Allt om 2023 Mercedes-AMG SL63

2023 Mercedes-AMG SL63

Mercedes SL-klass är en av de äldsta Mercedes-modellerna som sträcker sig tillbaka till mitten av 1950-talet med 190 SL som var den allra första SL-modellen som kom ut. Sedan dess har Mercedes varit upptagen med att göra den ena SL-modellen efter den andra fram till 2016 då de upphörde med SL på grund av bristande efterfrågan på marknaden. Mercedes tog dock tillbaka SL som den enda AMG-modellen för modeåret 2023.

Detta innebär att nya SL är den enda AMG-produkten som omfamnar prestanda, smidighet och spänning. SL 63 AMG är toppen av näringskedjan, vilket innebär mycket kraft, mycket vridmoment och mycket pengar. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Mercedes-AMG SL63 och varför du borde överväga en sådan som ditt nästa köp.

SL63 finns endast som en cabriolet med mjukt tak vilket är första gången Mercedes gjorde det. De gjorde detta för att spara vikt och för att uppmuntra SL-köpare att köra bilen med taket nedfällt. SL63 får den välbekanta 4,0L BiTurbo V8:an med mycket kraft och ett Mercedes 4MATIC AWD-system för optimal kraftöverföring.

Designmässigt ser SL63 riktigt attraktiv och exotisk ut. Den är inte billig på något sätt, men det kan man förvänta sig av en bil som erbjuder så mycket kraft som SL63 gör. Det är en strikt tvåsitsig bil vilket innebär att det inte är den bästa familjebilen som finns.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Drivlinan

Mercedes SL63 kommer med en välkänd 4,0L BiTurbo V8 som erbjuder 577hp och 590lb-ft vridmoment. Den här motorn kan driva SL63 från 0 till 60mph på bara 3,5 sekunder medan toppfarten är begränsad till 155mph. Den här motorn är kopplad till en 9-växlad Mercedes vridmomentomvandlarväxellåda som växlar sömlöst.

  Vilken är bäst, Mercedes eller Jaguar?

EPA:s bränslevärden är 16MPG kombinerat, 14MPG i staden och 21MPG på motorvägen. SL63 AMG är nu utrustad med Mercedes egenutvecklade 4MATIC AWD-system, vilket är en nyhet för SL-klassen i allmänhet. På det hela taget är SL63 AMG en bil som erbjuder en motor som alla AMG-fans känner till och älskar.

Tack och lov har Mercedes inte gått igenom downsizingvägen med nya SL som de gjorde med nya C63 som bokstavligen erbjuder hälften av denna motor. Som sådan är drivlinan i SL63 ett av dess största partytrick eftersom den erbjuder mycket kraft och låter fantastiskt.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Design och körning

När det gäller designen hämtar den nya SL inspiration från det befintliga Mercedes-sortimentet eftersom dess främre strålkastare liknar dem på den nya A-klassen och den nya CLS-klassen. SL63 är dock en Roadster vilket innebär att den kommer med en enorm fronthuv som var fallet med AMG GT Roadster. Interiören är oöverträffad eftersom nya SL får den allra senaste Mercedes-tekniken.

Detta innebär en stor mittskärm med en otroligt avancerad virtuell cockpit i kombination med högkvalitativa material, AMG-stolar och fantastisk omgivande belysning. Körupplevelsen är inställd på prestanda, vilket inte alls är någon överraskning, men S63 behåller ändå kvaliteter som du förväntar dig av en överlägsen Grand Tourer-bil.

Detta innebär att SL63 får en ganska styv fjädringskonfiguration, men dess dämpning är inställd så att den inte bryter ryggen på dig. Som sådan kan du ändra hur SL63 känns att köra med hjälp av Mercedes välkända teknik för körlägesval, som nu är lika avancerad som den någonsin varit med möjlighet att ändra många parametrar och ställa in SL exakt som du vill ha den.

  Vilken är den bästa Mercedes när det gäller bränsleekonomi?

2023 Mercedes-AMG SL63 – Tillförlitlighet och vanliga problem

2023 SL63 är fortfarande alldeles för färsk för att vi ska kunna bedöma ordentligt hur tillförlitlig den är, vilket innebär att vi måste vänta några år innan vi kan dra en fullständig slutsats. Det finns dock vissa problem som är kända för att plåga 4,0L BiTurbo-motorn som finns i nya SL63.

Dessa inkluderar problem med injektorerna och eventuellt problem med turboladdaren. Hur som helst kan 4,0L V8-motorn stå emot tidens tand utan problem om du tar hand om den på rätt sätt.

2023 Mercedes-AMG SL63 – värde och praktiska egenskaper

Utgångspriset för nya SL63 AMG är beräknat till cirka 180 000 dollar, vilket är en hel del pengar och mycket mer än den tidigare SL:an. Det är dock att vänta eftersom den nya SL är ett komplett paket. Den får den senaste tekniken som Mercedes har att erbjuda förutom de bästa lyxfunktionerna och den bästa motorn.

Praktiken är hur dålig som helst eftersom SL bara får två sittplatser och ett relativt stort bagageutrymme. Det är inte en bil som är gjord för familjer, det är en bil som du tar med dig på helgerna för att känna dig nöjd med dig själv.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa 2023 års Mercedes SL63 AMG?

Om du gillar snabba tvåsitsiga bilar finns det verkligen inte så många bilar som kan konkurrera med nya SL63 eftersom denna AMG-produkt syftar till att tillfredsställa dem som vill köpa en fantastisk cruiserbil och en fantastisk sportbil. Med en sådan fantastisk motor kommer SL63 aldrig att kännas tråkig och många skulle välja den framför Porsche 911.

  Vilka Mercedes-modeller har en huva som är dekorerad?

Men om det praktiska är viktigt för dig och om du inte kan leva med en tvåsitsig bil är SL63 ett hårt slag för dig.

Varför finns den nya Mercedes SL63 endast med mjuk topp?

Mercedes SL var tidigare känd för sin hårda cabriolet-topp eftersom det var det bättre valet. Nu erbjuder Mercedes bara SL med mjuk topp för att spara vikt och uppmuntra folk att köra med taket nere.

Mercedes säger också att den nya mjuka toppen är lika tyst som den hårda toppen, men att den inte är lika komplicerad eller tung som den hårda toppen.

Är nya Mercedes SL63 bättre än Porsche 911?

Porsche 911 har alltid varit (enligt min åsikt) mycket bättre än alla SL-modeller som någonsin kommit ut. Men med den senaste SL63 är dessa två verkligen jämna mellan varandra. 911 är den mer dynamiska bilen och känns mycket mer planterad, främst på grund av att det är en RWD-bil och är mycket lättare.

Jag antar att ditt köpbeslut kommer att baseras på märkeslojalitet och hur mycket du vill äga en 4.0L BiTurbo AMG-motor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts