Mercedes AMG GLB Class Tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. Mercedes GLB-klass består av fem kompakta lyxiga SUV:er och AMG-modellerna har ännu fler funktioner och snabbare motorer som gör dem till högpresterande modeller.

Översikt

Mercedes GLB-klass introducerades precis 2019 och den har flera trimnivåer och AMG-modellen har en 2,0 L I4 turbomotor som producerar maximalt 302 hästkrafter och den är ganska snabb för att accelerera från 0 till 60 mph på bara 5,2 sekunder. Dessutom kommer den med ett 8-växlat automatiskt växellådesystem som standard och ett AWD-system.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom den hjälper individer att bestämma om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit mycket pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. GLB-klassen har ett ganska genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg från J.D Power på 67 av 100.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. AMG GLB-klass har krocktestats av NHTSA och den har fått ett perfekt betyg på 5 av 5 i säkerhet. I övrigt är bilarna fullmatade med säkerhetsfunktioner som låsningsfria bromsar, krockkuddar, varning för kollisioner framåt osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor för att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen förlorar cirka 45 % i värde efter fem år, och GLB-klassen förlorar cirka 62 % i värde efter fem år, vilket är ganska högt jämfört med andra Mercedes-modeller.

  Hyundai Genesis Coupe Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. GLB-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 900 dollar per år, vilket är ganska högt jämfört med många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-AMG GLB-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-AMG GLB-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-AMG GLB-klass?

Mercedes-AMG GLB-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG GLB-klass och har den en turbo?

Mercedes-AMG GLB-klass har 302 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG GLB-klass har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilken är bäst GLC eller GLB?

Vilken du ska välja beror på dina behov. Mercedes-Benz GLC:s form är mer rundad än GLB:s. Även om GLC erbjuder mer utrymme och fler sittplatser för passagerarna har den en lägre utrustad kabin. Den är också den billigaste av de två.

Har Mercedes GLB ett reservdäck?

Nej, det finns inget reservdäck i Mercedes-GLB. Det delade sätet på andra raden är tillräckligt rymligt för last. Det finns också gott om utrymme under bakdäcket, även om det inte är färdigt. GLB 250 är utrustad med run-flat-däck.

  Är Mercedes AIRMATIC tillförlitlig?

Vad är Mercedes GLB jämförbar med?

2022 BMW X1 och 2022 Mercedes-Benz GLB är bilar som du kanske vill jämföra om du letar efter en bra tysk lyx-SUV. Båda dessa bilar erbjuder en förstklassig interiör och exteriördesign. De har båda fyrhjulsdrift och drivs av effektiva motorer.

Har GLB soltak?

Ja, Mercedes-GLB har ett soltak. Det kan öppnas manuellt inifrån bilen eller fjärrstyrt via en app. De erbjuder det skjutbara panoramasoltaket som tillval på alla trims.

Är GLB tyst?

Ja, GLB är mycket tyst. Du kommer inte att höra mycket ljud utifrån när du kör. Den har inte heller mycket vindbrus. Materialen som används är av hög kvalitet och kontrollerna känns solida. Kabinen är tyst för att vara en så liten SUV. GLB:s säten på andra raden kan skjutas och lutas tillbaka, vilket gör den idealisk för att optimera lastutrymme och ryggkomfort.

Har GLB uppvärmda säten?

Ja, framsätena i Mercedes-GLB har värmeelement. Detta hjälper till att hålla föraren och passageraren varma under kallt väder. I sin standardkonfiguration har GLB plats för fem personer. Men den erbjuder också en tredje rad som ger plats för ytterligare sju personer. Till standardutrustningen hör syntetisk läderklädsel och eljusterbara baksäten. Du kan få äkta läderklädsel, uppvärmda och ventilerade säten, massagesäten fram och uppvärmda rattar.

Är Mercedes GLB en 7-sitsig bil?

Ja, Mercedes-GLB 2022 är en 7-sitsig bil. Den har tre sätesrader. I GLB prioriteras praktiska egenskaper framför premiumkvaliteter. Den har sju säten. Denna GLB-formel är mer familjevänlig än GLC, och den är desto bättre för det.
Den första raden har två skopstolar, medan den andra raden har fyra individuella säten. Den tredje raden är en bänkstol som fälls ner platt i bilens golv. Det är perfekt för att transportera stora föremål som skidor eller snowboards.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts