Vanliga problem med Ford F-150 Lightning

Ford F-150 Lightning problem

Ford F150 Lightning är den allra första elektriska pickupen från Ford och Ford började leverera de allra första modellerna för en månad eller två sedan. Ford har lyckats packa in en hel del saker i F150 Lightning som gjort lastbilen speciell jämfört med de flesta andra elektriska pickup trucks på marknaden.

När det gäller tillförlitlighet är det svårt att bedöma hur tillförlitlig F150 Lightning är eftersom den precis kommit ut. Hursomhelst har det redan förekommit en hel del återkallelser för F150 som verkligen är värda att tala om. På det hela taget tenderar elbilar att vara mer tillförlitliga än ICE-bilar eftersom de inte är lika komplexa. Det verkar som om F150 Lightning håller sig riktigt bra fram tills nu.

Det första problemet med F150 Lightning är tillgängligheten eftersom Ford aldrig förväntade sig att F150 Lightning skulle bli så populär som den är. Det andra problemet är att Ford inte erbjuder det utökade batterialternativet för Lightning Pro-modellen eftersom det alternativet endast är tillgängligt för dem som köper fordon för flottan.

Ett annat problem med F150 är det galna påslag som återförsäljarna tar ut för F150 Lightning-modellerna. Det är också värt att nämna att de flesta av de funktioner som verkligen definierar hela attraktionskraften hos F150 Lightning är valbara och dyra.

Ford F150 Lightning – Efterfrågan

När Ford först visade upp F150 Lightning förväntade de sig att bilen skulle accepteras, men de trodde också att en elektrisk F150 inte kommer att imponera på de mer lojala och äldre kundgrupperna. Särskilt de som är vana vid att äga F150-modeller med dieselmotor och de som använder dem som arbetshästar. Allt detta innebar att Ford försökte föreställa sig hur många människor som skulle vilja köpa F150 Lightning och bestämma hur många exemplar de ska tillverka varje år.

  Är Ford F-150 Lightning en bra bil?

Ford hade fel i det här fallet eftersom F150 Lightning överträffade allas förväntningar och Ford fick många fler reservationer för lastbilen, så mycket att de inte kommer att kunna producera så många F150 Lightning-modeller på ett tag. Ford har sagt att de investerar 850 miljoner dollar för att öka produktionen av F150 Lightning vilket förhoppningsvis kommer att räcka till cirka 80 000 enheter per år i stället för 40 000.

Ford F150 Lightning – utökat batteripaket

Enligt ett pressmeddelande från Ford kostar F150 Lightning lineupen ut fyra olika trimnivåer. Instegsutrustningen PRO F150, XLT, LARIAT och den högsta utrustningen PLATINUM. Enligt de första rapporterna är de flesta intresserade av att köpa instegsmodellen PRO eftersom den erbjuder de flesta funktioner som en genomsnittlig Ford F150-ägare vill ha.

Men i stort sett ingen trodde att Ford kommer att reservera det utökade batterialternativet för endast de tre högsta utrustningsnivåerna. Detta innebär att du inte kan köpa en Ford F150 Pro-modell med det utökade batteripaketet, vilket innebär cirka 70 miles extra räckvidd. Det största problemet är faktiskt att Ford erbjuder det utökade batteripaketet för Pro-modellen, men bara för dem som köper dem som flotta fordon.

Ford F150 Lightning – Förhandlarens påslag

När en helt ny populär bil når den amerikanska marknaden händer två saker. För det första ökar de första modellerna i värde och de kan lätt säljas eftersom efterfrågan är mycket större än utbudet. För det andra är återförsäljarna medvetna om detta och när de får några få modeller är de benägna att ta ut löjliga påslagspriser för att tjäna några snabba pengar på grund av den inledande bristen på utbudet.

  Är Ford B Max en bra bil?

Detta är inte ett alltför stort problem om du måste betala en liten summa över priset för att vara en av de allra första kunderna, eftersom du är medveten om att bilen ändå behåller sitt värde väl. Men. Det finns många rapporter på Internet om att vissa återförsäljare tar ut 50 % eller mer på F150 Lightning, vilket inte är särskilt logiskt. Vad värre är, de gör det fortfarande även efter att de fördömts av Ford Automobiles VD.

Ford F150 Lightning – Tillval

Vi är alla medvetna om hur bilindustrin fungerar och att tillvalsutrustning är det som de flesta biltillverkare tjänar mest pengar på. Det är därför som vissa märken som Porsche tar ut obscena summor för tillvalsutrustning som ingår som standard i bilar som Toyota RAV4. Porsche har dock den största vinstmarginalen per bil i hela bilindustrin delvis på grund av detta.

Den Ford F150 som vi alla ser på reklamfilmer och skyltar är en bil som har i stort sett alla funktioner som lagts till på den. Om man jämför en relativt barbent F150 Lightning med toppmodellerna i serien verkar de inte ens vara samma modeller. Om du vill ha den verkliga upplevelsen måste du därför betala mycket pengar för extrautrustning.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Ford F150 Lightning?

Ford F150 lightning tog världen med överraskning eftersom den erbjuder funktioner som ingen av oss verkligen förväntade sig. De första rapporterna säger att F150 fick ett mycket bättre mottagande än vad någon trodde att den skulle göra eftersom den är unik och autentisk, men fortfarande en Ford F150 som är den mest sålda bilen i USA sedan ett tag tillbaka.

  Vanliga problem med Ford Bronco Raptor

Som sådan, om du älskar lätta lastbilar och vill ha en EV kan du köpa F150 Lightning och slå två flugor i en smäll. Detta innebär att F150 Lightning verkligen är värd att köpa och att du bör överväga den.

Varför gjorde Ford F150 Lightning?

Ford kom först ut med Ford Mustang Mach-E och mottagandet av Mach-E var riktigt bra. Anledningen till att Ford bestämde sig för att göra en elektrisk pickup är att de ville vara först och att de äger den mest sålda pickupen där ute.

F150 Lightning är viktig eftersom den når en grupp människor som från början inte var intresserade av att köpa elbilar. Vi måste komma ihåg att amerikanska kunder älskar pickup trucks, så det är mycket logiskt för Ford att göra en elektrisk pickup truck.

Vad är det som är så speciellt med Ford F150 Lightning?

Ford F150 Lightning erbjuder några riktigt innovativa lösningar som aldrig tidigare skådats. Till att börja med kan F150 Lightning försörja ett helt hushåll i några dagar tack vare möjligheterna att dela på strömmen. För det andra är F150 Lightning den mest praktiska pickupen någonsin eftersom den erbjuder två enorma förvaringsutrymmen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts