Mercedes AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe klass Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och är ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden sedan mer än hundra år tillbaka. GLE-klassen omfattar mellanstora lyxiga SUV:er som motsvarar E-klassen. AMG GLE63 S-modellen är en 5-dörrars coupé-SUV med den snabbaste motorn i sin serie.

Översikt

GLE-klassen har tillverkats sedan 1997 och serien är för närvarande inne på sin fjärde generation. AMG GLE63 har en 4,0 L V8 Biturbo + EQ Boost-motor som producerar maximalt 603 hästkrafter och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 3,8 sekunder.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. Bilarna i GLE-klassen har varit ganska solida och GLE63 har ett bra tillförlitlighetsbetyg på 78 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. AMG GLE63 har inte krocktestats, men de andra bilarna i serien har presterat mycket bra i sin tillförlitlighet.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. AMG GLE63 förlorar cirka 60 % av sitt ursprungliga värde.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. AMG GLE63 har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe?

Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Standard SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe och har den en turbo?

Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe har 577 hästkrafter och 561 lb-ft vridmoment. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG GLE43 Coupe / GLE63 S Coupe har 22 X 10 tums aluminiumhjul fram och 22 X 11,5 tums aluminiumhjul bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts