvikelse från körfältet.
● Övervakning av döda vinklar.
● Automatiska helljusstrålkastare och en head-up-display.

Interiör av Audi A4 Allroad

På tal om interiören har Audi alltid levererat bekväma och rymliga sittplatser och lyxig kabinkvalitet. Fem vuxna personer kan bekvämt resa i A4 Audi Allroad, och även långa passagerare tycker att baksätet är tilltalande.

  Den bästa bilen för snö

Bilen använder endast högklassiga material som är mjuka att röra vid i t tillverkning av denna mästerliga interiör.

Standardutrustningen för sätena är läderklädsel och justerbara och uppvärmda framsäten. Inte bara det, utan den har också tillgängliga sittfunktioner som du kan lägga till, till exempel ventilerade framsäten, uppvärmda baksäten, uppvärmd ratt, solskydd på baksidan och minnesinställningar för förarsätet om fler än en person kör Audi i ditt hushåll.

På tal om inredningsdetaljer har Audi A4 Allroad ett infotainmentsystem som styrs med en vridbar ratt i mittkonsolen snarare än en pekskärm som de flesta bildatorer har. Det är mycket intuitivt och lätt för föraren att använda. Det levereras med USB-portar, Bluetooth, stereo med 10 högtalare, Android Auto och Apple CarPlay.

Andra tillgängliga funktioner som du kan lägga till är trezonig klimatkontroll, nyckelfri entré, panoramiskt soltak och en förardisplay. Infotainment kan också uppgraderas mot en större 8,3-tumsskärm och kan komma med ett inbyggt navigationssystem och satellitradio.

Nackdelar

Nackdelarna med Audi A4 Allroad är att den är lite dyrare att underhålla än andra familjefordon. Kostnaden för att köpa en sådan ligger på cirka 40 000 dollar och det årliga underhållet plus bränslekostnader ligger i genomsnitt på cirka 6 000-7 000 dollar. Trots detta är detta vårt toppval för en familjebil eftersom den inte har några andra nackdelar.

Den förbränner mer bränsle än den genomsnittliga familje-SUV:n eller -sedanen, men denna vackra vagn är ett odjur under huven och det är den enda nackdelen med att ha så många hästkrafter.

  Vilken är den sämsta Audi att köpa begagnad?

Vanliga frågor om Audi A4 Allroad

Är Audi A4 2019 Allroad bättre än Volvo V60 2019?

Audi A4 2019 Allroad slår Volvo på de flesta områden du kan tänka dig. Den levererar bättre sportigare hantering samtidigt som den ger dig för lite större lastutrymme. Audi är inte bara lyxigare, trots det liknande listpriset, utan den har också ett högre tillförlitlighetsbetyg också.
Volvos fördel gentemot Audi är att den har ett bättre bränsleekonomiskt betyg. Detta är dock inte tillräckligt för att slå Audi i vår rekommendation.

Hur många bilbarnstolar får man plats med i Audi A4 Allroad?

Med det här intelligenta bilvalet har du två kompletta uppsättningar bilstolsanslutningar som låses fast bakifrån och kan fästas vid det bakre mittsätet. LATCH-systemet som används för bilbarnstolar i Audi A4 har fått högsta betyg för säkerhet och användarvänlighet.

Hur stor och tung är Audi A4 Allroad?

Audi A4 Allroad är en bekvämt stor vagn med en längd på 4,75 meter eller 15 fot och 6 tum. Dess tjänstevikt är 3 825 lbs eller 1735 kilogram eller nästan två ton. Detta gör att Audi kan ha ett stort bagageutrymme och bära stora och tunga laster på sina takräcken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts