Allt om 2023 Ford Explorer

2023 Ford Explorer

Ford Explorer är en av de mest populära SUV:erna från Ford på marknaden och presenterades för första gången 1990. Den introducerades först som en ersättare för Ford Bronco, men fortsatte att bli den mest sålda kompakta/medelstora Ford Family SUV:n. Inför modellåret 2023 kommer Ford att uppdatera Explorer, men förändringarna är mer evolutionära än revolutionerande.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Ford Explorer, vad du ska se fram emot och vad du kan förvänta dig. Motorpaletten kommer sannolikt att förbli oförändrad, vilket inte är något dåligt eftersom alla motorer som följer med Explorer är sofistikerade, effektiva och tillräckligt kraftfulla.

Den nya Explorer har en bredare frontgrill, omformade LED-strålkastare, 21-tums nya legeringar, bredare bakljus och den nya Explorer-skriften. På insidan får nya Explorer en massiv 27-tums infotainmentskärm som sträcker sig över hela instrumentbrädan från ena sidan till den andra och är sannolikt den största skärmen i någon bil nuförtiden.

På det hela taget förblir resten av Explorer oförändrad, vilket innebär att 2023 års Explorer har omdesignats för att bli modernare, mer funktionell och mycket mer teknikorienterad.

2023 Ford Explorer – drivlinan

Ford Explorers motoruppsättning börjar med den fyrcylindriga 2,3L EcoBoost-motorn med 4 cylindrar som ger 300 hk och 310 lb-ft vridmoment. Nästa motor i serien är den dubbelturboladdade V6-motorn 3,0 liter med 400 hk och 415 lb-ft vridmoment för Explorer ST-modellen. Båda dessa motorer är kopplade till den välbekanta 10-växlade växellådan som växlar sömlöst.

  Allt om problem med Ford F150 växellänk

Du kan förvänta dig att den fyrcylindriga EcoBoost Explorer ger 20 MPG i staden, 27 MPG på motorvägen och 23 MPG kombinerat. ST Explorer kan ge 18MPG i staden, 24MPG på motorvägen och 20MPG kombinerat. Du kan också få Explorer 3.0L V6 Hybrid med V6-motorn parat med en elmotor som ger 457 hk kombinerat och 608 lb-pft vridmoment.

PHEV-versionen kan ge upp till 81MPG kombinerad vilket är ganska mycket för en så stor SUV som denna. På det hela taget erbjuder Ford Explorer adekvata motorer med mer än tillräckligt med kraft och med relativt hyggliga MPG-resultat.

2023 Ford Explorer – Design och körning

Som vi nämnde i början skiljer sig 2023 Explorer från 2022 Explorer främst på designavdelningen då den nu får nya strålkastare och bakljus, en mer kommenderande grille och den nya Ford Explorer-skriften på baksidan. Den enorma 27-tums infotainmentskärmen rymmer allt, vilket är både bra och dåligt, beroende på dina personliga preferenser.

Körupplevelsen med Explorer har alltid varit mer än tillräcklig. Explorer är också en relativt lätthanterlig SUV vilket delvis är anledningen till att den amerikanska polisen förlitar sig på att använda Explorer-modeller under en lång tid nu. På det hela taget är Explorer en bekväm och avkopplande bil att resa i, oavsett motor.

2023 Ford Explorer – tillförlitlighet och vanliga problem

Ford Explorer är också en hyfsat pålitlig SUV vilket är anledningen till att J.D. Power ger den ett betyg på 81/100 vilket anses vara bra. Många har dock sagt att Explorer kan drabbas av en hel del problem, särskilt om du inte underhåller den tillräckligt bra.

  Vanliga problem med 4.6 Ford-motorn

Explorer-utbudet tenderar att drabbas av vissa transmissionsrelaterade problem som ryckning och lunga, problem med exteriören som färgen, problem med värmaren, vakuumläckor och problem med insugningsröret i plast.

2023 Ford Explorer – värde och praktiska egenskaper

Prissättningen har ännu inte helt avslöjats för 2023 Explorer, men det sägs att den nya Explorer sannolikt kommer att börja någonstans runt 35 000 dollar för instegsmodellen. ST-modellen ska kosta runt 55 000 dollar medan PHEV-modellen ska kosta runt 50 000 dollar.

Praktiken är utmärkt eftersom Explorer kan sitta upp till 7 personer åt gången samtidigt som den har ett hyfsat lastutrymme i baksätet. Med bra sikt, enkel insteg och många assistansfunktioner är nya 2023 Explorer lika lätt att leva med som den någonsin varit, vilket är anledningen till att den alltid varit så populär bland många familjer runt om i USA.

FAQ-avsnitt

Är 2023 Ford Explorer bättre än 2022 Explorer?

Om du vill köpa 2023 Explorer får du vänta lite eftersom dessa är väldigt populära. Om du däremot vill ha en 2022 Explorer måste du satsa på ett begagnat exemplar, vilket ofta kan vara det bättre valet om du vill spara lite pengar i processen. Skillnaderna mellan 2023 och 2022 Explorer är marginella, men tillräckliga för att göra uppgraderingen.

Den nya skärmen och de omdesignade lamporna gör verkligen Explorer mycket modernare, vilket är vad de flesta vill ha från helt nya bilar nuförtiden. Men 2022 är också en fantastisk bil och kommer sannolikt att bli mycket billigare i varje iteration.

  Ford Fusion Hybrid Tillförlitlighet

Är 2023 års Ford Explorer till salu?

Ford Explorer 2023 är ännu inte officiellt till salu, men Ford låter dig förbeställa den hos någon av sina återförsäljare. Du måste ge en deposition som senare kommer att bli

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts