Håller Mercedes sitt värde?

Håller Mercedes sitt värde?

Mercedes-Benz tillverkar några av de dyraste lyxbilarna på marknaden. De flesta Mercedesbilar är dyrare än lyxbilar från Audi och BMW i samma klass.
Överraskande nog håller Mercedes-bilar inte sitt värde. I samma ögonblick som du kör av tomten i din nya Mercedes-Benz-bil börjar den att värderas ned. Observera att nivån på värdeminskningen varierar från ett Mercedesbilmärke och en modell till en annan. Andra faktorer som bestämmer värdet på din bil är färgen, den ursprungliga kostnaden och kostnaden för underhåll.
Enligt Edmunds.com säljs cirka 40 miljoner begagnade fordon varje år. Medan Kelley Blue Book säger att det genomsnittliga fordonet tappar 49,6 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. Detta innebär att du kommer att sälja din Benz vidare för halva priset eller mindre om fem år.
Så innan du köper din Mercedes-bil, ta reda på hur mycket du kan sälja den för på marknaden efter fem år. Vissa Mercedes-Benz-modeller klarar sig bättre än andra. Men om du inte tänker sälja bilen vidare efter några års användning ska du inte vara orolig för dess återförsäljningsvärde.

Varför håller Mercedes inte sitt värde?

En bil av klass

De flesta som köper Mercedes-Benz-bilar är människor av klass. Därför är det svårt att sälja en begagnad Mercedes eftersom de flesta Benz-köpare föredrar nya modeller. Dessutom säljer de flesta Mercedesanvändare sina bilar efter 5 år och köper nya, mer avancerade versioner.

Höga underhållskostnader

En annan anledning till att Mercedes snabbt sjunker i värde är de höga underhålls- och reparationskostnaderna. Mercedes är högteknologiska och lyxiga fordon, men deras underhållskostnader är en annan sak. Ett enkelt oljebyte kostar dig dollar jämfört med vissa lyxbilar som Lexus.

  Kan Mercedes gå genom biltvätten?

Dyra reparationsdelar

Förutom de dyra underhållskostnaderna är reparationskostnaderna också mycket höga, särskilt när garantin löper ut. De flesta Mercedes-återförsäljare säljer OEM-delar, som är mycket dyra. Dessutom kan du inte reparera din Mercedesbil var som helst eftersom de har specialiserade tekniker som är certifierade för att arbeta med Mercedesbilar.

Otillförlitlighet

Mercedesfordon är några av de mest opålitliga lyxbilarna på marknaden. De flesta modeller börjar utveckla problem efter att ha kört omkring 100 000 mil. Så de flesta köpare av begagnade bilar ser begagnade Mercedes-Benz-bilar som en utgift som kan kosta dem massor av pengar på lång sikt.

Mercedes-modeller med högst återförsäljningsvärde

Mercedes-Benz kanske inte har ett bra återförsäljningsvärde, men vissa av dess modeller presterar bättre än andra när det gäller återförsäljning.

Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedes A45 AMG är en av de lyxbilar som har det bästa återförsäljningsvärdet på marknaden. Den hämtar cirka 62 procent av sitt ursprungliga pris efter tre års användning. Denna bil kombinerar stil, prestanda och ren kraft i en och samma enhet. Dess sportiga utseende är ett annat försäljningsargument.

Mercedes-Benz CLS-Class

Nästa är Mercedes-Benz CLS-Class. Detta är en stor lyxsedan med exceptionell prestanda, komfort och tillförlitlighet. Mercedes CLS-Klass har ett återförsäljningsvärde på cirka 43 procent efter tre års användning, vilket är bra jämfört med andra lyxbilar i samma klass.

Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC är en annan exceptionell lyxig SUV att köpa. Bilen rankas högt bland lyxiga kompakta SUV:er på marknaden. Den har ett återförsäljningsvärde på 58 % efter 5 års ägande, vilket gör den till en av de mest värdefulla Mercedes-modellerna.

  Vilken Mercedes har sju säten?

Mercedes-modeller med lägst återförsäljningsvärde

Innan du köper en Mercedes-Benz bör du veta om du tänker sälja den igen den efter några år eller inte. Detta hjälper dig att undvika att genomgå en förlust när du köper din bil. Här är de Mercedes-bilar som ger lägst återförsäljningsvärde:

Mercedes-Benz E-klass

Lustigt nog kan denna mellanklassiga lyxsedan, även om Mercedes-Benz E-Klass producerar några av de mest tillförlitliga Mercedes-Benz-bilarna på marknaden, förlora upp till 67,2 % av sitt ursprungliga pris inom en period på fem år. Det kan sluta med att du förlorar minst cirka 35 000 dollar om du bestämmer dig för att sälja bilen efter fem års användning.

Mercedes-Benz S-klass

Mercedes S-klass är en av de bästa lyxbilarna på marknaden. Den levereras med en mängd sofistikerade och säkerhetsfunktioner. Bilen värdeminskar dock i genomsnitt 69,9 % under sina 5 år som ägare. Detta motsvarar en förlust på cirka 62 000 dollar, vilket är ganska mycket.

Vanliga frågor om att sälja din Mercedes

Vad avgör värdet på en bil?

Även om bilens värde börjar sjunka i samma ögonblick som du kör iväg från bilhandlaren spelar andra faktorer roll för bilens värdeminskning. Dessa är bland annat bilens körsträcka, lätthet och kostnad för underhåll, bilens färg, bilens skick, bilens ålder och din plats.

Vilket tyskt lyxmärke har det lägsta återförsäljningsvärdet?

Bland de tre populära tyska lyxbilsmärkena Mercedes, BMW och Audi har BMW det lägsta återförsäljningsvärdet. Audi har tvärtom det högsta återförsäljningsvärdet, följt av Mercedes. Audi A7 är en av de bästa begagnade lyxbilarna på marknaden.

  Bästa luftfräschare för Mercedes

Varför har Mercedes ett lägre återförsäljningsvärde än Lexus?

Eftersom Lexus är ett Toyota-märke är den inte bara mer prisvärd, utan underhållskostnaderna är också ganska låga jämfört med Mercedes. Det är därför många väljer begagnade Lexusbilar i stället för Mercedes. Dessutom kan Lexusbilar repareras var som helst och deras reservdelar är lättare att hitta än Mercedesdelar.

Varför sjunker Mercedes snabbt i värde efter 50 000 mil?

Mercedes tappar snabbt i värde när garantin löper ut. Mercedes erbjuder New Vehicle Limited Warranty för fyra år eller 50 000 miles garanti. Garantin täcker defekter i material eller utförande. Om garantin löper ut blir reservdelarna dyra, vilket gör att dessa bilar har låg efterfrågan på återförsäljningsmarknaden.

Nedskrivning av Mercedes värde

Mercedes håller inte sitt värde eftersom de blir dyra när de blir äldre. Omedelbart efter att garantin har löpt ut ökar reparations- och underhållskostnaderna eftersom tillverkaren inte längre betalar en del av kostnaderna. Därför föredrar de flesta begagnade bilköpare andra begagnade lyxbilar som Audi och Lexus.
Mercedes har dock ett bättre återförsäljningsvärde än BMW. Dessutom har vissa Mercedes-Benz-modeller ett exceptionellt återförsäljningsvärde, även jämfört med Audi, till exempel Mercedes-Benz A45 AMG-bilen. Innan du köper din Mercedes-drömbil bör du ta reda på hur mycket den kommer att inbringa om du bestämmer dig för att sälja den efter några år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts