Vilka Volvo XC60-år bör undvikas?

Volvo XC60

Volvo XC60 är en kompakt premium SUV som först introducerades för 2008 års modell och har sedan dess endast förnyats en gång, 2017. Den placerar sig mellan den minsta XC40 SUV och den stora XC90 SUV och konkurrerar med Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC och Porsche Macan.

I ett så stort företag är det svårt att bli uppmärksammad, vilket är anledningen till att Volvo gick all in när de designade om XC60 2017. Snart kommer vi att få se den helt nya XC60 som kommer att höja ribban ännu mer när det gäller kompakta svenska SUV:ar. Om du är på jakt efter en begagnad XC60, se till att läsa den här artikeln för vi kommer att berätta för dig vilka Volvo XC60-årgångar du ska undvika, och varför.

Till att börja med bör 2009 års Volvo XC60 undvikas av flera anledningar. Den är nu en ganska gammal bil och den saknar det mesta som moderna SUV:ar erbjuder. 2015 års Volvo XC60 verkar vara en av de värsta XC60-modellerna någonsin när det gäller ett antal tillförlitlighetsklagomål medan 2019 års XC60 inte är mycket bättre.

Det är värt att nämna att du inte helt ska bortse från dessa modellår, utan snarare vara extra uppmärksam när du köper dem. Dessa kan också vara bra begagnade bilar, men bara om du är helt säker på att bilarna har underhållits ordentligt och om priset är rätt. Om du vill veta mer om de specifika problemen, läs vidare!

2009 års Volvo XC60

2009 Volvo XC60 är nu nästan 15 år gammal vilket innebär att den har minskat i värde snabbt och nu kan köpas för ett mycket lågt pris. De vanligaste problemen med 2009 XC60 inkluderar transmissionsproblem som grov växling, slirning eller tvekan som ibland kan kräva att du byter hela växellådan för att lösa.

  Vanliga problem med Volvo XC90

Elproblem är också en känd förekomst med 2009 XC60 och inkluderar problem med den centrala elektroniska modulen som styr en hel mängd funktioner runt om i bilen, såsom infotainmentsystemet, lamporna, tillbehören, elektriska lås, elektriska säten och elektriska fönster.

Uttjänta styrarmar och fjädringsbussningar kommer säkert att ge ifrån sig knarrande ljud när du kör över farthinder, medan oljeläckage kan leda till att motorn inte får tillräckligt med olja och därmed orsaka dig enorma reparationskostnader i slutändan. Felaktiga styrkomponenter kan också vara ett problem, så se till att vara extra försiktig när du inspekterar dessa system.

2015 Volvo XC60

2015 års Volvo XC60 har haft en hel del tid på sig att bygga vidare på den tidigare 2009 års modell, men det verkar som att 2015 års XC60 inte är bättre när det kommer till tillförlitlighet. Elektriska problem med ECM som kan orsaka fel och olika mjukvaruproblem över hela bilen verkar fortfarande vara närvarande.

En av detaljerna i 2015 XC60 är bromssituationen som kan gnissla eller avge slipande ljud följt av för tidigt slitage på bromsbeläggen. Om du känner några inkonsekvenser under bromsning när du testar en 2015 XC60, var medveten om att bromsarna kan vara på den slitna sidan vilket innebär att de kommer att behöva bytas ut snart nog.

Bränslesystemproblem som bränsleläckage och en ökad lukt av bränsle i fordonet har också rapporterats för 2015 XC60. Dessa kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker och bör åtgärdas omgående av en erfaren mekaniker.

  Är Volvo XC90 värd pengarna?

2019 Volvo XC60

Volvo XC60 2019 representerar utan tvekan det mest besvärliga modellåret i den andra generationen av Volvo XC60 som var tvungen att inkluderas på denna lista. Programvarufel och elektriska problem med 2019 års XC60 är annorlunda och utvecklas mestadels kring infotainment och tillbehör, men är fortfarande mycket närvarande.

De värsta problemen du kan stöta på med en XC60 från 2019 är dock ojämn tomgång, kraftförlust och motorstopp. Dessa problem kan bero på felaktiga sensorer, problem med bränsletillförselsystemet eller mer allvarliga problem med några av motorns interndelar.

Klonkande och knarrande ljud från fjädringsområdet har också rapporterats ganska många gånger, medan vissa problem med interiörens byggkvalitet, såsom att lister lossnar, vindbrus vid högre hastigheter eller färgkvalitet, också har nämnts.

Dessa är Volvo XC60 Fel och problem.

FAQ-sektion

Vilka årsmodeller av Volvo XC60 ska jag köpa?

Du bör köpa en årsmodell av XC60 som har underhållits ordentligt, är i gott skick, inte har gått för många mil och om priset är rätt. Tanken här är att alla modellår av XC60 kan köpas och avnjutas framgångsrikt, men det är sant att vissa modellår verkligen är bättre än andra.

XC60 2020 och XC60 2022 har fått minst klagomål och är sannolikt de bästa, men XC60 2017/2018 bör också övervägas eftersom den erbjuder ett stort steg i utvecklingen eftersom dessa är de två första årsmodellerna av den andra generationen av XC60.

  Är Volvo bra att leasa?

Är Volvo XC60 en lyxig SUV?

Ja, Volvo XC60 betraktas som en lyx-SUV eftersom den definitivt är en. Den konkurrerar i segmentet medelstora lyx-SUV:ar och erbjuder en kombination av exklusiva funktioner, avancerad teknik och högkvalitativa material. Volvo är känt för sin betoning på säkerhet, och XC60 innehåller vanligtvis en rad avancerade säkerhetssystem och förarassistansfunktioner.

XC60:s interiör är välutrustad med premiummaterial, bekväma sittplatser och en raffinerad design. Den erbjuder en rymlig kupé med gott om lastutrymme, vilket gör den lämplig för både daglig pendling och längre resor. Fordonet har också avancerade infotainmentsystem, anslutningsmöjligheter och förarkomfortfunktioner, vilket gör det till en lyxig SUV.

Är Volvo XC60 den bästa Volvo SUV:en?

Volvo XC60 representerar mellanläget mellan den större XC90 och den mindre XC40, vilket innebär att den hanterar utrymmet bättre än båda. Om du behöver en sjusitsare är XC60 inte att tänka på, men om du inte behöver det är det vettigt att välja en XC60 istället för XC90 eftersom den är mycket mer lätthanterlig, men lika tilltalande för ögonen.

XC40 är för liten för de flesta riktiga SUV-älskare, så den är inte aktuell. Verkligheten är att XC60 lika gärna kan vara den bästa Volvo SUV:en att faktiskt köpa och leva med eftersom den är billigare att köpa än XC60, men den är inte liten på något sätt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts