Vanliga problem med Ford Bronco Raptor

Ford Bronco Raptor problem & fel

Ford Bronco Raptor är en toppmodell i Bronco-utbudet, åtminstone för tillfället. Bronco Raptor tar den vanliga Bronco-modellen, förstorar den ganska mycket med kraftiga karossdelar, stora hjul och däck, en betydande ökning av åkhöjden och lägger till en 400 hk stark 3.0L EcoBoost V6-motor med 3,0 l EcoBoost som Ford säger är ”perfekt” för Bronco.

När det gäller tillförlitlighet är saker och ting inte så perfekta som Ford hoppades eftersom Bronco står inför flera problem med viktiga system som främst motorn. Bilen verkar också lida av olika utrustningsrelaterade problem som till exempel både softtop och hardtop. Dessutom verkar tätningarna också vara ett problem eftersom Bronco lider av vatteninträngning.

Bronco lider också av olika upphängningsproblem, t.ex. inte ordentligt åtdragna bultar och defekta nedre styrarmar. Överhettning verkar också vara ett problem och många tror att Ford skyndade på produktionen av Bronco så mycket att de inte testade bilen ordentligt.

Slutligen lider Bronco Raptor också av olika elektriska problem också, särskilt infotainmentsystemet och även många viktiga elektriska komponenter som kan få bilen att stanna eller tappa strömmen.

Ford Bronco Raptor – Motorproblem

Ford Bronco Raptor lider av motorrelaterade problem som vanligtvis kan hittas på bilar som Ford Explorer ST eftersom de delar samma motor och växellåda. De första klagomålen på motorn verkar peka på en övergripande brist på sofistikering, men också att motorn kan skaka vid högre hastigheter eller tappa kraft helt och hållet.

Vissa journalister har klagat på att bilen inte vill starta, särskilt i varmare klimat. Vi måste också tillägga att vissa Ford-specialister spekulerat i att bränslepumpen är den främsta orsaken till att något av dessa problem uppstår och att Ford borde ta reda på det och lösa det innan Bronco Raptor når marknaden i full kapacitet.

  Ford Focus ST Tillförlitlighet

Ford Bronco Raptor – Utrustningsproblem

Ford Bronco kan fås med antingen ett soft-top tak eller ett hard-top tak, men det verkar som om båda dessa är problematiska. Om vi börjar med det mjuka taket har många vanliga Bronco-ägare sagt att kvaliteten på taket är tveksam och att det är riktigt osannolikt att det mjuka taket kommer att kunna hålla en längre tid.

Problemet med den hårda toppen är troligen det mest omtalade problemet med den nya Bronco överhuvudtaget, eftersom Ford i viss mån snålade på kvaliteten när de utformade den hårda toppen. Folk klagar på att det är svårt att justera toppen och att vissa delar är benägna att flagna och slitas sönder.

Ford Bronco Raptor – problem med fjädringen

Ford Bronco Raptor är en riktig terrängkörare och det är uppenbart så fort du får syn på den. Broncos terrängförmåga har dock minskat något eftersom Bronco lider av fjädringsproblem. De mest anmärkningsvärda problemen är relaterade till olika tillverkningsfel som felaktigt fastsatta bultar.

De nedre styrarmarna kan också ifrågasättas eftersom många Bronco-ägare rapporterar problem. Den här typen av problem är de farligaste att ha eftersom de lätt kan sluta dödligt. Ford har redan gjort några återkallelser av Bronco, varav många var direkt kopplade till felaktiga upphängningskomponenter.

Ford Bronco Raptor – problem med överhettning

Det är inte ofta en helt ny bil överhettas, men Bronco gör det verkligen. Vissa säger att Ford misslyckades med att testa den nya Bronco grundligt eftersom de skyndade sig att få ut den på marknaden, medan andra menar att Ford helt enkelt inte gjorde ett okej jobb på Bronco överhuvudtaget. Hur som helst har många journalister och blivande ägare rapporterat att Bronco visar felmeddelanden som har med överhettning att göra.

  Ford Transit Connect Tillförlitlighet

Vissa journalister har satt Bronco Raptor på prov och de säger att bilen föranledde en varningslampa ”4WD System Disabled”, vilket minskar Broncos terrängförmåga helt och hållet.

Ford Bronco Raptor – Elektriska problem

Ford Bronco Raptor är en relativt välutrustad bil, särskilt om man jämför med den gamla Bronco som bara hade en ratt och fyra däck. Ford i allmänhet är dock ingen mästare när det gäller elektriska trollkonster som fungerar, och det är ganska uppenbart i den nya Bronco Raptor.
Vissa säkerhetssystem som krockkuddar och varning för främre kollisioner var också problematiska, och Ford utfärdar en återkallelse på grund av dessa. Infotainmentsystemet kan krångla till det, lane keep assist-systemet kan misslyckas och hela bilen kan tappa strömmen och gå in i parkeringsläge.

FAQ-avsnitt

Är Ford Bronco Raptor värt det?

Ford Bronco Raptor kostar så mycket som 22 000 dollar jämfört med nästa i raden Ford Bronco Wildtrak. Visst, den kanske har 400 hk och är en av de kraftfullaste mindre SUV:erna på marknaden, men Bronco Raptor är egentligen ingen liten SUV till att börja med. Den har vuxit en hel del med Raptor-paketet och vissa anser att den är lite för stor.

Hur som helst, om du älskar Bronco och vill ha den nyaste och tuffaste Bronco som pengar kan köpa, ja då är den värd det. Å andra sidan, om du inte är ett fan av Bronco i allmänhet, eller om du bara gillar den ikoniska Bronco, då är den nya Bronco Raptor definitivt inte värd pengarna.

  Passar Mercedes-hjul till Ford

Är Ford Bronco Raptor bättre än Ford F150 Raptor?

Ford Bronco Raptor kostar i stort sett lika mycket som Ford F150 Raptor så det är rimligt att tro att många potentiella kunder kommer att jämföra dessa två modeller och bestämma sig för vilken de ska köpa. Enligt min åsikt är F150 den bättre bilen överlag och bör vara ditt förstahandsval.

Först och främst är F150 Raptor redan en beprövad bil eftersom den är den mest sålda bilen i USA. För det andra har den en användbar säng och även om den kanske är större är den mycket mer praktisk. Bronco kanske är en bättre terrängbil, men F150 är bättre på allt annat.

Kommer Ford att erbjuda en V8 i Bronco?

Det finns många människor där ute som inte är sålda på idén att äga en Bronco med en V6. Det verkar dock som om Ford kommer med en Ford Bronco som kommer att erbjuda 5,0L V8:an från Mustang GT. Bronco med V8-drift kallas Bronco DR.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts