Vanliga problem med Mercedes GLB

Mercedes GLB 2022 är Mercedes minsta lyxiga familje-SUV som nyligen har presenterats. Mercedes erbjuder GLB med några motoralternativ, men den mest populära kommer säkerligen att vara den fyrcylindriga 2,0-liters bensinmotorn eftersom den ger tillräckligt med kraft samtidigt som den är raffinerad och ekonomisk.

Mercedes erbjuder också GLB med en elektrisk drivlina, men det är säkert att säga att de flesta ändå kommer att föredra bensinversionen. Med tanke på att GLB fortfarande är ganska ny är det svårt att samla in tillräckligt med information för att bedöma om den är pålitlig eller opålitlig.

GLB var dock en del och är fortfarande en del av några betydande återkallelser. Vissa problem har rapporterats när det gäller upphängnings- och styrkomponenter, problem med krockkuddar, problem med elektriska system, problem med bränslesystem och problem med infotainmentsystem.

Det är vanligt att de allra första årsmodellerna av en viss modell klarar sig betydligt sämre än de senare, eftersom de kan samla in konsumenternas synpunkter och åtgärda allt som är fel för de nyare modellerna. Vissa av dessa problem är dock allvarligare än andra, vilket innebär att du bör besöka din återförsäljare om de verkligen inträffar.

Problem med fjädring och styrning

Enligt några källor på nätet är ett av de mest utbredda problemen med GLB en felaktig framaxelhållare. Mercedes har till och med utfärdat en landsomfattande återkallelse i december 2021 eftersom fel som dessa potentiellt kan leda till problem med styrningen, vilket inte är något du bör ignorera.

Den största boven verkar vara korrosion, så du bör kontrollera din främre axelhållare när du tar in din bil för underhåll. Du bör också kontakta din Mercedes-återförsäljare om du vill att axelhållaren ska repareras gratis.

  Vilken är den bästa Mercedes för unga förare?

Problem med krockkuddar

I augusti 2021 utfärdar Mercedes också en återkallelse för problem med krockkuddar. Återkallelsen anger att ett potentiellt konstruktionsfel kan göra att dina främre krockkuddar och säkerhetsbälten inte fungerar korrekt vid en eventuell krock. De flesta GLB-modeller har redan åtgärdats, men om du är osäker bör du kontakta din Mercedes-återförsäljare så tidigt som möjligt.

Problemet orsakas av både ett hårdvaru- och ett mjukvaruproblem, vilket innebär att du fysiskt måste ta din bil till en Mercedes-återförsäljare för att det ska kunna åtgärdas. Airbagkontrollmodulen kommer att bytas ut eller uppdateras och du kommer att kunna fortsätta köra din GLB på nolltid.

Problem med det elektriska systemet

Problem med elsystemet är ganska vanliga för nästan alla bilar nuförtiden, särskilt lyxbilar som är utrustade med obskyra mängder av toppmodern teknik. Dessa bilar är så komplexa att det är helt logiskt om dessa elektriska komponenter går sönder då och då.

Det vanligaste problemet med det elektriska systemet för GLB är en tom backkamera. Ibland när du sätter bilen i backläge aktiverar systemet backkameran, som ibland är känd för att misslyckas. Detta kan tillfälligt lösas genom att helt enkelt starta om kameran, men ofta kan detta problem kvarstå om det inte tas om hand på ett professionellt sätt.

Bränslesystemproblem

Bränsle- och oljeläckage är en ganska vanlig företeelse hos många bilar där ute, men vissa typer av läckor är farligare än andra. Mercedes utfärdade också en rikstäckande återkallelse samtidigt som de utfärdade en återkallelse för framaxelhållaren, som sådan, om du har tagit din bil för att åtgärda framaxelhållaren är chansen stor att de också har åtgärdat bränsleläckan.

  Kan en låssmed göra en nyckel till en Mercedes?

Detta problem är inte begränsat till GLB eftersom många Mercedes-modeller ingick i denna återkallelse. Mercedes säger att det beror på ett problem med tillverkningsprocessen som lätt kan lösas.

Problem med Infotainment-skärmen

Mercedes Benz GLB erbjuder en uppseendeväckande interiör som lätt överträffar alla andra subkompakta familje-SUV:ar i sin klass. Den stora festprylen i denna interiör är de två stora bredbildsskärmarna för infotainment som rymmer din vägmätare, hastighetsmätare, reseinformation, bränsleinformation, information om oljetemperatur och din infotainmentskärm.

Flera ägare har klagat på att den mellersta skärmen ibland är känd för att stänga av sig själv slumpmässigt. Detta är naturligtvis ett problem eftersom skärmen används för att styra många viktiga bilfunktioner.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes Benz GLB en bra bil?

Mercedes Benz GLB verkar vara en ganska hygglig bil, men den är inte perfekt. Mercedes modeller på instegsnivå är inte på samma nivå som de högre modellerna även om Mercedes försöker framställa det på det sättet. Den senaste generationens A-klass och alla andra bilar som baserades på den senaste generationens A-klass-plattform var ibland ovärdiga Mercedes Benz-märket.

Den nya A-klassen och alla andra bilar som bygger på samma chassi är märkbart bättre, men fortfarande inte på samma nivå som de högre Mercedes-modellerna. Nya GLB bygger också på A-Klass-plattformen, vilket innebär att den levererar, men inte lika mycket som vissa Mercedes-modeller i högre prisklass.

Är Mercedes Benz GLB tillräckligt rymlig?

Mercedes säger att GLB är Mercedes familje-SUV på ingångsnivå och det verkar stämma eftersom GLB erbjuder mycket mer utrymme än GLA som den är baserad på. Det beror främst på att GLB erbjuder en boxig design som bara kan konkurreras av G-klassen.

  Tesla vs. Mercedes - vilken är bäst?

Vissa människor älskar boxiga SUV:er, medan andra inte gör det. En boxig design garanterar dock massor av huvudutrymme för både de främre och bakre passagerarna.

Hur ofta återkallas nya bilar?

Nästan alla bilmärken i världen utfärdar några återkallelser för en viss bilmodell. Vissa tror att en återkallelse är något dåligt, men det är raka motsatsen. Biltillverkare lägger ner mycket tid på att designa bilar för att de ska vara så pålitliga som möjligt, men moderna bilar är så komplexa att det är otroligt svårt att göra en 100 % perfekt bil.

Därför utfärdar nästan alla biltillverkare i dag återkallelser av sina bilar för att åtgärda allvarliga problem som kan orsaka alla möjliga problem. Detta är en bra sak eftersom dessa korrigeringar vanligtvis är gratis och de flesta återförsäljare gör sitt bästa för att reparera bilarna så snabbt som möjligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts