Allt om 2023 Ford F-150 Raptor R

2023 Ford F-150 Raptor R

Högpresterande lastbilar verkade osannolika för några år sedan, men i dag kan vi till och med köpa V8-monster med över 700 hästkrafter som till och med kan slå en hel rad superbilar i ett lopp från 0 till 60 km/h. Detta är löjligt för en pickup truck, men det verkar som om den amerikanska marknaden älskar pickup trucks så mycket att de vill ha dem i alla möjliga varianter.

Den kommande 2023 Ford F-150 Raptor R kommer att vara prestandaversionen av prestandaversionen Ford F150 Raptor som nu kommer att trimma F150 till 11. F150 Raptor brukade ha en V8-motor men ersattes av en EcoBoost-enhet för de få tidigare generationerna som aldrig riktigt accepterades av många Ford-entusiaster.

Detta blev bara värre när Dodge kom ut med TRX som har en V8 och mycket mer kraft än Raptor. TRX kommer till och med med grafik i mittkonsolen som visar en t-rex som äter en Raptor. Ford var inte särskilt imponerad av att Dodge kastade skugga över Raptor, vilket också är anledningen till att den nya Raptor R från 2023 är utformad för att äta TRX.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Ford F150 Raptor R, den fantastiska V8-motorn den får och alla andra funktioner som följer med den. Så om det är något som intresserar dig ska du se till att läsa den här artikeln!

2023 Ford F-150 Raptor R – Drivlinan

Om du är en av dem som aldrig lyckats acceptera det faktum att Raptor har en liten EcoBoost-motor kan du vila lugnt eftersom Raptor R får Shelby GT500 ”Predator”-motorn som kommer att återupprätta det älskade V8-ljudet med 700hk och 640lb-ft vridmoment vilket är 250hk mer och 140lb-ft mer än standard Raptor.

  Ford Explorer tillförlitlighet

Ford introducerade också ett mycket större luftintag som nu kan andas in 66 % mer luft i motorn vilket kommer att hålla temperaturerna nere och göra det möjligt för motorn att tåla en så tung lastbil. Nya oljekylare, unika avgasgrenrör, en djupare oljepanna, en omkalibrerad kompressorenhet, en remskiva med liten diameter… allt detta tyder på att det här är ganska mycket av en ny motor.

Ford säger att Raptor R kan klara 112mph vilket är mycket för en lastbil med 37-tumsdäck. Raptor R har en 10-växlad automatisk vridmomentomvandlartransmission från SelectShift-serien. Det bästa med nya 2023 Ford Raptor R är soundtracket då den nya V8:an låter härligt och visar att en EcoBoost i en Raptor helt enkelt inte räcker till.

2023 Ford F-150 Raptor R – Design och körning

Designmässigt skiljer sig Raptor R visserligen från F-150 Raptor, men inte alltför mycket. Den främre huven, eller vad Ford gillar att kalla den ”power dome”, sitter nu en tum högre så att den kan passa V8-motorn friare. Lastbilen har också en hel del Raptor R-dekaleringar som är utformade för att skrämma bort Dodge TRX-ägare.

Nya 37-tums grabby-däck kommer med alla Raptor R-versioner medan interiören är klädd med kolfiber, mikrosuede i stället för läder och nya Recaro-sportstolar med nya R-logotyper. Körupplevelsen skiljer sig inte särskilt mycket från V6 Raptor eftersom Raptor R har i stort sett samma fjädringskonfiguration med samma markfrigång.

Dessa lastbilar är utformade för att gå snabbt i raka linjer vilket innebär att du inte riktigt kommer att tävla med dessa på en bana. De enorma 37-tumsdäcken är större än vad du får från någon TRX-modell från fabriken, vilket gör den här lastbilen perfekt för Baja- och ökenkörning.

  Ford Flex tillförlitlighet

2023 Ford F-150 Raptor R – Priser och marknad

2023 Ford Raptor R kommer att börja på 109 145 dollar med en inkluderad destinationsavgift på 1 795 dollar. Den kommer att anlända till återförsäljarna i slutet av året men Ford säger att de redan är öppna för att ta emot beställningar. Ford har inte sagt om Raptor R kommer att vara begränsad i produktion, vilket betyder att den sannolikt inte kommer att vara det.

Vi kanske får se Ford försöka sälja så många Raptor R-modeller som möjligt under några år av tillgängliga produkter och därmed begränsa modellen på det sättet. Hur som helst, när Ford F150 Raptor R kommer ut på vägarna är chansen stor att värdena snart kommer att skjuta i höjden vilket kommer att locka många F150 Raptor R-ägare att sälja sina bilar för en betydande vinst.

FAQ-avsnittet

Är Ford F-150 Raptor R bättre än Dodge RAM TRX?

En av de mest spännande rivaliteterna på lastbilsmarknaden genom tiderna är den mellan den kommande Ford F150 Raptor R och den befintliga Dodge RAM TRX. TRX är lite kraftfullare men är troligen cirka 500-1000lbs tyngre än Raptor R vilket innebär att dess effekt-viktförhållande inte är lika bra som med Raptor R.

Vi kan säga att båda dessa lastbilar är rent ut sagt galna och ditt köpbeslut kommer att bero på vilket av dessa två märken du gillar mest och om du föredrar ”Predator” Shelby V8 mot den ikoniska ”Hellcat” V8.

  Ford F150 Tillförlitlighet

Hur kan jag beställa en Ford F150 Raptor R?

Om du är intresserad av att köpa 2033 Ford Raptor R ska du helt enkelt promenera ner till din lokala Ford-återförsäljare och be om en tilldelning. Detta innebär att du officiellt reserverar din byggplats genom att betala en deposition hos en Ford-handlare. Denna deposition kommer senare att tillämpas på inköpspriset för ditt fordon.

Problemet här är att många återförsäljare kommer att begära stora påslag på Raptor R. Det finns en hel del fall där återförsäljare begär så mycket som 25 000 dollar utöver inköpspriset för F150 Raptor R, vilket är helt enkelt löjligt.

Är Ford F150 Raptor R en prestandabil?

Ford F150 Raptor R är en prestanda-lastbil eftersom den har över 700 hästkrafter från sin Shelby GT500-baserade V8. Även om dessa lastbilar inte är avsedda att användas på banor kan de hålla sig väl framme i kurvor. Visst är de bättre än vanliga lastbilar i F-serien, men som helhet är dessa bara utformade för att ha kul med.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts