BMW X6 VS Ford Explorer – vilken är bäst?

Ford Explorer är det mest sålda amerikanska bilmärket, medan BMW är bland de mest sålda lyxbilsmärkena på marknaden. Med den SUV-frenesi som pågår är det avgörande att välja rätt SUV oavsett ursprung. Därför ställer vi BMW X6 och Ford Explorer mot varandra för att identifiera vilken SUV som är bäst.

BMW X6 är den bättre bilen för dem som önskar en avancerad, bekväm, lyxig, högpresterande och säker kompakt SUV. Medan Ford Explorer är perfekt för personer som önskar en rymlig, bränslesnål, praktisk och prisvärd SUV.

Ford är känt för att ha utvecklat ”löpande bandet”, medan BMW är populärt för att sälja lyxbilar och motorcyklar. Ford Explorer är bland de bäst säljande amerikanska SUV:erna, medan BMW X6 är bland de bäst säljande lyxiga kompakta SUV:erna.

Vilken bil är bäst – BMW X6 eller Ford Explorer?

Utvändigt och invändigt utseende

BMW X6 och Ford Explorer är inte lika iögonfallande som sina konkurrenter, till exempel Porsche Cayenne, Audi Q8 och Mercedes GLC Coupe. Trots detta är de här två bilarna vackert utformade och ser vackra ut. BMW X6 ser något mer tilltalande ut än Ford Explorer, men det är subjektivt.

BMW X6 har en smidig exteriör med förstklassiga funktioner. Den har en stor njurgrill, panoramiskt soltak, 20-tums hjul som standard, adaptiva LED-strålkastare, LED-dimljus och ett slänttak som kompletteras av köttiga fenders.

I motsats till detta har Ford Explorer en traditionell SUV-stil. Dessutom har Ford Explorer en muskulös design, som har en energisk grill, adaptiva LED-strålkastare och 18-tums aluminiumhjul. Det kanske inte är den bästa designen, men den är ändå iögonfallande.

  BMW M8 Gran Coupe Tillförlitlighet

BMW X6 har fortfarande en bättre interiör eftersom den är mer exklusiv än Ford Explorer. Den har avancerade funktioner som också utstrålar komfort och lyx, vilket Ford saknar. Dess infotainment är också ett snäpp högre än Ford Explorer.

Ford Explorer har dock en rymligare och bekvämare interiör eftersom den är större än den kompakta BMW X6. Den här bilen har säten på tredje raden, vilket innebär att den har plats för upp till 7 passagerare. Ändå bör tredje raden endast reserveras för barn eftersom den inte är särskilt bekväm för vuxna. Dessutom har Ford Explorer mer lastutrymme, vilket gör den mer praktisk.

Ford Explorer är längre och högre än BMW X6. Den har en hjulbas på 119,1 tum, en längd på 198,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 70,2 tum. Medan BMW X6 har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum.

Prestanda

Ford Explorer har flera utrustningsnivåer, medan BMW X6 endast har tre utrustningsnivåer. Ford Explorer basutrustningsnivå är Ford Explorer Base RWD, medan den mest avancerade utrustningsnivån är Ford Explorer ST-Line 4WD. BMW X6 däremot har sDrive40i, xDrive40i och M50i.

Ford Explorer Base RWD-trimningen kommer med en 2,3-liters intercooled turbo premium unleaded inline-4-motor med 10 automatiska växellådor. Den levererar maximalt 300 hk och 310 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 143 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 5,9 sekunder.

  Har BMW många problem?

Även om basmodellen av Ford Explorer inte är kraftfull presterar den rimligt bra jämfört med sina konkurrenter. Medan Ford Explorer ST-Line 4WD har en 3,3-liters V-6-motor med elmotor. Den levererar maximalt 400 hk och 415 lb-ft vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 på 5,2 sekunder och har en topphastighet på 143 mph.

Å andra sidan är BMW X6:s basutförande kraftfullare än Ford Explorers basutförande. Den är utrustad med en 3,0-liters turbo inline-6-motor med 8-stegs automatisk växellåda. Den producerar upp till 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Denna trim kan också accelerera från 0 till 60 på 5,3 sekunder och har en topphastighet på 151 mph.

BMW X6 M50i-trimningen är den mest kraftfulla och har en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-stegs automatisk växellåda. Motorn levererar upp till 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den har en topphastighet på 155 mph och kan gå från 0 till 60 på 4,1 sekunder.

Sammantaget presterar BMW X6 mycket bättre än Ford Explorer. Så om du är redo att spendera pengar för att få en högpresterande bil är Ford Explorer det bästa alternativet.

Pris

Det är ingen tillfällighet att BMW X6 är mycket dyrare än Ford Explorer. Den exceptionella prestandan, de högteknologiska funktionerna, de exklusiva materialen och den fantastiska körupplevelsen har ett pris. BMW X6 i basutförande kostar 67 300 dollar, medan Ford Explorer i basutförande kostar 34 500 dollar.

  Bästa BMW hybridbilar

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW X6 eller Ford Explorer?

BMW X6 är snabbare än Ford Explorer. Den snabbaste BMW X6 tar 4,1 sekunder för att gå från 0 till 60 mph och har en topphastighet på 155 mph. Medan den snabbaste Ford Explorer tar 5,2 sekunder att accelerera från 0 till 60 med en topphastighet på 151 mph.

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW X6 eller Ford Explorer?

Liksom de flesta vanliga bilar är Ford Explorer mer tillförlitlig än BMW X6. BMW X6 går inte bara sönder oftare än Ford Explorer, utan dess reservdelar och service är också dyrare än Ford Explorer.

Vilken bil är mer bränslesnål – BMW X6 eller Ford Explorer?

Om du vill spara bränslekostnader och ha ett mindre koldioxidavtryck på miljön är Ford Explorer det bästa valet. Ford Explorer har nämligen ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och 24 mpg kombinerat. BMW X6 har ett betyg på 21 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat.

Slutgiltiga tankar

BMW X6 är något mer avancerad än Ford Explorer. Den har en lyxigare interiör, en snygg exteriör, förstklassiga säkerhetsfunktioner, stor kraft och enastående prestanda. Medan Ford Explorer är mer rymlig, praktisk, bränsleeffektiv och prisvärd än BMW X6.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts