Vilken är den snabbaste Mercedes Benz?

Vilken är den snabbaste Mercedes Benz?

Vilken Mercedes som är snabbast är en ganska komplicerad fråga att besvara direkt. Under årens lopp har Mercedes tillverkat många snabba bilar, vissa av dem kan sprinta från 0 till 60mph på cirka 3-4 sekunder, och många av dem når en toppnotering på långt över 200mph.
Numera klarar GT 63 4-dörrars Coupé av att nå 60mph från stillastående på cirka 3,1-3,2 sekunder och är förmodligen den snabbaste 0-60 Mercedes i produktion för tillfället. När det gäller topphastighet tar Mercedes SLR Stirling Moss förstaplatsen med en topphastighet på 217mph.

Snabbaste Mercedes-bilar

Numera producerar Mercedes otroligt kapabla sedans. Sedans som AMG E63 S är fyrhjulsdrivna, BiTurbo, V8-drivna speedsters som kan nå 60mph från stillastående på mindre än 3,5 sekunder. Dessa siffror är vansinniga för en familjebil. För inte så länge sedan förknippades dessa siffror uteslutande med superbilar.
Med en imponerande tid på 3,1-3,2 sekunder tar den tidigare nämnda GT 63 4-dörrars coupé första platsen som den snabbast accelererande Mercedes-modellen. Både E63 S och GT 63 lyckas nå dessa löjliga siffror tack vare fyrhjulsdriftsystemen 4matic+, en snabbväxlande automatlåda med startkontroll och den härliga V8:an.
När det gäller topphastighet tar GT 63 också förstaplatsen som den snabbaste sedanen med en toppnotering på 192 mph. AMG E63 S tar andraplatsen med en topphastighet på cirka 186-190mph. På tredje plats kommer Mercedes CL63 från 2010-2014, som också kan nå 186 mph.

Snabbaste Mercedes SUV:er

Eftersom SUV:er fortsätter att öka i popularitet har Mercedes utökat sitt SUV-utbud och tagit fram snabba AMG-varianter av vanliga Mercedes SUV:er. SUV:er kan inte nå samma siffror som sedans på grund av ökad vikt och kompromissade aeroprofiler.
Men GLE 63 S Coupe klarar av att nå 60 mph på cirka 3,7-4,0 sekunder. Dessa siffror är ännu mer imponerande med tanke på SUV:s form och storlek. För inte så länge sedan nådde de mest kraftfulla superbilarna, som Ferrari Enzo, 60 mph på liknande tider.
GLC 63 AMG klarar också av att nå 60 mph på cirka 3,7-4,0 sekunder. Både GLE och GLC når sin topp på cirka 174mph. GLE 63 i normalutförande följer tätt efter och klarar 173 mph med en liknande 0-60-tid som de tidigare nämnda SUV:erna.

  Vilka Mercedes har MBUX?

Snabbaste Mercedes super/sportbilar

Sportbilar och superbilar är tillverkade med prestanda i åtanke, så det är bara logiskt att dessa typer av bilar uppnår de mest imponerande siffrorna. Och det är sant, men dessa bilar tillverkas inte i första hand för att uppnå de bästa 0-60-tiderna, och det är anledningen till att GT 63 4-dörrars coupé är den snabbast accelererande Mercedes.
De snabbast accelererande supersportbilarna från Mercedes i nuvarande produktion är olika varianter av den 2-dörrars AMG GT-modellen. Den som accelererar snabbast är den helt nya GT Black Series, som uppnår 60 mph på 3,2 sekunder och klarar av att nå en topphastighet på 202 mph.
Den snabbaste Mercedes-bilen överhuvudtaget är dock SLR Stirling Moss, som kan nå 217 mph, med en respektabel 0-60-tid på 3,4 sekunder. Tätt efter följer CLK GTR, med en topphastighet på 214mph. På tredje plats kommer den legendariska Mercedes SLR Mclaren 722, som var en gemensam produktion mellan Mercedes och Mclaren, med en respektabel hastighet på 210mph.
Mercedes kommer snart att starta produktionen av den nyligen släppta hyperbilen som kallas Project 1. Bilen har en motor som fanns i Mercedes F1-bil. Bilen förväntas producera uppåt 1000 hk med en topphastighet på mer än 217 mph och en 0-60-tid på mindre än 3 sekunder.

Mer om snabba bilar

Vilken är den bil som har högst toppfart i världen just nu?

Målet att vara snabbast i världen är ett frestande förslag för alla biltillverkare som konkurrerar inom segmentet för högsta hastighet. Bilar som den legendariska McLaren F1, Ferrari F40, Bugatti EB-110, Bugatti Veyron för att nämna några, är några modeller som någon gång har ansetts vara världens snabbaste.
Numera är detta segment otroligt populärt, och att ha titeln som världens snabbaste bil gör säkert underverk när det gäller försäljningen. Tillverkare tenderar att bygga rekordbilar eftersom nummer ett alltid säljer bra.
Världens snabbaste bil är numera Buggati Chiron SuperSports som lyckades uppnå en imponerande hastighet på 490 km/h. Före Chiron innehades titeln av Koenigsegg Agera RS, en svensk hyperbil med en rekordhastighet på 458 km/tim.

  Är Mercedes bättre än Lexus?

Vilken är den snabbast accelererande bilen i världen just nu?

Medlen för att bygga den snabbast accelererande bilen är helt annorlunda än vad det är att göra en topphastighetslöpare av en bil. Topphastighetsbilar är vanligtvis långa och hala med en kraftfull topp, men snabba bilar är de som har lite mer vikt och fyrhjulsdrift.
Elektriska hyperbilar är accelerationens nya kungar. Just nu är den snabbast accelererande elbilen Rimac Concept Two, med en 0-60-tid på 1,8 sekunder, den kommande Tesla Roadster förväntas också ligga i samma region.
Dessa imponerande tider beror på att elbilar producerar 100 % av sitt vridmoment vid 0 varv per minut, medan en traditionell förbränningsmotor måste förstöra upp till ett visst varv per minut innan den producerar sitt maximala vridmoment.
De snabbaste icke-elektriska bilarna är Bugatti Chiron med en 0-60-tid på cirka 2,3 sekunder, tätt följt av den fantastiska Porsche 911 Turbo S med en 0-60-tid på cirka 2,4 sekunder.

Vad gör en snabb bil till en snabb bil?

För att uppnå maximal prestanda måste en bil vara konstruerad på ett visst sätt. De flesta snabba bilar är stela, obekväma, små, högljudda och dyra. Det är lättare att uppnå en högre topphastighet om en bil är lättare, endast har två säten och saknar stereo och AC-aggregat.
Vissa bilar går till och med så långt som att göra fönstren av plast och ta bort nästan alla ljuddämpande material. Det är anledningen till att vissa bilar som Buggati Chiron eller Porsche Turbo S är så fantastiska.
Dessa bilar är otroligt snabba, men också lätta att köra och mycket bekväma, de erbjuder toppmodern teknik, de är rymliga och inte alltför högljudda. De erbjuder justerbara uppvärmda säten och rattar och har ett premium surroundsystem med flera högtalare. Ändå lyckas de fortfarande slå rekord när det gäller topphastighet och acceleration.

  Vilka är de bästa däcken för Mercedes C300?

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts