Är Ford Bronco Raptor en bra bil?

Är Ford Bronco Raptor en bra bil?

Ford Bronco Raptor är en toppmodell av Ford Bronco som är gjord för dem som föredrar att deras SUV:er ska kunna ta sig igenom praktiskt taget varje tänkbar terräng. Visserligen kan du inte köra över byggnader och broar med Bronco Raptor, men du kan köra över stenar, sanddyner, branta lutningar, snö, vatten och allt annat.

Så är Ford Bronco Raptor en bra bil? Tja, det beror på. Om du gillar hur Bronco ser ut och du vill ha en kompakt, men ändå kapabel terrängbil är det svårt att argumentera mot Ford Bronco Raptor. Motorn är tillräckligt kraftfull, den ser bra ut, den erbjuder en upplevelse uppifrån och ner, är hyfsat pålitlig, välutrustad och förvånansvärt praktisk för en kompakt SUV.

Du får en 3.0L EcoBoost-motor med 418 hk och 415lb-ft vridmoment vilket är en rejäl siffra även för en fullstor storlek. Bronco-namnet är ikoniskt på grund av den legendariska 1st gen Bronco. Den nya ärver liknande designdrag, men hela bilen ser mer modern ut med en rejäl dos terrängutrustning.

Bronco Raptor verkar hålla sig väl när det gäller tillförlitlighet, och prissättningen är nästan på samma nivå som F150 Raptor. Praktiken är hygglig för en liten SUV eftersom Bronco erbjuder tillräckligt med sittplatser och ett relativt stort bagageutrymme.

Ford Bronco Raptor – Drivlinan

Bronco Raptor har en V6-motor med dubbelturbo med 418 hk och 415 lb-ft vridmoment vilket borde räcka för de flesta. Många ville faktiskt att Bronco Raptor skulle komma med en 5.0L V8, men Ford sa att Coyote V8 kommer att bli tillgänglig med Bronco DR. Innan du tar fram din plånbok kommer DR att vara en begränsad icke gatu-legal modell.

  Passar Mercedes-hjul till Ford

Motorn är kopplad till en 10-växlad automatisk växellåda som liknar den som finns i Ford Explorer ST. Explorer ST och Bronco delar samma drivlina med en liten motorjustering för att lägga till de ytterligare 18 hk till Bronco. Denna drivlina kan ta sig igenom alla typer av terräng och Ford säger att de tror att denna drivlina passar Bronco Raptor bäst.

När det gäller effektivitet kan Bronco Raptor ge ungefär 15MPG max vilket inte är något att skryta med. Det är dock bättre än Broncos närmaste konkurrent, Jeep Wrangler Rubicon med 470 hästkrafter och 14 MPG.

Ford Bronco Raptor – Design och chassi

Bronco Raptor ser elakare och biffigare ut än den vanliga Bronco eftersom den använder en mycket aggressivare exteriördesign. Med enorma greppvänliga däck kan Bronco klättra över stenar utan att oroa sig för att få punktering. Fronten har fått en ny stötfångare, en ny gungbräda och en något elakare huva. Interiören i Bronco skiljer sig inte så mycket från den vanliga Bronco.

Körupplevelsen är det område där Bronco känns mest annorlunda än den vanliga Bronco eftersom du verkligen känner av den extra kraften, men du känner också av de kraftigare däcken. Bronco är inte den mest bekväma bilen på vägen, men Ford hade aldrig tänkt att den skulle vara det.

Ford Bronco Raptor – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är Bronco svårplacerad. Anledningen är enkel, Bronco har inte funnits ute tillräckligt länge för att vi ska kunna avgöra om den kommer att hålla eller inte. Vi har dock redan sett att Ford Explorer ST:s drivlina verkar hålla bra, så det finns inga skäl att tro att Bronco Raptor kommer att vara annorlunda.

  Ford Edge Tillförlitlighet

Å andra sidan finns det en del problem kring både den mjuka och hårda taket, elektroniken, fjädringen och den övergripande byggkvaliteten. Hur som helst får vi vänta och se om Bronco Raptor kommer att vara bra i några år.

Ford Bronco Raptor – värde och praktiska egenskaper

70 000 dollar för en liten SUV från Ford är ganska mycket pengar och Ford hoppas att de ska sälja massor av dessa. Å ena sidan kommer Bronco Raptor att behålla sitt värde riktigt bra vilket innebär att det inte kommer att bli extremt smärtsamt att köpa en och sälja den längre fram. Å andra sidan kostar Ford F150 ganska mycket på punkt och pricka, och jag föredrar den framför Bronco.

Praktiskt sett är Bronco okej. Den erbjuder hyfsat sittplatsutrymme för sin storlek, men det finns mer praktiska bilar i det här segmentet. På det hela taget är sikten utmärkt, och det är också väldigt lätt att klättra in i Bronco.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Ford Bronco Raptor?

Om du är på marknaden för en kompakt, men ändå kapabel terräng-SUV var Jeep Wrangler Rubicon tidigare ditt bästa val. Numera kan du också välja Ford Bronco Raptor som realistiskt sett ser bättre ut, är mer ikonisk och är en bättre daglig förare. Som sådan är Ford Bronco Raptor värd att köpa om du är ute efter en sådan bil.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

Om du å andra sidan inte är en offroadtyp, men bara älskar utseendet på Bronco Raptor, måste du tänka på att Bronco inte är den mest bekväma och inte heller avslappnande SUV:n för 70 000 dollar.

Är Ford Bronco Raptor bättre än Ford F150 Raptor?

När man tittar på prissättningen av dessa två inser man snabbt att den nya Bronco Raptor är cirka 2 000 dollar dyrare än F150 Raptor. F150 får en motor med större deplacement och 450 hk och är den bättre dagliga föraren eftersom den levereras med mindre aggressiva däck och är överlag en trevligare bil på vägen.

Bronco är bättre för terrängkörning eftersom du måste spendera minst 8 000 dollar på F150 i uppgraderingar för att göra den lika kapabel som Bronco Raptor är från fabriken. Ta Bronco om du gillar stilen och om du gillar att åka offroad, men ta F150 för allt annat.

Hur mycket kostar en fullt utrustad Ford Bronco Raptor?

Om du vill ha en Frond Bronco med allt du kan få för den, var beredd på att betala 83 000 dollar före eventuella påslag från återförsäljaren. På det hela taget verkar en prislapp på 83 000 dollar för en Ford Bronco lite tokig, men Ford hoppas att dessa kommer att sälja som en galning så vi får väl vänta och se.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts