Vilken är den bästa Mercedes för en familj?

Vilken är den bästa Mercedes för en familj?

En familjebil måste vara praktisk, effektiv, säker, rymlig och bekväm för flera personer. Det är en bil som kan göra flera skolresor utan ansträngning och som erbjuder bekvämligheter som är typiska för familjelivet. Mercedes har mer än 30 olika modeller till försäljning, och ett gäng av dem är familjevänliga.
Att välja mellan ett så stort utbud av modeller kan verka stressigt. Men så länge du tar hänsyn till de viktigaste delarna av en bra familjehämtare kommer du att kunna hitta det du söker hos Mercedes.
De bästa Mercedes familjebilarna är antingen en SUV som GLE, GLC eller GLS, eller en stor sedan som CLA, C-klass, E-klass eller S-klass. E-Klass har regelbundet utsetts till årets familjebil och CLA och C-Klass har också vunnit priser för säkerhet.

Storlek

En familjetransportbil måste vara tillräckligt rymlig för ständigt växande barn och olika storlekar på barnstolar. Om du bara har ett eller två barn som inte har stora bakåtvända bilbarnstolar är en hatchback som A-klass värd att titta på.
Om din familj behöver lite mer utrymme bör du överväga en SUV som GLE eller GLS.
Mercedes erbjuder också ett enormt utbud av olika sedans, från C-klass och CLA-sedan till S-klass, som är Mercedes flaggskeppssedan. Även om många biltillverkare har övergett marknaden för stora lyxsedaner till förmån för SUV:er och crossovers, är det få som kan argumentera för en beprövad Mercedes-sedanens förmåga som familjefordon.
I nästan två decennier har Mercedes E-klass hyllats för sin förmåga att transportera familjer, sina fantastiska säkerhets- och komfortfunktioner och har gång på gång blivit utnämnd till årets familjebil av många framstående webbplatser och tidskrifter inom bilbranschen.

Säkerhet

När man köper en familjebil är det viktigt att inte snåla på säkerhetsfunktionerna. Om du köper en ny bil bör du noga överväga alla olika alternativ för att hålla din familj säker.
Om du köper en begagnad bil ska du se till att alla krockkuddar och säkerhetsfunktioner är som det annonseras. Bilmärkena lägger ner enorma summor på säkerhet, och det bör du också göra. För att avgöra hur säker en bil verkligen är bör du ta hänsyn till allmänt erkända program för bedömning av bilars säkerhetsprestanda som EURO NCAP eller IIHS.
EURO NCAP-betyg är mer relevanta i Europa, och varje Mercedes-modell genomgår många olika testscenarier och tilldelas ett betyg beroende på resultaten.
År 2019 fick Mercedes CLA utmärkelsen Årets säkraste lilla familjebil med ett stjärnigt 5-stjärnigt betyg. Modeller som B, GLB, GLE, EQC eller G-klassen har också tilldelats de högsta säkerhetsbetygen i sina respektive segment.
IIHS är en oberoende organisation som också grundligt testar säkerheten hos flera olika fordon, men är baserad i USA.
År 2020 fick C-klassen det högsta säkerhetsbetyget av alla mellanstora familjesedaner på marknaden, och E-klassen var också det bästa valet för en större familjesedan 2019. SUV:er som GLC och GLE har också fått utmärkelser som toppval i sina respektive segment.

  Är det värt att köpa en Mercedes med hög körsträcka?

Budget

Även om många olika variabler kan få dig att överväga ett märke framför sina konkurrenter, kommer storleken på din budget troligen att avgöra din nästa familjebil. Detta gäller särskilt om du överväger en Mercedes. Mercedes är känd för att bygga fantastiska familjebilar, men de har ett högt pris jämfört med mer prisvärda märken.
Mer prisvärda familjebilar från Mercedes är A-klassen eller GLA. Visst, dessa modeller erbjuder mycket för sin prislapp och de innehåller många underbara Mercedes-funktioner, men de är begränsade i storlek och är inte nödvändigtvis byggda för större familjer. Detsamma gäller CLA eller till och med C-klassen.
Om din budget kräver det, välj istället en begagnad modell, eftersom priset för en helt ny A-klass kan ge dig en rymlig knappt begagnad sedan som E-klass. En familjebil bör vara rimligt utrustad, eftersom den används för hela familjen och sannolikt kommer att användas för stora resor som samlar många mil.
Det är mycket klokare att snåla på lyxfunktionerna och kryssa säkerhetsalternativen om du har en liten budget. Kom också ihåg att familjebilar ofta uppvisar ett betydande slitage invändigt på grund av att barnen är tuffare mot fordonet och att det bland annat fungerar som lunchrum. Så tänk på detta om du är orolig för att bilens insida ska förbli orörd och lyxig.

Vad du ska tänka på när du köper en familjebil

Vilka är de särskilda egenskaper som en familjebil erbjuder?

När du köper en familjebil är det dessa funktioner som är anledningen till att dessa bilar överhuvudtaget betraktas som familjebilar.
Först och främst: säkerhet. Säkerheten är det viktigaste när du transporterar dina nära och kära. När man köper bilar nöjer man sig ibland med mindre än vad man har för avsikt att göra, men det är avgörande för dig att inte nöja dig med något annat än det bästa när det gäller säkerhet.
Familjebilar erbjuder också mycket huvudutrymme, mycket knäutrymme och enorma mängder bagageutrymme för dina husdjur och bagage. Förankringspunkterna för barnstolar ska vara lätta att komma åt utan att det blir överfullt. Flera sittrader är också ett alternativ.
Dessutom brukar funktioner som eluttag, mugghållare, flera krockkuddar, solskydd, förvaringsutrymme och infotainmentskärmar av hög kvalitet förknippas med familjebilar.

  Mercedes modellnummer förklaras

Ska jag köpa en billigare Mercedes som familjebil eller ett välutrustat märke med bättre ekonomi?

Som tidigare nämnts spelar din budget en viktig roll i ditt bilköpsscenario. Du kan vara frestad att satsa på en Mercedes även om din budget inte nödvändigtvis ger dig allt en Mercedes kan erbjuda. Och att snåla på viktiga funktioner för familjebilar bara för att få en Mercedes är ingen bra idé.
Du bör se till att dina barn är säkra och underhållna under dina långresor, eftersom det hjälper dig att koncentrera dig på körningen och gör hela processen mycket enklare. Att ha en treuddig stjärna på huven men bli trängd i processen ger dig inte en Mercedes-värdig upplevelse.
Så svaret är alltid en välutrustad familjebil, oavsett märke och oavsett kostnad. Bilen kommer att användas för att transportera hela din familj, inte bara din önskan om att äga ett premiumbilmärke.

Gör Audi och BMW bättre bilar än Mercedes?

Audi och BMW är premiummärken precis som Mercedes, så låt oss kolla in konkurrenterna.
När det gäller tillförlitlighet är det svårt att bedöma ett märke eftersom tillförlitligheten är mer beroende av hur en specifik bil behandlas. Man kan dock hävda att Audi kan vara mer benägen att gå sönder jämfört med Mercedes eller BMW, och BMW är det dyraste att reparera.
En viktig faktor att ta hänsyn till när man jämför dessa tre märken är hur bilarna körs, och dessa tre skiljer sig ganska mycket åt.
Mercedes är mer benägen att göra lyxorienterade bilar, med mjukare fjädring och en mer subtil körning, men de lider för det i kurvorna. Å andra sidan betraktas BMW allmänt som den ultimata körmaskinen, medan Audi står som en bra allroundbil, men för vissa lite tråkig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts