Allt om 2023 AMG GT Coupé

Förra året kom Mercedes ut med den häpnadsväckande Mercedes-Benz AMG GT Black Series som det sista hurra för den nuvarande Mercedes AMG GT Coupe som kom ut som en ersättning för SLS AMG. Det verkar som om nästa AMG 2-dörrars sportbil fortfarande kommer att kallas AMG GT och sannolikt inte kommer att vara alltför annorlunda än den nuvarande.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 AMG GT Coupe, när den kommer ut, och om du bör överväga att köpa en. Mer och mer information om 2023 AMG GT kommer ut varje dag, och vi kommer att kombinera allt vi vet hittills i just den här artikeln.

Först och främst kommer AMG GT att ha kvar sin starka V8-motor, vilket är en välsignelse med tanke på att de nya AMG-modellerna har 4-cylindriga motorer. Mercedes SL-AMG är sannolikt den bil som den nya 2023 AMG GT kommer att dela de flesta av sina delar med, men AMG säger att dessa två kommer att erbjuda en helt annan körupplevelse.

Sammantaget har AMG GT en riktigt hög tröskel att klättra över eftersom den nuvarande AMG GT är en exceptionellt framgångsrik bil och sannolikt en av, om inte den bästa AMG-sportbilen genom tiderna. Vi har redan sett den uppdaterade 4-dörrars AMG GT, men nästa generations 4-dörrars GT kommer att vara väldigt lik den nya 2023 GT.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – Drivlinan

Den mest omtalade aspekten av den kommande 2023 AMG GT är utan tvekan dess motor som tack och lov fortfarande kommer att ha en V8-konfiguration. Många Mercedes AMG-entusiaster var med rätta oroliga för att den nya AMG GT kommer att ha antingen en V6 eller till och med en 4-cylinder, men Mercedes lyckades på något sätt behålla V8.

  Vanliga problem med Mercedes GLB

Som sådan kommer toppspecifikationen 4.0L BiTurbo V8 i AMG GT att erbjuda 831 hk, medan den andra modellen i uppställningen kommer att erbjuda en V6-motor med cirka 500 hk. Vissa källor antyder att nya AMG GT även kommer att erbjudas med en 4-cylindrig turboladdad hybridmotor, sannolikt den som vi nu kan hitta i nya C63.

4MATIC kommer sannolikt att vara valet för vissa AMG GT-modeller medan andra kommer att förbli rent bakhjulsdrivna. Den automatiska växellådan 9G-Tronic kommer att erbjudas med de flesta AMG GT-modeller, men V8-modellerna kan få den mer robusta och uppdaterade AMG Speedshift-enheten som finns i den nuvarande AMG GT.
Sammantaget kan vi säga att vi är mer än glada över att nya AMG GT kommer att finnas tillgänglig med V8 även 2023.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – Design och körning

Det finns många renderingar av den nya 2023 AMG GT online, men ingen av dem är 100% korrekt. Dessa har modellerats på de befintliga spionbilderna av 2023 AMG GT och är inte långt ifrån hur bilen faktiskt kommer att se ut. Vi kan förvänta oss att den kommer att ha både smalare strålkastare och smalare bakljus och Panamericana-grillen som finns på alla AMG-modeller nuförtiden.

Sidoprofilen kommer sannolikt inte att förändras alltför mycket från den befintliga AMG GT vilket är en bra sak. Interiören kommer sannolikt att överföras från 2023 SL, vilket inte är dåligt eftersom 2023 SL erbjuder en fantastisk interiör. Därför kommer den nya 2023 AMG GT att anta många designdetaljer från den nya SL-klassen.

  Vilken är den lyxigaste klassen av Mercedes?

När det gäller körningen säger AMG att nya AMG GT kommer att vara både mer fokuserad och mer livlig tack vare mer genomgripande anpassningar av körläget som kan ändra karaktären på nya AMG GT avsevärt.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet kan vi inte säga något säkert eftersom AMG GT inte är ute ännu. Vi kan dock säga att AMG GT inte kommer att vara den billigaste AMG att leva med, vilket är fallet med den nuvarande AMG GT. Dessa bilar kräver mer underhåll och är benägna att få många problem om de inte får det.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – värde och praktiska egenskaper

2023 AMG GT kommer att komma med en prisökning över den nuvarande AMG GT som sannolikt kommer att föra startpriset närmare $ 130,000- $ 140,000 för instegsmodellen. Högkvalitativa modeller kommer säkert att kosta närmare 200 000 dollar medan eventuella Black Series-modeller till och med kan fördubbla det.

Praktiska egenskaper är lika bra som med nuvarande AMG GT vilket innebär att du bara får 2 säten, men ett ganska stort bagageutrymme med tanke på resten av segmentet.

FAQ-sektionen

När kommer 2023 Mercedes AMG GT ut?

Mercedes AMG GT 2023 kommer sannolikt att avslöjas före slutet av 2022 eller i början av 2023, vilket innebär att de första bilarna bör nå kunderna i mitten av 2023. Vi kan förvänta oss att Mercedes kommer att erbjuda den nya AMG GT med det välkända Mercedes Edition 1-paketet som bara kommer med de allra första modellerna som lämnar fabriken.

  Vilken är den bästa Mercedes för en första bil?

Dessa Edition 1-modeller kommer att ha speciella designdetaljer som sannolikt inte kommer att vara tillgängliga för senare AMG GT-kunder.

Är 2023 års Mercedes AMG GT bara en Mercedes SL med hårddisk?

Vissa har sagt att 2023 års AMG GT kommer att vara en Hardtop-version av den nya SL-klassen, vilket delvis är sant. Den nya SL är också en 100% AMG-bil vilket innebär att den designades och byggdes av AMG, inte av Mercedes, vilket är första gången detta görs för en SL.

AMG säger dock att AMG GT kommer att bli en mycket mer fokuserad bil med inte alls lika mycket vikt som SL. SL är mer av en cruiser grand tourer medan AMG GT är en sportbil rakt igenom.

Vilka bilar konkurrerar med Mercedes AMG GT 2023?

Den främsta konkurrenten till AMG GT är Porsche 911, Aston Martin Vantage och eventuellt även den nya Ferrari Roma. Denna grupp av bilar är gjorda för dem som vill ha en kompakt sportbil med en V8-motor som främst är utformad för prestandakörning. Att utse en vinnare här är verkligen svårt och kommer sannolikt aldrig att avgöras objektivt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts