Allt om 2023 Mercedes CLE-Class Coupe

SUV:er och crossovers tar sakta över marknaden vilket innebär att de flesta biltillverkare numera fokuserar sina ansträngningar på att tillverka fler och fler crossovers/SUV:er. Om man dessutom betänker att elbilar också blir mer och mer populära kan man lätt förstå varför vissa biltillverkare avvecklar mindre populära modeller.

För Mercedes del har kupéer och cabrioleter minskat i försäljning konsekvent under de senaste åren, och att ha både en Mercedes C-Klass coupé och Mercedes E-Klass coupé är något av en överdrift. Det är därför Mercedes bestämmer sig för att det är bäst att avveckla båda och ersätta dem med en enda coupé/konvertibelmodell kallad Mercedes CLE-Class Coupe.

Så i den här artikeln ska vi berätta allt om 2023 Mercedes CLE-Class Coupe, vad det är, när den kommer ut och varför du borde överväga en sådan. Den här trenden med att avveckla Mercedes kupéer började faktiskt redan 2020 när Mercedes sparkade S-klass Coupe och S-klass cabriolet.

Hur som helst finns det fortfarande en hel del människor där ute som vill köpa en snygg och relativt praktisk Mercedes coupé sedan. Dessutom har Mercedes en lång historia av att tillverka den här typen av bilar, och att helt avveckla dem är inte aktuellt.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – drivlinan

När det gäller motorerna är vi ännu inte helt säkra på vilka dessa kommer att vara, men vi kan säga att CLE-klassen sannolikt kommer att ha några iterationer av den 4-cylindriga 2,0 l turboladdade motorn med 4 cylindrar. CLE-bilen på instegsnivå kommer troligen att ha en 2,0L fyrcylindrig motor med antingen 260 hk och 295 lb-pund vridmoment eller/och 402 hk och 370 lb-pund vridmoment.

  2022 Mercedes GLC vs GLE - Vilken är bäst?

En AMG-version följer säkert snart, och vi kan förvänta oss att toppmodellen CLE63 AMG 4MATIC+ E-Performance kommer att erbjuda den helt nya 4-cylindriga turboladdade hybridmotorn med 4 cylindrar på 2,0 liter som finns i nya C63 AMG E-Performance. Den här motorn ger 671 hk och 752 lb-fft vridmoment kopplat till ett permanent Mercedes egenutvecklat 4MATIC+ AWD-system.

Alla dessa motoralternativ kommer troligen att paras ihop med Mercedes 9G-Tronic 9-växlade automatlåda. Allt som allt kan vi säga att en V6 eller V8 bör vara tillgänglig för AMG-modeller i toppskiktet, men det verkar som om Mercedes sakta men säkert går bort från motorer med hög cylindervolym.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Design och körning

Mercedes har ännu inte avslöjat den nya CLE-Class, men vi vet att den kommer att erbjudas antingen som en 2-dörrars coupé eller en 2-dörrars cabriolet. Vissa källor uppger till och med att den nya CLE-klassen kan komma att erbjudas som en 4-dörrars coupé som ska konkurrera med BMW 4-serie Grand Coupe och Audi A5 Sportback. Interiören kommer att vara densamma som i den nya C-klassen vilket inte alls är något dåligt.

Körmässigt kommer CLE-klassen att dela de flesta av sina underreden med nya C-klassen, vilket innebär att den kommer att bli en bekväm cruiser som också kan hävda sig i kurvorna. Ingångsmodellerna kommer att vara tysta, raffinerade och dämpade medan AMG-modellerna kommer att vara extremt anpassningsbara vilket innebär att du kommer att kunna ställa in dem som du vill.

  Är Mercedes Benz-delar dyra?

Cabrioletmodellen kommer troligen att vara tyngst och med svagare karossstyvhet vilket kommer att göra den något mindre smidig och mer benägen att cruisa istället för att köra prestanda, vilket kommer att vara huvudsyftet med 2-dörrarsmodellen.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet kan vi inte säga något i nuläget eftersom CLE-Class inte är ute ännu. Vad vi kan säga är att den nya CLE kommer att vara mer tillförlitlig än tidigare Mercedes Coupéer eftersom nya Mercedes-modeller verkar mycket mer tillförlitliga.

2023 Mercedes CLE-Class Coupé – värde och praktiska egenskaper

Prissättningen väntas börja på cirka 60 000 dollar för instegsmodellen med Premium-paketet, mellanmodellen Exclusive kommer troligen att börja på 65 000 dollar medan toppmodellen Pinnacle trim kommer troligen att börja på 70 000 dollar. Du kan räkna med att betala mest för cabrioletmodellen som vanligtvis kostar 5 000 till 10 000 dollar mer än sina coupé motsvarigheter.

Praktiken är fortfarande ett mysterium, men förvänta dig inte att CLE är mer praktisk än E-Klass när det gäller passagerarutrymme. Om recedes bestämmer sig för att erbjuda CLE som en 4-dörrars bil är det den du ska köpa om du vill ha så mycket utrymme som möjligt.

Video: 2023 Mercedes CLE 63 AMG Coupe (671 hk) spioneras vid testning runt Nürburgring.

FAQ-avdelning

När kommer 2023 års Mercedes CLE-klass ut?

Enligt den senaste utvecklingen kommer den nya CLE-klassen att avslöjas under fjärde kvartalet 2022 medan tidiga modeller kommer att levereras till kunderna under första/andra kvartalet 2023. Vi kan också förvänta oss att Mercedes kommer att komma ut med en begränsad upplaga av Edition 1-modellen som endast kommer att finnas tillgänglig för 2023 års modeller och som kommer att erbjuda vissa funktioner som du inte kommer att kunna köpa på senare CLE-modeller.

  Vanliga problem med Mercedes GLK350

Som sådan kan vi också förvänta oss att Mercedes snart slutar sälja E-Klass coupé medan den nya C-Klass coupé troligen inte kommer att komma ut alls.

Är 2023 års Mercedes CLE-klass värd att vänta på?

Om du vill köpa en lyxig coupé från Mercedes kan du nu köpa E-Klass coupé, CLS-Klass, den nya SL-klassen eller toppmodellen AMG GT. Om du vill ha en V8-motor måste du välja SL eller AMG GT, om du vill ha en sexcylindrig motor bör du välja någon av dessa utom CLE-klassen.

Men om du vill ha den nyaste och mest spännande Mercedes Coupé bör du vänta på CLE eller betala mycket mer pengar nu för SL-klassen.

Varför erbjuder Mercedes inte fler coupémodeller?

En genomsnittlig Mercedes-kund är en kund som troligen är intresserad av teknik, lyx, säkerhet och komfort. En coupé kan erbjuda allt detta, men SUV:er och crossovers är de överlägset mest populära biltyperna i dag. Därför är Mercedes mer villiga att investera FoU-pengar i att tillverka SUV:er och crossovers än i att tillverka coupéer och cabrioleter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts