Vanliga problem med BMW 335xi

BMW 335xi är prestandaversionen av BMW 335i. Därför är den kraftfullare och dyrare, men mindre effektiv. Sammantaget är BMW 335xi en enastående medelstor lyxbil med förstklassiga funktioner. Men som förväntat kommer den också med flera problem. Så, vilka är de vanligaste problemen med BMW 335xi?

Några av de vanligaste problemen med BMW 335xi är oljeläckage, turbofel, överhettning av motorn, wastegate-skrammel och problem med kylsystemet. Utöver det registrerar bilen också igensatta bränsleinsprutare, vattenpumpfel, felaktiga högtrycksbränslepumpar, koluppbyggnad och elektriska problem.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 335xi?

Oljeläckage

Oavsett om du kör en BMW 3-serie, en 4-serie eller en 5-serie är detta ett av de problem som du bör vara redo att stöta på. Den främsta anledningen till att oljeläckage i BMW 335xi beror på plastdelar som ventilkåpans packning som blir spröda snabbare, vilket leder till läckage.

För att åtgärda detta problem måste du byta ut den skadade eller felaktiga ventilkåpspackningen.

Överhettning av motorn

Ett annat vanligt problem som BMW 335xi-användare kan förvänta sig att stöta på är en överhettad motor. Detta problem uppstår vanligtvis på grund av kylvätskeförlust, vattenpumpfel och ett igensatt kylvätskesystem. Om du vill förhindra eller åtgärda detta problem måste du underhålla kylsystemet och se till att allt fungerar som det ska.

Turbo fel

Fel på turboladdare i denna bil orsakas vanligtvis av smutsig olja eller brist på olja. Tillverkaren rekommenderar att användaren byter olja var 12 000:e till 18 000:e mil. I vissa fall orsakas turbofel av främmande föremål, men detta är inte särskilt vanligt. För att åtgärda problemet bör användaren byta ut den dåliga oljan eller fylla på oljetanken.

  Vilken BMW är bäst för drifting?

Problem med kylsystemet

Kylvätskesystemet hjälper till att säkerställa att motorn går vid en optimal temperatur. Om kylsystemet har flera problem kommer motorn därför inte att fungera optimalt. De flesta problem med kylsystemet orsakas av en felaktig vattenpump, igensatt kylsystem, kylvätskeläckage och fel kylvätska.

För att åtgärda detta problem måste du åtgärda det underliggande problemet.

Felaktig högtrycks bränslepump

Många BMW 335xi-användare har rapporterat att de har motorproblem. Om du är en av dessa människor finns det en stor chans att det beror på en felaktig högtrycksbränslepump. HPFP är ansvarig för att injicera motorn med bränsle med rätt tryck. Så om den här delen är felaktig kan du uppleva så motorstart och andra problem. Byt ut HPFP-delen för att åtgärda problemet.

Elektriska problem

Elektriska problem är inte särskilt vanliga i denna bil. De är dock utbredda i 2007 BMW 335xi modellår. Många ägare har rapporterat strålkastare orsakar bilen att antända. I vissa scenarier, bilen hade en hel del interna tillbehör problem. Detta kan vara kopplat till frånkopplade kablar och ett urladdat batteri.

Wastegate skramlar

Detta är ett av de vanligaste problemen som BMW 335xi-användare har rapporterat. Wastegate-skrammel orsakas normalt av att en arm eller stång fungerar felaktigt på grund av normalt slitage. Så för att åtgärda problemet måste du byta ut armen och stången.

Täppt bränsleinsprutare

Bränsleinsprutarens arbete är att finfördela och injicera bränsle i förbränningsmotorn. Därför, om bränsleinsprutarna är igensatta, kommer detta inte att fungera ordentligt. På grund av detta kommer användaren att bevittna motorfel, svårigheter att kallstarta motorn och en grov motor tomgång. Se till att rengöra de igensatta bränsleinsprutarna och byt ut dem om de är utslitna.

  Vem tillverkar BMW-olja?

Koluppbyggnad

Kolavlagringar är en av de främsta orsakerna till dålig prestanda från BMW 335xi-modellerna. Så om din bil har kolavlagringar bör du åtgärda problemet snabbt. Tecken på kolavlagringar är dålig prestanda och feltändningar.

Om du vill åtgärda detta problem ska du se till att bränsleinsprutarna och ventilerna rengörs. Dessutom bör du köra bilen längre sträckor för att undvika kolavlagringar.

Fel på vattenpumpen

Vattenpumpen på BMW 335xi ansvarar för att pumpa in vatten i kylaren för att hjälpa till att kyla motorn. Den arbetar tillsammans med kylaren, motorfläkten och vattenpumpen. Så om någon av delarna är skadad kommer motorn inte att fungera optimalt. Kontrollera om vattenpumpen är skadad eller sliten och byt ut den.

FAQ

Är BMW 335xi en bra bil?

BMW 335xi är en enastående bil om du letar efter en lyxig, avancerad, högpresterande och avancerad bil. Å andra sidan är den inte idealisk för den som letar efter en billig, lättskött och bränsleeffektiv bil.

Vilken BMW 335i-modell bör du hålla dig borta från?

BMW 335i har varit i produktion sedan 2006. Som ett resultat har det funnits flera modellår med vissa som presterar bättre än andra. Medan BMW 335i 2010, 2015 och 2016 är några av de mest pålitliga modellåren, bör modellåren 2007, 2008 och 2013 undvikas. Detta beror på att de kommer med många problem.

Är det dyrt att underhålla BMW 335xi?

Naturligtvis är det! Att underhålla någon BMW är mycket dyrare än de flesta av sina rivaler inom lyxområdet. BMW 335xi kommer att kosta cirka 820 $ att underhålla årligen. Men om det är en större service kan det kosta mellan $ 1000 och $ 3000, vilket är långt över branschgenomsnittet för lyxbilar.

  Vanliga problem med BMW X4

Hur länge håller BMW 335xi?

BMW 335xi är en hållbar och pålitlig bil. Men eftersom det är en högpresterande bil håller den inte lika länge som basmodellerna. Sammantaget bör denna enhet hålla mellan 150 000 och 250 000 mil när den underhålls och sköts ordentligt. Dessutom bör goda körvanor också upprätthållas för lång livslängd.

Är det en bra idé att skaffa en begagnad BMW 335xi?

Ja, att förvärva en ny eller begagnad BMW 335xi är alltid en bra idé. Detta beror på att bilen har flera förstklassiga funktioner och den fungerar bra. Intresserade köpare bör dock också vara redo att hantera de kostsamma reparationer och underhåll som bilen kommer med.

Slutsats

BMW 335xi är en av de bäst presterande lyxbilarna på marknaden. Denna bil är också vackert designad och fungerar ganska bra. Som nämnts ovan kommer denna bil med flera problem som kan undvikas med korrekt skötsel och goda körvanor. Generellt sett är det en utmärkt bil och den är mycket praktisk.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts