Vanliga problem med Mercedes GLB 250

Mercedes GLB 250

Mercedes GLB-klass är Mercedes minsta lyxiga familje-SUV. GLB 250 är i första hand utformad för att vara en familje-SUV med effektiv utrymmeshantering. Detta innebär att GLB finns med upp till sju sittplatser, vilket är mer eller mindre ovanligt i just detta segment. GLB 250 bygger på samma plattform som GLA 250 vilket innebär att de delar en hel del delar med varandra.

När det gäller tillförlitlighet är GLB 250 mindre än två år gammal, vilket innebär att det är ganska svårt att säga hur GLB kommer att klara sig om några år. Hittills har GLB liknat GLA, vilket innebär att det är en hyfsat pålitlig bil på det hela taget, men bara om allt underhåll görs på rätt sätt.

De vanligaste GLB 250-problemen är förknippade med krockkuddarna, elektroniken, bränslesystemet, olika fjädringskomponenter och styrsystemet. GLB250 var och är fortfarande del av några återkallelser som främst rörde airbag- och elproblem.

På det hela taget hade GLB 250 en tuff start, vilket är att vänta för en helt ny modell. Vi får vänta några år innan vi med säkerhet kan säga om GLB 250 verkligen är en pålitlig bil eller inte.

Mercedes GLB 250 problem med krockkuddar

Mercedes GLB 250 upplever flera airbagrelaterade problem. Enligt NHTSA lider vissa GLB 250-modeller av felaktigt monterade eller defekta krockkuddar för främre passagerare och det är därför återkallelsen utfärdades från början. Om du tittar på en GLB 250 måste du försäkra dig om att bilen har fått alla problem med krockkuddarna lösta.

  Vilken är bäst - GLA eller CLA?

Sidokrockkudden verkar också ingå i en annan GLB 250-återkallelse så se till att kontrollera även den. Om du köper en GLB begagnad, fråga ägaren om han eller hon någonsin har fått ett e-postmeddelande från återförsäljaren om dessa återkallelser, eftersom det är så Mercedes kontaktar sina kunder med bilar som måste återkallas.

Mercedes GLB 250 elektriska problem

Den mest utbredda återkallelsen för GLB 250 är en återkallelse i samband med elektriska problem som orsakats av vatteninträngning. NHTSA uppger att vatten kan leta sig in i passageraravdelningen genom sprickor under sätena och runt hjulhusen. Dessa kan komma i kontakt med olika oskyddade elektriska komponenter och orsaka att de fungerar dåligt.

Dessa intrång är kända för att orsaka en myriad av olika problem, t.ex. motorstopp eller fullständigt fel på infotainmentsystemet. Se till att inspektera bilens inre fotutrymmen för att se om det finns några vattenfläckar någonstans. Dessa kan dessutom orsaka att bilens inre metallskikt korroderar eftersom de inte är lika skyddade mot korrosion som de yttre panelerna är.

Mercedes GLB 250 problem med bränslesystemet

GLB 250 var en del av en annan återkallelse på grund av en potentiell bränsleläcka. Problemet här var att en partikel potentiellt kunde ta sig in i tätningarna mellan bränsleslangarna och bränsleinsprutarna och orsaka bränsleläckage i fortsättningen. Bränslerelaterade problem måste åtgärdas omedelbart eftersom de kan leda till att bilen börjar brinna.

Se därför till att gräva djupare i bilens VIN och försöka få fram information om bilen du tittar på har något av dessa problem. Dessutom verkar GLB 250 ibland drabbas av för tidigt igensatta bränslefilter också, men dessa orsakas vanligtvis av bristande underhåll.

  2022 Mercedes GT vs Porsche 911

Mercedes GLB 250 problem med fjädring och styrsystem

Mercedes GLB 250 och Mercedes GLA 250 delar många delar med varandra, vilket innebär att båda är benägna att uppleva problem med framaxelhållaren. Om dessa inte löses tillräckligt tidigt kommer de sannolikt att påverka bilens styrbarhet och till och med göra det extremt farligt att köra bilen. Se därför till att inspektera framaxelhållaren om du är intresserad av att köpa någon av dessa.

Den främsta anledningen till att framaxelhållaren orsakar problem är att den tidigt kan korrodera. Många ägare uppger att du kan kontakta en Mercedes-återförsäljare och de kommer att åtgärda problemet gratis eftersom det är ett tillverkningsproblem.

FAQ-avsnittet

Hur länge kan en Mercedes GLB 250 hålla?

Mercedes Benz GLB 250 kan hålla några hundra tusen mil utan att behöva större översyner om du tar hand om den på rätt sätt. Det finns inte alltför många GLB-modeller som är ens i närheten av att klara så många mil, men detta är mer eller mindre standard för alla moderna Mercedes-modeller. Dessutom delar 2018 års A-klass också en hel del av sina delar med GLB och den verkar hålla sig fint.

Allt detta innebär att vi kan säga att GLB bör vara lika bra som A-Klass, om inte till och med bättre. Nyckeln till att nå någon betydande körsträcka i någon bil är att underhålla den ordentligt. Om du gör det kommer bilen att tjäna dig så länge som möjligt.

  Mercedes-Benz GLE Class Tillförlitlighet

Har Mercedes GLB sju säten?

Mercedes GLB-klassen är den minsta sjusitsiga Mercedes SUV som man kan köpa för pengar. Mercedes erbjuder sju säten för tre av sina modeller, GLB, mellanstora GLE och fullstora GLS. Storleksskillnaderna mellan GLB och GLE/GLS är betydande medan storleksskillnaderna mellan GLE och GLS inte är lika stora.

Även om GLB erbjuder upp till sju platser är dessa platser helt enkelt alldeles för små för att bekvämt rymma sju personer. Det är också värt att nämna att med sju säten på plats är lastutrymmet nästan obefintligt.

Är Mercedes GLB bättre än GLA?

Mercedes GLB-klassen är verkligen en bättre bil än Mercedes GLA. Detta beror på att GLB inte är så mycket dyrare, men ändå erbjuder den mycket mer utrymme. Dessutom är GLB högre upp i näringskedjan, vilket är bra eftersom GLA är känd för att vara en instegs-SUV.

På det hela taget är GLB det bättre valet eftersom den är mer praktisk, ligger högre upp i modellserien och inte kräver att du betalar en enorm premie jämfört med GLA.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts